Iohannis: Este rezonabil şi este aşteptat să crească şi salariile şi pensiile

Scris de I. Z., 21 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că le-a transmis liderilor coaliţiei de guvernare că ar fi bines ă crească salariile şi pensile.

 ”Având în vedere că suntem în criză energetică, avem foarte multe probleme în economie, avem şi o creştere economică, avem totuşi o inflaţie destul de mare, este corect, este rezonabil şi este aşteptat să crească şi salariile şi pensiile. În condiţiile în care inflaţia a ajuns, acum recent au fost date publicităţii datele, peste 15%, nu mi se pare rezonabil să fie refuzată discuţia pe creşterea salariilor şi pensiilor. Până la urmă, nu oamenii simpli trebuie să plătească pentru aceste crize şi Guvernul trebuie şi va identifica soluţii. Acum, cu cât va creşte salariul minim, cu cât va creşte punctul de pensie şi aşa mai departe, acestea sunt chestiuni tehnice care vor fi cunoscute după ce se fac nişte calcule foarte aplicate, legate de bugetul care trebuie să realizeze aceste creşteri, şi vorbim clar despre bugetul anului 2023. Partea foarte bună pe care o văd este că, în pofida acestor crize multiple, pe care le tratăm cât putem de bine, avem o creştere economică substanţială şi, sigur, asta ne dă speranţa că vom avea pe salarii şi pensii o creştere care vine să compenseze într-o măsură rezonabilă creşterea preţurilor şi inflaţia pe care o avem,” a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 22 septembrie 2022, ora 15:11

    ( Este evident ca… ) Doar dupa cresterea salariilor/pensiilor si indemnizatiilor parlamentarilor, presedintelui, primarilor, specialilor si securicilor !. ( daca mai ramane ceva faramituri pt. populime care de obicei nu prea ramane deoarece oricum si aceti bani sunt luati pe imprumuturi cu dobanzi ridicate pe care poPulimea va avea de restituit poate inca 2 generatii daca va mai exista /supravietui !)

  2. unul a spus: 22 septembrie 2022, ora 14:32

    sa te manance betesigu si pe tine

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517