Iohannis: Deşteaptă-te, române! reprezintă esenţa valorilor şi a idealurilor poporului nostru | Informaţia Zilei

Iohannis: Deşteaptă-te, române! reprezintă esenţa valorilor şi a idealurilor poporului nostru

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 29 iulie, un mesaj cu ocazia Zilei Imnului Naţional al României. „Deşteaptă-te, române! reprezintă esenţa valorilor şi a idealurilor poporului nostru,” transmite preşedintele Klaus Iohannis.

Vă prezentăm textul mesajului.

„Ziua de 29 iulie are o valoare deosebită pentru România, pentru că ne oferă tuturor prilejul de a celebra, împreună, cu bucurie şi emoţie, Ziua Imnului Naţional. Deşteaptă-te, române! reprezintă esenţa valorilor şi a idealurilor poporului nostru.

Imnul naţional a avut un rol important în menţinerea speranţei românilor pentru libertate, încununând marile victorii şi glorificând eroii ţării.

În prezent, trăim într-o Românie modernă şi democratică, care şi-a păstrat cursul pro-european şi care, mai mult, şi-a consolidat rolul în cadrul NATO, principalul garant al securităţii noastre.

Traversăm o perioadă marcată profund de efectele pandemiei de COVID-19, cu efecte semnificative pe multiple dimensiuni atât la nivel naţional, cât şi la nivel global, şi care ne-a impus schimbarea radicală a modului în care ne trăim viaţa.

Astăzi, mai mult ca oricând, mesajul imnului naţional continuă să fie la fel de puternic şi motivant, fiindcă ne inspiră şi ne îndeamnă să ne dedicăm construirii unei ţări puternice şi prospere, care să poată gestiona cât mai bine situaţiile de criză pe toate palierele.

Îmi exprim speranţa că apelul la unitate naţională şi solidaritate transmis prin versurile imnului va coagula eforturile tuturor cetăţenilor şi ale instituţiilor de a colabora pentru dezvoltarea şi afirmarea ţării.

Avem datoria de a educa tinerele generaţii în spiritul valorilor identitare şi morale transmise prin intermediul versurilor imnului, pentru a întreţine respectul acestora faţă de simbolurile naţionale ale statului român. Doar prin implicarea activă a tuturor cetăţenilor în viaţa societăţii ne putem bucura de o ţară prosperă şi puternică.

La ceas aniversar, invit românii de pretutindeni să preţuiască, să respecte şi să cinstească Imnul nostru Naţional.

La mulţi ani Imnului Naţional!

La mulţi ani, România!”

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 31 iulie 2020, ora 08:49

    Populisme !….

  2. tractorist a spus: 29 iulie 2020, ora 18:03

    Este deja prea tarziu. Lumea face in fiecare an un pas inainte, noi batem pasul pe loc , sa nu mai vorbim de parerea oamenilor din West Europa despre noi- foarte negativ.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517