20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Iohannis consideră că PSD şi ALDE au o atitudine nepoliticoasă

Scris de Mioara Maxim, 14 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că refuzul PSD şi ALDE de a participa la consultările de la Cotroceni reprezintă o atitudine nepoliticoasă.
„A fost interpretat foarte corect (articolul din Constituţie — n.r.). Este o atitudine pur şi simplu nepoliticoasă. Nu-mi dau seama ce vor dori să obţină. Cred că greşesc”, a afirmat şeful statului înainte de a participa la un eveniment organizat de Ambasada Italiei la Catedrala „Sf. Iosif” din Capitală.

Preşedintele Klaus Iohannis se consultă miercuri cu partidele politice care au intrat în Parlament, în urma alegerilor din 11 decembrie, cu privire la formarea viitorului guvern.

 

Şeful statului i-a invitat la consultări pe reprezentanţii PSD (la ora 10,00), PNL (11,00), USR (12,00), pe cei ai ALDE (la ora 13,00), UDMR (16,00), PMP (17,00) şi grupului parlamentar al minorităţilor naţionale (la ora 18,00). În invitaţia adresată liderilor formaţiunilor politice preşedintele Iohannis precizează că delegaţiile formaţiunilor politice pot fi formate din maximum cinci persoane.
*** Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va merge la consultările de la Palatul Cotroceni pentru că invitaţia venită din partea şefului statului este fundamentată greşit pe un articol din Constituţie.

*** Şi ALDE consideră prematură invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a participa miercuri la consultări în vederea formării noului guvern, precizând că va lua parte la acestea după convocarea Parlamentului, validarea mandatelor deputaţilor şi senatorilor şi constituirea unei majorităţi absolute fie de către un singur partid, fie de către o alianţă.

*** Uniunea Salvaţi România a anunţat că va participa, miercuri, la consultările de la Palatul Cotroceni, din delegaţie urmând să facă parte Nicuşor Dan, Cristian Ghica, Roxana Wring, Manuel Costescu şi Levente Elek.

*** PNL va fi reprezentat la consultările de la Cotroceni de o delegaţie formată din Raluca Turcan, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Cristian Buşoi şi Marian Petrache.

*** Preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, a precizat, pentru AGERPRES, că reprezentanţii Uniunii vor participa la consultările de miercuri cu preşedintele Klaus Iohannis, dar poziţia acestora va fi comunicată la finalul întâlnirii.

Delegaţia UDMR va fi compusă din liderul Uniunii, Kelemen Hunor, preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali, Rozalia Biro, şi preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter.

*** Traian Băsescu, Eugen Tomac, Valeriu Steriu, Cristian Diaconescu şi Robert Turcescu vor face parte din delegaţia Partidului Mişcarea Populară care va participa miercuri, la Cotroceni, la prima rundă de consultări cu partidele politice după alegerile parlamentare.

*** Reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor vor merge miercuri la consultările de la Cotroceni, însă nu vor avea un mandat.

„Din delegaţia grupului voi face parte eu, Ovidiu Ganţ, Dragoş Zisopol şi o să mai fie şi câţiva dintre cei care nu fac parte din grupul actual, care au câştigat mandate la alegeri”, a declarat, pentru AGERPRES, liderul actualului grup al minorităţilor, Varujan Pambuccian.

Abonează-te acum Online!
  1. Student satmarean a spus: 14 decembrie 2016, ora 19:59

    nicu e asistat social si a votat cu PSD pentru pomana electorala… problema e ca PSD se va tine de cuvant doar din 2018 si nu din 2017, asa cum i-a promis :D :D :D

  2. nicu a spus: 14 decembrie 2016, ora 17:17

    Miear fi rusine sa spun ca hotarire PSD,SI ALDE este nepoliticoasa a unui presedinte RATAT.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.