10.10.2019 00.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Rolul asociaţiei cazacilor şi obiectivelele sale în România. 05.00 O partidă de pescuit 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ionela Toma. 11.00 Ne cheamă Natura cu Ioana Zaharia. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 14.40 Dezbatere electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Cosmin Iuhas. Titlul emisiuni: Despre fotbalul sătmărean cu antrenoul Cosmin Iuhas. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Anxeitatea cauze şi tratament. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Iohannis cere Guvernului să aplice recomandările raportului GRECO

Scris de Vasile Andreica, 11 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Unii lideri PSD-ALDE se revoltă şi îl acuză pe preşedinte de încălcarea neutralităţii politice

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaş roşu, de această dată de la GRECO, odată cu publicarea rapoartelor privind justiţia. Preşedintele a cerut Guvernului să iniţieze cu celeritate un proiect de lege cu măsuri necesare pentru aşezarea legislaţiei potrivit coordonatelor statului de drept, iar acestui demers să i se ralieze în mod obligatoriu şi CSM.

În replică, PSD a anunţat că nu va mai iniţia nicio modificare a legilor justiţiei până când magistraţii nu vor ajunge la un consens unanim. Social-democraţii afirmă că Raportul de follow-up publicat de GRECO se raportează la evaluarea ad-hoc din luna martie, deci nu are nicio legătură cu referendumul din 26 mai.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a scris, miercuri, pe Facebook, că declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis “sunt de o gravitate extremă şi nu trebuie să rămână nesancţionate”. Tăriceanu afirmă că Iohannis “a lepădat orice spoială de neutralitate” şi le-a ordonat instituţiilor statului trecerea la măsuri pe gustul său.

Iohannis cheamă la ordine Guvernul şi CSM

“Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaş roşu, de această dată de la organismul anticorupţie al Consiliului Europei, aşa-numitul GRECO.  (…) Mesajul transmis de cetăţeni în urma votului dat la referendumul din 26 mai se regăseşte pe deplin în aceste concluzii. Este extrem de îngrijorător că din cauza propriilor interese ale actualei guvernări România continuă să se afle în atenţia organismelor europene”, a afirmat preşedintele.

”Aspecte precum cele care ţin de pensionarea magistraţilor, existenţa Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, posibilitatea infirmării actelor procurorilor de către superior ierarhic pentru netemeinicie sunt chestiuni departe de a fi rezolvate”, a adăugat el. În opinia şefului statului, prin pasivitatea ei, majoritatea PSD-ALDE acţionează în continuare împotriva voinţei şi împotriva interesului românilor.

”Având în vedere toate acestea, solicit Guvernului să iniţieze cu celeritate un proiect de lege care să conţină măsurile necesare pentru reaşezarea legislaţiei în concordanţă cu coordonatele statului de drept, în acord cu voinţa populară şi cu recomandările organismelor europene. Acestui demers trebuie să i se ralieze în mod obligatoriu şi CSM-ul cu asumarea rolului său de garant al independenţei Justiţiei”, a spus preşedintele în finalul declaraţiei.

PSD: Magistraţii să aibă un consens unanim

PSD a anunţat, miercuri, că nu va mai iniţia nicio modificare a legilor justiţiei până când magistraţii nu vor ajunge la un ”consens unanim”. Social-democraţii afirmă că Raportul de follow-up publicat de GRECO se raportează la evaluarea ad-hoc din luna martie, deci nu are nicio legătură cu referendumul din 26 mai. În ceea ce priveşte modificarea Constituţiei, social-democraţii susţin că trebuie să aibă loc cât mai curând, termenul propus de preşedinte – la alegerile prezidenţiale – fiind prea îndepărtat.

”Magistraţii înşişi critică Raportul şi reclamă erori majore în aprecieri, iar unele concluzii ale GRECO sunt contrare dispoziţiilor Curţii Constituţionale. Consiliul Superior al Magistraturii pare a se opune mai multor obiecţii ridicate de experţii GRECO. În aceste condiţii, oamenii politici trebuie să se abţină de la orice demers până când magistraţii şi experţii nu se vor pune de acord. Poziţia PSD este cât se poate de clară: nu va mai pune în discuţie nicio modificare a legilor justiţiei şi nu se va mai implica în astfel de controverse până când nu se va ajunge la un consens general în rândul asociaţiilor reprezentative ale magistraţilor din România”, a transmis, miercuri, PSD, printr-un comunicat de presă.

Tăriceanu despre Iohannis: A lepădat orice spoială de neutralitate

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis, după o şedinţă politică “profund neconstituţională” cu liberalii, ordonă Guvernului să elaboreze un proiect de lege în domeniul justiţiei, precum şi “CSM să se ralieze prompt la acţiunile” Executivului.

“Dl. Iohannis a lepădat orice precauţie, orice spoială de neutralitate, orice aparenţă de respect faţă de limitele funcţiei şi a ieşit să ordone instituţiilor statului trecerea la măsuri pe gustul domniei sale. Domnul Klaus Werner Iohannis, la o zi după şedinţa politică profund neconstituţională cu un partid politic – unde a trasat sarcini de campanie şi a făcut un program de acţiuni comune – ordonă guvernului să elaboreze un proiect de lege şi nu oricum, ci în regim de urgenţă. Domnul Iohannis nu se opreşte aici, ci ordonă CSM să se ralieze prompt acţiunii guvernului”, a scris Călin Tăriceanu, miercuri, pe Facebook.

“Domnule Iohannis, am înţeles mai de mult că vă doare secţia de investigare a magistraţilor şi independenţa ei. Am înţeles că vă sperie gândul că în alegerile prezidenţiale de anul acesta nu se vor mai putea folosi procurorii şi judecătorii, precum în 2014, ca să vă netezească drumul spre un nou mandat. Nu se mai fac aşa lesne dosare magistraţilor incomozi spre a putea fi şantajaţi în numele unor interese politice înalte. Nu se mai pot amâna procesele dvs. până după ce vă veţi fi obţinut alegerea şi imunitatea prezidenţială, ca în 2014”, a adăugat Tăriceanu.

“Era bine când acele anchetări de magistraţi se făceau sub pulpana DNA şi nu e bine când se fac acum, sub controlul CSM, garant al independenţei Justiţiei! Să mă mai mir, deci, că vă străduiţi să puneţi şaua pe CSM? Nu vă interesează ce spun mii de magistraţi cărora li s-au făcut abuziv dosare, în scop de şantaj. Vă interesează strict ce spun GRECO ori Comisia de la Veneţia, ori alte organisme externe care văd doar ce le convine să vadă!”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Ştefănescu: Guvernul nu mai are voie să facă nimic

Codrin Ştefănescu a scris, miercuri, pe Facebook, că preşedintele Klaus Iohannis a criticat Guvernul, care „nu mai are voie să facă nimic” ci „doar ce ne zic ăia de la UE”, „prin el”, completând că „d-aia e pus aicea, nu de pămpălău”.

„Tocmai a ieşit Klaus în conferinţă de presă să ne zică că guvernul nu mai are voie să facă nimic. Doar ce ne zic ăia de la UE! Prin el! Că d-aia e pus aicea, nu de pămpălău. Şi acum pleacă în vacanţă. În timp ce Cioloş şi cu Barna râd cu lacrimi…”, a scris fostul secretar general al PSD.

Ghinea: Şefa CE va fi dură cu statele ce controlează Justiţia

Europarlamentarul USR-PLUS Cristian Ghinea a declarat, miercuri, după audierile candidatei la preşedinţia Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că aceasta a confirmat că va fi „cât se poate de dură” cu statele unde guvernele vor să controleze justiţia. „Candidata la şefia Comisiei Europene a confirmat că va fi cât se poate de dură cu statele unde guvernele vor să controleze justiţia însă nu a dat un răspuns clar dacă susţine un mecanism pentru respectarea statului de drept în toate statele membre. Pentru noi, care am propus în campanie acest mecanism de tip MCV pentru toate statele din UE, este important să-l introducem pe agenda Comisiei cît mai rapid şi vom insista. Derapajele politicienilor trebuie stopate în toată Europa pentru că acestea nu sunt doar specifice României şi Bulgariei”, a declarat Cristian Ghinea.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.