Sunteţi mulţumiţi de activitatea preşedintelui Iohannis?

Scris de Mioara Maxim, 31 martie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Klaus Iohannis, preşedintele României

Klaus Iohannis, preşedintele României

Preşedintele Klaus Iohannis a postat, marţi, pe o reţea de socializare bilanţul, în imagini, a 100 de zile de mandat, care cuprinde vizitele externe, semnarea acordului privind finanţarea armatei, dar şi solicitarea către Parlament de a finaliza în această sesiune legi importante, precum cele electorale.

UPDATE: Iohannis a susţinut o conferinţă de presă, marţi, de la ora 19.00, la 100 de zile de la preluarea mandatului de preşedinte. Daclaraţia lui Iohannis, prezentată de la pupitru de la Cotroceni, a durat 14 minute, după care a răspuns întrebărilor ziariştilor.

UPDATE: Preşedintele a lansat atacuri la Băsescu şi Ponta

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seară, răspunzând unei întrebări, că nu a avut discuţii cu fostul preşedinte Traian Băsescu şi că acestuia ”îi prieşte pensia”, fiind ”foarte vocal şi postac”. Lui Ponta, şeful statului i-a reproşat că nu l-a consultat în legătură cu modificarea Codului Fiscal.

Declaraţiile preşedintelui, prezentată de Departamentul de Comunicare Publică

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis: Dragi români, au trecut primele 100 de zile din mandatul meu de Preşedinte. Unii se întreabă de ce nu am vorbit mai mult în această perioadă. De ce nu am eu prima reacţie la fiecare breaking news. De ce nu admonestez public alte instituţii. De ce nu critic zilnic alţi politicieni. Foarte simplu. Pentru că nu acesta este rolul unui Preşedinte. Şi pentru că aceasta a fost prima mea promisiune: alt mod de a face politică, fără gălăgie şi spectacol; mai puţine vorbe de dragul vorbelor şi mai multă construcţie; cu raţiune şi răbdare.

Aceste 100 de zile, dincolo de acţiunile concrete, au fost despre valori şi despre modul în care ele pot să ne transforme viaţa. A fost important, pentru mine, să reafirm încrederea în nişte principii pe care comportamentul altor oameni politici în exerciţiul puterii le-au golit de conţinut. România lucrului bine făcut este posibilă: o ţară care ştie ce vrea şi care poate ceea ce vrea. Acesta este un proiect de vindecare pentru ţară, care cere o condiţie simplă pentru a funcţiona: să ne vedem fiecare de treabă, cu toată responsabilitatea.

Am spus că voi fi un preşedinte mediator şi integrator. După ani de zile de conflict permanent, am aşezat la masa dialogului partidele politice, reprezentanţi ai instituţiilor, societatea civilă, pe diferite teme. Unul dintre rezultate a fost semnarea acordului pentru creşterea bugetului Apărării. În această perioadă am trimis la reexaminare câteva legi. Vă spun foarte limpede. Eu nu mă joc cu legile ţării noastre. Eu nu folosesc această prerogativă a Preşedintelui nici ca să mă răfuiesc cu cineva, nici ca să răspund la vreun interes particular. Pur şi simplu nu promulg legi care nu respectă principii constituţionale sau obligaţii ale statului român.

Un alt lucru despre care am vorbit a fost refacerea încrederii între stat şi cetăţean, dar şi aplicarea legii pentru toţi. Participarea mea la momente de bilanţ ale unor instituţii din sfera justiţiei, apărării şi securităţii naţionale a fost un semn de recunoaştere a activităţii lor. Dar am dorit să subliniez şi faptul că toate instituţiile statului sunt în serviciul cetăţeanului şi sunt chemate să apere democraţia.

Am auzit şi întrebarea de ce face Preşedintele atâtea vizite externe, de ce nu stă acasă cu ochii pe televizor sau pe partide. Pentru că politica externă este un atribut fundamental al Preşedintelui. Şi mai ales pentru că o politică externă puternică şi eficientă înseamnă un stat puternic şi eficient pentru cetăţenii săi. Nu cred că greşesc dacă afirm că în aceste 100 de zile România a reînceput să-şi dobândească respectul şi credibilitatea în marile capitale europene şi din lume. În acest scurt interval am avut marea bucurie să mă întâlnesc cu o parte dintre reprezentanţii comunităţilor de români de peste graniţă, să le mulţumesc personal pentru patriotismul lor. Regret că n-am reuşit să-i cunosc decât pe foarte puţini dintre ei. Iar promisiunea mea este că voi merge în lunile următoare în cât mai multe locuri unde trăiesc comunităţile mari de români.

În fine, recuperarea memoriei istorice, preţuirea culturii naţionale şi redescoperirea valorilor fac parte din misiunea unui preşedinte. O misiune care nu trebuie scrisă formal într-un text de lege, ci simţită. Sunt evenimente la care am participat, locuri pe care le-am vizitat şi oameni pe care am ţinut să-i cunosc tocmai din acest motiv. Ştiu că există aşteptări mari şi pentru alte zone. Ştiu că oamenii îşi doresc ca lucrurile să se schimbe cât mai repede. Nu toate proiectele au putut începe concomitent. Mă refer în special la organizarea Consiliului Consultativ pentru Diaspora şi la structurarea unui mecanism de dezbatere pe educaţie şi pe sănătate. Înainte de ridica o construcţie este însă nevoie de o fundaţie solidă, la care am lucrat în aceste prime 100 de zile.

Dragi români,
Acestea sunt direcţiile de principiu şi acţiune pe care le voi păstra în perioada următoare. Finalizarea proiectelor de reformă a instituţiilor politice rămâne prioritară până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare. Voi urmări cu atenţie soluţia legislativă pentru a asigura votul românilor din diaspora, dar şi celelalte proiecte. Voi continua seria întâlnirilor externe, în spiritul aceleiaşi politici la baza căreia stau parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, apartenenţa la NATO şi la Uniunea Europeană. În lunile următoare voi finaliza, de asemenea, Strategia Naţională de Apărare pe care o voi prezenta Parlamentului.

Cea mai mare nemulţumire a mea în această perioadă şi, trebuie să recunoaştem, cea mai mare restanţă rămâne modul în care Parlamentul continuă să trateze cererile justiţiei. Dar şi faptul că promisiunea de a face mai transparente şi mai simple procedurile care privesc încuviinţarea cererilor justiţiei nu a fost onorată încă de partide. Fiecare episod în care justiţia este blocată în Parlament înseamnă un pas înapoi în recâştigarea încrederii publice şi o sursă de pierdere a legitimităţii. Iar efectele depăşesc momentul unui vot. Despre politicienii suspectaţi de corupţie şi fuga de justiţie, vreau să subliniez că există o probă pe care dacă nu o treci, nimic şi nimeni nu te poate ajuta. Această probă se referă la integritatea personală. Ea nu se poate mima, oricâte încercări ai face. În politică, dacă ai greşit grav, demisionezi. Acesta este un alt mod de a face politică.

Aşa cum a arătat şi votul din 16 noiembrie 2014, oamenii aşteaptă de la cei aleşi altă conduită. Am certitudinea că mai există politicieni care gândesc la fel, când vine vorba de integritate. Fie că ei înţeleg acum sau mai târziu, electoratul va evalua şi sancţiona aceste lucruri la vot. Înţeleg şi împărtăşesc supărarea oamenilor care s-au săturat să vadă că mulţi dintre cei aleşi să-i reprezinte în Parlament au uitat în slujba cui sunt şi le sfidează aşteptările. Înţeleg şi dorinţa unora de acţiuni rapide şi radicale pe termen scurt. În democraţie însă nu poţi rezolva un abuz prin alt abuz, nu poţi opri un conflict printr-unul şi mai mare şi nu poţi schimba comportamente cu forţa. S-au mai încercat aceste lucruri în România ultimilor ani, de către toate părţile. Ştim cu toţii ce-a ieşit, un război al tuturor împotriva tuturor.

Cine nu învaţă din lecţiile istoriei e condamnat să repete trecutul şi nu poate construi un alt viitor. Eu nu am de gând să-l repet. Schimbarea clasei politice şi a mentalităţilor este un proces de durată. Dar este un proces care acum câteva luni părea imposibil, în timp ce astăzi e deja început. Rezistenţa la schimbare este primul semn că aceasta se întâmplă. Dacă rămâi consecvent unor principii, chiar şi atunci când circumstanţele te împing a le încălca, în cele din urmă vor prevala principiile. Dacă rămâi ferm în respectarea Constituţiei, chiar şi atunci când a merge la limita ei pare o soluţie mai rapidă, Constituţia va prevala. Acestea sunt crezurile mele.

Românii trebuie să ştie că reperul meu este litera şi mai ales spiritul Constituţiei, preocuparea mea este să fac ce am spus că fac, conduita mea este cea pe care deja o cunoaşteţi şi singura direcţie este viitorul pe care îl creăm împreună. Al unei Românii în care îşi regăsesc locul încrederea, calmul şi aprecierea valorii. Al unei Românii cu adevărat democratice şi puternice.

Bilanţul pe Facebook

 

”Azi se împlinesc 100 de zile de când sunt Preşedintele României. Această perioadă este un prim pas către România pe care o construim împreună”, se precizează în postarea preşedintelui Iohannis.

Postarea este însoţită de un film care prezintă principalele acţiuni ale şefului statului, de la preluarea mandatului prezidenţial, relatează Mediafax.

”La învestitură, mi-am asumat cele trei responsabilităţi constituţionale de preşedinte al României: apărarea naţională, securitatea ţării şi politica externă”, se arată în filmul cu bilanţul celor 100 de zile de mandat, care mai cuprinde imagini de la semnarea acordului politic privind creşterea finanţării apărării, întâlnirea cu Victoria Nuland, subsecretarul de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, vizita la sediul NATO de la Bruxelles.

Prezentarea bilanţului şefului statului mai cuprinde imagini din întâlnirile cu liderii europeni, Iohannis arătând că în toate aceste întâlniri, a susţinut intrarea României în Schengen, ”pentru că nu acceptă o Europă cu două viteze”. ”Avem dreptul la prosperitate, ca oricare alt stat mebru UE”, se mai menţionează în film.

”Am cerut partidelor politice un calendar al sesiunii parlamentare, legea finanţării partidelor şi a campaniilor electorale, legea votului prin corespondenţă şi simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentare”, se arată în prezentarea video.

Şeful statului aminteşte şi participarea la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde ”a atras atenţia că recuperarea banilor pierduţi de stat în urma actelor de corupţie este obligatorie, nu opţională”. ”Cu aceşti bani se pot construi şcoli şi spitale”, se arată în film.

 

[cardoza_wp_poll id=99]

Abonează-te acum Online!
 1. Eugen a spus: 07 aprilie 2015, ora 11:31

  @Roatis A.!, Pe mine nu ma intereseaza ce se intampla in Ungaria ( e treaba lor !) doar asa comparativ fata de ce este la noi. Pe mine ma deranjeaza faptul ca la noi concetatenii de nationalitate maghiara sunt tratati ca cetateni de mana a doua nu si la impozite si taxe unde tratamentul este egal. Consider ca aici in Transilvania concetatenii de nationalitate maghiara ar avea dreptul la o facultate in lb. maghiara de care au beneficiat o perioada si in perioada comunismului, s-ar cuveni ca lb. maghiara sa devina limba oficiala in Transilvania pe langa cea romaneasca, maghiarimea sa-si poata folosi nestingherit simbolurile in Transilvania inclusiv pe cladirile administratiilor publice si care in mod real nu deranjeaza pe nimeni cu nimica. Asta ar conduce la o reconciliere nationala si la cresterea increderii reciproce de care cu totii avem nevoie. Maghiarimea nu cere mai mult decat ce si-au cerut si ce au romanii. Maghiarimea nu vrea sa ia nimic de la romani, vrea doar sa existe si sa fie oficial recunoscuti ceea ce este firesc si omenesc !. Maghiarimea reprezinta o valoare incontestabila de care Romania are nevoie si ar trebui tratat ca atare.
  Raportat la Continent, da, si Mexicanii sunt americani de origine mexicana la fel cum si canadienii (de origini engleze si franceze pe langa cei bastinasi-indieni) si Brazilienii sunt tot americani de origine braziliana, etc.

 2. Roatis Alexandru a spus: 06 aprilie 2015, ora 05:03

  @Eugen.Sa stii ca-i numesc romani si asta am auzit-o cu urechile mele.Mergeam odata in Italia iar soferul fiind maghiar,cum am ajuns in Ungaria, incepe sa ne spuna: uite frate santuri curate, nu ca la noi, uite livada ca lumea, uite autostrada, dar sa vezi Budapesta, Bucurestiul e pe nicaieri, Orban frate…nu Basescu. Da,Budapesta arata bine, totul arata bine cat poti sa vezi din masina.trecem de Budapesta si intram intr-o parcare, tocmai iesea un ungur cu spatele,mai-mai sa-l pupam in spate. Coboara ungurul si soferul nostru si incepe o altercatie intre ei. Nu stiu eu multa maghiara dar animalele domestice sau cele care traiesc prin copaci stiu cum se numesc.Evident ca a fost pomenit si cuvantul „roman” printre ele. Se termina povestea si cand ajung la destinatie il intreb pe sofer ca de ce l-a facut ungurul „roman” cand el era de fapt maghiar, sigur ca nu i-am pomenit si de celelalte epitete. Mi-a aruncat o privire pe care n-o s-o uit niciodata,a trantit usa si s-a cam dus in drumul lui.

 3. Babacu a spus: 04 aprilie 2015, ora 20:35

  Mai baieti care ma criticati: fiti prieteni cu Romania si eu voi fi prieten cu voi.

 4. Roatis Alexandru a spus: 04 aprilie 2015, ora 17:15

  @Eugen.Adica la mexican i se zice american??!La canadian i se zice american!??Brazilienii,argentinienii,portoricani, etc. sunt numiti tot americani!?!Tu stii cum ii numesc maghiarii din Ungaria pe maghiarii din Romania?

 5. Babacu a spus: 04 aprilie 2015, ora 13:15

  @stimabil: dupa atitea vesti rele iti dau si o veste buna: in 2015 la Cluj Napoca exista 5 limbi oficiale, printre care si limba maghiara. Esti multumit? Asta ti-ai dorit, nu?

 6. Eugen a spus: 04 aprilie 2015, ora 12:51

  @Roatis A., Toti cei care traiesc pe Continentul American se numesc americani la fel cum si noi ne numim europeni. In SUA populatia bastinasa reprezinta indienii urmasii mayasilor si incasilor care se bucura de autonomie, protectie si multe alte avantaje in cadrul SUA nu ca maghiarii bastinasi din Transilvania in cadrul Romaniei !.
  @Babacule !, tu crezi in mituri si povesti deoarece asta ai auzit in difuzor zi si noapte pana ai crezut si ai crescut. In loc de Tatal Nostru ai fost invatat sa minti in institutia in care ai fost prost crescut iar ca parinti ai acceptat pe Nicolae si Elena Ceausescu ca pe cei originali poate nu i-ai cunoscut si astfel ai devenit cam frustat. Sincer, imi pare rau pt. tine si pt. cum gandesti, chiar mi-e mila de tine !. Daca iesi aici cu ceva intai documenteaza-te ca sa nu te faci de rahat si nu vorbi asa din auzite (Anonymus)- autonomie maghiara in Franta ???? Ha,ha,ha….. Eu m-as bucura daca maghiarii din Transilvania (Romania) ar beneficia si s-ar bucura de aceleasi drepturi si avantaje ca si indienii din SUA sau Cnada !.( Ia incercati voi sa intrati pe teritoriul SUA intr-o Rezervatie al indienilor fara acordul acestora sa vedeti ce patiti din partea autoritatilor SUA ! – e ca un fel de stat in stat protejat sau mai pe inteles e ca si cum secuii din Tinutul Secuiesc ar putea iesi nestingheriti de acolo dar voi ca sa intrati in Tinutul Secuiesc ar trebui sa le cereti aprobare in caz contrar ati incalca legislatia si ati suporta toate consecintele.)

 7. Babacu a spus: 04 aprilie 2015, ora 11:35

  @stimabil: ceea ce spui e fals: „Senatul american a luat, joi, oficial decizia ca engleza sa devina „limba nationala a Statelor Unite”, alaturindu-se astfel celor 51 de state care au ales deja engleza ca limba oficiala. Imnul si constitutia Statelor Unite sint redactate in limba engleza, dar, pina in prezent, SUA nu au avut o limba oficiala care sa fie impusa tuturor cetatenilor.” (Ziarul de Iasi, 19.05.2006).
  Nu exista nicaieri in SUA o a doua limba oficiala LEGIFERATA. Poate in Puerto Rico, care a fost colonie spaniola dar a intrat voit in componenta SUA. Probabil te referi la limba vorbita, sau limba raspindita, dar asta exista peste tot in lume inclusiv in Romania. Dar nu m-ar mira ca dl. Frunda sa spuna si despre SUA ca este „stat intolerant”, cum a spus despre Franta.

 8. Babacu a spus: 04 aprilie 2015, ora 10:49

  Nu este nici o inventie, am auzit-o de la istorici dar pot sa ma documentez special pentru tine. Deocamdata iti dau o informatie in avans: „Franta si Grecia sint state nationaliste intolerante pentru ca nu recunosc minoritatile” (Gyorgy Frunda).

 9. stimabil a spus: 04 aprilie 2015, ora 09:00

  Daca tot aduceti aminte de America , si de americani , va rog sa va documentati , si sa vedeti ca in zona , sau mai bine zis in vecinatatea cu Mexicul exista doua limbi oficiale : engleza si spaniola , deci cei care tot aduc aminte de exemplul american , caci cat de multe natii fac parte din ea si totusi limba oficiala este engleza , intradevar si acolo unde exista a minoritate consistenta de alta limba , uite ca si acolo exista mai multe limbi oficiale ! dar nu trebuie sa va deplasati pana acolo , mai ales cu exemplele astea negative din aviatie , ajunge sa mergeti cu masina in Elvetia , sa vedeti interpretarea si punerea in practica a cuvantului DEMOCRATIE !!!!!!!!!!!!

 10. ioan a spus: 04 aprilie 2015, ora 08:52

  @babacu !! Exista o diferenta uriasa intre maghiarii din Transilvania care traiesc de peste 1000 de ani acolo (au ridicat nivelul de cultura al zonei, au costruit orase cu monumente insemnate , au traditii specifice ardelene etc,) si intre emigrantii care s-au stabilit in diferite tari. Asa ca nu pot avea aceleasi drepturi. Povestea d-tale despre maghiarii din Franta este o inventie mincinoasa. Ei n-au cerut autonomie niciodata.

 11. sergiu a spus: 04 aprilie 2015, ora 08:39

  Singurele articole scrise de informatia zilei..pe online care nu mi se par „normale” sunt acelea care incep cu ..suntezti de acord cu….sau ..ce parere aveti de…..
  Astea mi se par niste intrebari tampite…..pe bune

 12. un om a spus: 04 aprilie 2015, ora 08:23

  Este loc de mult mai bine in prestatia presedintelui Iohannis care deocamdata eu consider ca nu a dezamagit.
  Sper sa invete si sa acumuleze cat mai bine si mai repede prerogativele care le are si imi doresc sa aiba reactie prompta si obiectiva atunci cand este cazul!
  D-le presedinte Iohannis aveti doar 2 sefi: Dumnezeu si poporul roman!
  Aveti grija, respect si vegheati sa nu suparati pe niciunul dintre ei!
  Sarbatori fericite intregii d-voastra familii!
  Hristoa a inviat!

 13. Babacu a spus: 03 aprilie 2015, ora 21:19

  Voi stiti ca si in Franta a existat o comunitate de maghiari care la un moment dat au vrut autonomia? Si-au facut si organizatie, si statut, si toate cele legate de autonomie. Stiti care a fost raspunsul autoritatilor franceze? I-au zburat de nu s-au vazut! Le-a trecut repede cheful de autonomie.

 14. Roatis Alexandru a spus: 03 aprilie 2015, ora 20:07

  @Eugen.Hai sa luam S.U.A.,unde traiesc „americanii” dar care la origine sunt: englezi, francezi, maghiari, spanioli, mexicani,chinezi,rusi,etc. apoi ca rase:albi,negri, piei rosii si galbene, metisi, mulatri,etc. Du-te si le spune astora ca nu-s americani si vezi ce-ti vor spune.

 15. Babacu a spus: 03 aprilie 2015, ora 19:12

  „Dragi romani” este perfect!

 16. ion dan a spus: 03 aprilie 2015, ora 17:45

  @eugen, eugene ……esti un postac dea lui tokos cumva ? nu te mai agita atata ,tot te bagi ca musca-n laptele Romanesc , ia mars in ungaria daca te arde sa traiesti printre cei ca tine si lasa lumea sa traiasca in pace in Romania nu tot instigati cu popa prostu de tokos si altii ca voi ! Ati venit de unde intarca dracu copii si v-ati asezat in ungaria si apoi va faceti de treaba cu toti vecinii ,dar cu absolut toti ca daca ar fii doar cu noi as intelege dar ati iritat prin comportamentul vostru pe toata lumea, dar au cam inceput si Comunitatea Europeana (la care ati tot fugit cu tot felul de plangeri chipurile ca va tot asupresc tarile unde sunteti minoritari) sa vada cine santeti

 17. stimabil a spus: 03 aprilie 2015, ora 13:58

  cipriane ! asta este valabil pentru orice cetatean roman ? si celor care isi au originile de peste carpati ?

 18. ciprian a spus: 03 aprilie 2015, ora 13:41

  Aici este ROMANIA, iar presedintele s-a adresat corect.
  Cui nu-i place modul de adresare este liber „sa plece” in tara lui de bastina

 19. Eugen a spus: 03 aprilie 2015, ora 13:40

  „Toti cei ce traiesc in România sunt cetăţeni români !”(@ioan), numai ca, Transilvania nu a fost si nu este Romania ! ci numai o colonie al Romaniei ! si este tratat ca atare. In Transilvania traiesc romani, maghiari, germani, si alte nationalitati (asa cum s-a adresat si pantofarul Ceausescu- dictatorul in cuvantarile lui !: „Stimati romani, maghiari germani si alte nationalitati !”). Cetatenia nu are nimic in comun cu nationalitatea. Este foarte deranjant ca presedintele sa ne confunde cu romanii care denota lipsa de respect, de cultura generala si de civilizatie din partea acestuia. Consider ca nimeni nu trebe marginalizat/bagatelizat, si fiecare trebe respectat ceea ce este, asa cum este. Daca a rezistat 100 de zile in B(C)ucuresti fara o resedinta oficiala atunci consider ca nici nu merita o astfel de resedinta. ( Corect ar fi :”Dragi cetateni ai Romaniei” si nu” Dragi romani” care creaza confuzie bagatelizand existenta celorlalte nationalitati numeroase, conlocuitoare , sfidand in mod deschis si pe fata existenta acestora)

 20. ciprian a spus: 03 aprilie 2015, ora 13:33

  In ROMANIA trăieşte poporul roman, iar poporul roman nu admite nici un afront al unei minorităţi; acestea trebuie să respecte ROMANIA, pe romani şi legile fără să ceară favoruri speciale sub pretextul că sunt discriminaţi.
  Nu ROMANIA are nevoie de minorităţi ci ele au nevoie ca ROMANIA să-i primească, sa le ofere ofere adăpost, locuri de muncă şi hrană; în ROMANIA traiesc romani ca pondere si „minoritatile alogene”…De aceea se spune „Dragi romani”

 21. ioan a spus: 03 aprilie 2015, ora 09:09

  Toti cei ce traiesc in România sunt cetăţeni români! Deci a spus perfect dragi români! Ca avem naţionalităţi diferite, e altceva. Cei ce trăiesc in afara hotarelor României dar au cetăţenie română, sunt români. Adresarea preşedintelui a fost corecta, se vede că pe unii îi deranjează foarte tare că preşedintele li se adresează cu români. Avem în sfârşit un preşedinte decent, cu bun simţ, şi asta deranjează. Faptul că după 100 de zile nu a primit o locuinţă se datorează nesimţirii celui care a vrut să fie preşedintele României!

 22. stimabil a spus: 03 aprilie 2015, ora 08:28

  asa tare doare adevarul ?

 23. stimabil a spus: 03 aprilie 2015, ora 07:44

  iar tie babacule daca nu stii sa interpretezi bine limba ta , doar o mica exemplificare : bastinas este acela , in limbajul meu , care nu devine proprietar prin „nationalizare”, prin cumparare de terenuri , case , nu prin furt deschis , nu prin coruptie , ci simplu , prin mostenire de la stramosii lui ! mai trebuie explicat , mai trebuie clarificat ceva ?

 24. stimabil a spus: 03 aprilie 2015, ora 07:41

  da auzi badie ! si totusi unde mergi de luminatii ? ce localitate ? in alta ordine de idei biserica ortodoxa cate cantine , cate internate pentru elevi si cate scoli a construit ? cate gradinite ? nu stiu ce tot va agatati atat ! sa nu uitati un lucru aici romania nu este inca de o suta de ani ! in timp ce ungaria a fost ocupat de turci 150 ani , si tot a supravietuit !

 25. sibi a spus: 02 aprilie 2015, ora 23:42

  Eugen esti un individ lipsit de cultura mai bine zis un prost ,dar un mare prost , insa nu esti tu de vina ci…….

 26. Gaudeamus Igitur a spus: 02 aprilie 2015, ora 15:12

  Presedintele abia de are puteri in stat. Pacat ca nu se invata politica si la scoala… Guvernul, Senatul si Parlamentul are puteri mult mai mari decat presedintele, nici macar atat nu ati invatat. De aceea la alegerile parlamentare votati PSD-ul de fiecare data si aruncati cu n o r o i in seful de stat. Daca il mai votati pe Ponta in 2016, puteti sa va mutati toti in Slatina si-n Teleorman!!!

 27. Babacu a spus: 02 aprilie 2015, ora 15:06

  @stimabil: care „bastinasi”? Bastinasi sint cei ca Badea Cartan, care mergind el la Roma imbracat in portul lui traditional de cioban transilvanean il opreau locuitorii Romei pe strada zicind ca prea seamana cu dacii de pe Columna lui Traian. Esti cumva ruda cu Badea Cartan?

 28. stimabil a spus: 02 aprilie 2015, ora 13:39

  cristi scumpul meu ! o intrebare doar : cand sunt luminatiile , tu unde trebuie sa te deplasezi ca sa aprinzi o lumanare la mormantul bunicilor si al strabunicilor tai ? nu stiu ce tot aveti feelingul asta de inferioritate de multe ori invitand bastinsaii de aici sa se mute !

 29. Eugen a spus: 02 aprilie 2015, ora 11:36

  Au trecut 100 de zile de mandat in care romanii drept recunostinta n-au fost in stare sa-i asigure o locuinta de serviciu in Capitala !!!. Ar face bine sa se intoarca in Sibiu in una din cele sase case pe care le are si sa-si primeasca oaspetii straini acolo. Nici nu stiu ce cauta in Capitala, in fond numai transilvanenii l-au ales cu majoritate de voturi !.

 30. nicu a spus: 02 aprilie 2015, ora 09:07

  nu pot fi multumit ca este un demagog,fara o viziune clara de a conduce o tara cit ii permite constitutia fara ,a se mai pronunta ca vrea guvernul meu de aicea se obsearva ca nare stofa de presedinte.

 31. cristi a spus: 02 aprilie 2015, ora 07:13

  Eugen, mutăte în Rusia că acolo trăiesc numai ”RUŞI”.

 32. cristi a spus: 02 aprilie 2015, ora 07:10

  El nu trebuioe să aivă activitate, el trebuie să aivă prezenţă şi atitudine.

 33. Roatis Alexandru a spus: 02 aprilie 2015, ora 02:23

  Nimic nou sub Soare.

 34. Eugen a spus: 01 aprilie 2015, ora 14:15

  Nu am fost si nu sunt multumit de el !. Iohanescu este presedintele romanilor (” Dragi romani,….”) si nu a intregii natiuni care este format si din minoritati multinationale !, nerecunoscand astfel existenta acestora pe teritoriul Romaniei ” stat national (?)”. Sau poate considera ca Transilvania nu este Romania doar o colonie al Romaniei si o trateaza ca atare neluand in seama multitudinea de minoritati conlocuitoare de aici. Romania fara Transilvania este intr-adevar un stat national !. Poate nu vrea sa stie ca in Transilvania si maghiarii l-au votat !, iar maghiarul nu-i romanul.

 35. ulpius a spus: 31 martie 2015, ora 19:53

  Cu bani cheltuiti pe campanii electorale, purtati cu geanta,sacosa sau cu ,, plasa de 1 leu ” , ajunsi in diferite ,, pusculite” nu se fac nici scoli, nici spitale …eventual niste ,,mici domenii ” unde sunt invatati,, reciclatii ” in democratie sa traiasca (vezi expresedintele Ba$e$cu)

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Telefoane utile

  • Apel unic de urgenţă112
  • Ambulanţa0261-741111
  • Pompieri0261-711212
  • Agenţia CFR0261-711002
  • Distrigaz0261-710928
  • Informaţii CFR0261-768704
  • Deranjamente Electrica0261-929
  • Poliţia0261-807777
  • Informaţia Zilei0261-767300
  • Apaserv (apel gratuit, non stop)0800-827-776
  • Urgenţe E.ON Gaz (tel verde)0800-800-928
  • Jandarmeria0261-769-760
  • Poliţia Locală0261-727020
  • CMJ0261-717123, 716513
  • Intervenţii microcentrale0742.708.708
  • Depanare ACR0744792297
  • Depanare auto NON-STOP0733-507026, 0744-507026
  • Spitalul Judeţean I0261-727050
  • Spitalul Judeţean II0261-715696
  • Stomatologie, Urgente0771.049.416
  • Refugiu de noapte0261-750135
  • Agenţia TAROM0261-712795
  • Autogara0261-768439
  • R.A. Transurban0261-721971
  • Prefectura0261-716309
  • Primăria Satu Mare0261-807569, 807553
  • SC RDS SA0361-400.401
  • Pompe funebre0261-716590
  • Agenţie de turism0261-737915
  • Protecţia Consumatorilor (tel verde)0800-080-999
  • Locaterm (non-stop)0261-733693
  • Birou teritorial anticorupţie0261.759.780
  • Anticorupţie MAI0261-710.690
 • Curs Valutar

 • Arhivă articole Informaţia Zilei

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517