26.03.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 01.15 Ne cheamă natura 02.15 Cultură, Balul de lăsatul secului, ediţia a IV-a 03.50 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare. 03.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 04.45 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 05.40 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Sindicaliştii de la Electrolux, în a patra săptămână de grevă generală. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Concert al Corurilor Bisericeşti Ortodoxe din Municipiul Satu Mare. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Postul Mare – semnificaţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 14.30 Teleshopping 14.45 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 15.40 Zone Folclorice 16.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 17.45 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Zoltan Pataki . Titlul emisiunii: Despre fotbalul judeţean cu vicepreşedintele AJF-ului sătmărean. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare.

Ioan Florescu este noul preşedinte al Asociaţiei Liga Pensionarilor “Unirea”

Scris de Vasile Nechita, 27 februarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Marţi, 26 februarie 2019, începând cu ora 13, la un restaurant din Satu Mare a avut loc şedinţa Asociaţiei Liga Pensionarilor “Unirea” Satu Mare.

Au fost prezente circa 300 de persoane, dintre care 240 cu drept de vot (care şi-au achitat cotizaţia la zi), după cum s-a anunţat de la prezidiu. Ca invitat, a fost prezent şi Preda Nedelcu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, la care este afiliată şi asociaţia sătmăreană.

Ordinea de zi

Pe ordine de zi au figurat următoarele puncte: raportul de activitate al asociaţiei de la ultima alegere până în 26 februarie 2019; raport privind veniturile şi cheltuielile asociaţiei; prezentarea programului de măsuri pentru anul 2019; dezbateri; alegerea noului preşedinte şi a comitetului de conducere.

Raportul de activitate şi dezbaterile

Raportul anual de activitate (în anunţul de pe pagina de Facebook era numit ”dare de seamă”), a fost prezentat de Margareta Bejan, preşedinte interimar. Ea a trecut în revistă acţiunile la care au participat membrii asociaţiei, evenimentele la care au luat parte: comemorări de scriitori, întâlniri cu scriitori, poeţi, jurnalişti, sărbători culturale, religioase şi patriotice, pelerinaje, excursii… În final, a menţionat şi câteva neîmpliniri, între care neplata cotizaţiei la zi, neimplicare în activităţi sociale, neobţinerea unui spaţiu mai mare pentru desfăşurarea activităţilor asociaţiei.
În continuare, Ioan Florescu a prezentat execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli, iar Maria Pop a prezentat propuneri de măsuri pentru care va milita liga în 2019.
Au urmat câteva dezbateri pe marginea raportului, dintre care cel mai bătăios punct de vedere i-a aparţinut lui Ioan Stoica, cel căruia i-a fost respins dosarul pentru candidatură. Iată câteva citate din intervenţia sa: ”Viitorul comitet să nu mai fie ales pe bază de cumetrie… şeful cu nevasta… (A dat câteva exemple – n.r.). Cum ne-am desfăşurat de 4 luni activitatea, aceasta nu a fost activitate de Liga Unirea, ci de liga dezbinarea, din păcate. De 4 luni de zile de când au venit aceste două femei (preşedintele interimar Margareta Bejan şi vicepreşedintele Maria Pop – n.r.), şi cum spune o vorbă foarte înţeleaptă: ca să cunoşti un om, dă-i o funcţie de răspundere… Deci de 4 luni de zile le cunosc pe aceste două femei şi m-au dezamăgit profund prin felul cum nu au ştiut să conducă”. (Aplauze într-o parte a sălii şi vociferări: ”mai multă transparenţă”). Alţi vorbitori au făcut propuneri pentru activitatea noii conduceri sau au avut obiecţii faţă de corectitudinea alegerii unor membri ai comitetului sau faţă de componenţa comisiei de numărare a voturilor, din care făceau parte şi soţiile unor candidaţi).

Alegerea noii conduceri

Pentru funcţia de preşedinte, şi-au depus cereri patru candidaţi (anterior datei de 18 februarie). Este vorba de Ioan Florescu, actualul secretar al asociaţiei, Ioan Stoica, George Păunescu şi Ioan Ardelean.

Pensionarii cu care am stat de vorbă spun că s-a format o tabără solidă care îl susţine pe Ioan Florescu, preferatul conducerii interimare şi au anticipat alegerea sa. Candidatului Ioan Stoica i-a fost invalidat dosarul pe motiv că este incomplet prin lipsa avizului medical.
Într-adevăr, Ioan Florescu a fost ales ca nou preşedinte cu majoritate covârşitoare de voturi (”rezultat previzibil”, cum a comentat un pensionar).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.