Ioan Ciocan zis Nonu din Certeze a fost trimis în judecată în Dosarul Borbely

Scris de Stela Cădar, 17 ianuarie 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Mascatii au descins la locuinta lui Ion Ciocan din Certeze

Mascatii au descins la locuinta lui Ioan Ciocan din Certeze

Patronul SC Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, Ioan Ciocan zis Nonu a fost trimis în judecată de procurorii DNA. În acelaşi dosar au fost trimise în judecată alte două persoane. Una dintre acestea este Szepessz Szabolcs – consilierul ministrului Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpaţi: Ciocan Ioan, administrator la S.C. Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă; Molnar Anton Petru – administrator de fapt la S.C. Azimut Com SRL Acăţari, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă; Szepessy Syabolcs, consilier personal al ministrului Mediului şi Pădurilor (Borbely Laszlo), în sarcina căruia s-au reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Din rechizitotiu rezultă că în cursul anului 2011, inculpatul Ciocan Ioan, administrator la S.C. Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, i-a remis numitului Borbely Laszlo – ministru al Mediului şi Pădurilor, prin intermediul inculpatului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului, foloase necuvenite, constând în renovarea şi utilarea apartamentului ministrului, în valoare de 80.952 lei, pentru ca acesta să-şi exercite influenţa asupra unor funcţionari din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” (instituţie aflată în coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor), pentru a-i determina să favorizeze S.C. Lescaci Com SRL Negreşti Oaş la diferite licitaţii organizate de A.N. „Apele Române”, prin Administraţiile Bazinale din teritoriu.

„S.C. Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, a încheiat în perioada 2010 – 2011, cu unităţi din subordinea Administraţiei Naţionale „Apele Române” (Administraţia Bazinală de Apă „Someş Tisa”, Administraţia Bazinală de Apă „Banat”, Administraţia Bazinală de Apă „Olt”, Administraţia Bazinală de Apă Buzău – Ialomiţa”, Administraţia Bazinală de Apă „Siret”, Administraţia Bazinală de Apă „Prut – Bârlad” şi Administraţia Bazinală de Apă „Dobrogea – Litoral”) un număr de 19 contracte de execuţie de lucrări şi numeroase acte adiţionale la aceste contracte, toate având ca obiect regularizări, amenajări, îndiguiri sau recalibrări ale cursurilor unor ape aflate în administrarea unităţilor susmenţionate. Valoarea totală a acestor 19 contracte s-a ridicat la suma de 295.037.846 lei (inclusiv TVA).

În aceeaşi perioadă, inculpatul Molnar Anton – Petru – administrator de fapt la S.C. Azimut Com SRL Acăţari, i-a remis numitului Borbely Laszlo – ministru al Mediului şi Pădurilor, foloase necuvenite constând în reamenajarea şi extinderea unui imobil, proprietate extratabulară a acestuia, în valoare de 112.199 lei, pentru ca acesta să-şi exercite influenţa asupra unor funcţionari din cadrul A.N. „Apele Române” (instituţie aflată în coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor), pentru a-i determina să favorizeze S.C. Azimut Com SRL Acăţari, la diferite licitaţii organizate de către A.N. „Apele Române” prin Administraţiile Bazinale din teritoriu.

În cursul anilor 2010 – 2011, S.C. Azimut SRL Acăţari a încheiat cu Administraţia Naţională „Apele Române” (Administraţia Bazinală de Apă „Mureş”) un număr de trei contracte de specialitate având ca obiect lucrări hidrotehnice şi două contracte de lucrări în subantrepriză cu S.C. Lescaci Com SRL Negreşti Oaş.

Având în vedere că, la data de 11.09.2012, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea procurorilor DNA de încuviinţare a urmăririi penale (încuviinţare necesară din cauză că, la acea dată, numitul Borbely Laszlo deţinea calitatea de ministru şi pe cea de deputat) în cauză s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de numitul Borbely Laszlo pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi pentru fals în declaraţii.” se arată într-un comunicat DNA.

 

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
 1. szarozpataki ugocsai a spus: 19 ianuarie 2014, ora 21:03

  Dar pe Muresan,fostul primar de Cehal,care se autointitula ,,Basescu de Cehal”,cand o sa fie saltat?

 2. gigicul a spus: 17 ianuarie 2014, ora 15:49

  Ha,ha,ha…
  Dar pe doamna care a judecat procesul,le -de la Petresti ,a stat pe ele 10 ani……Oare de ce ,oare ? Ghici ghicitoare ? Eheeee….sotul ei – e tare in parcare……!!
  Ha ,ha,ha…
  Asta-i Romania ….rabdatoare ….oare pana cand ?.
  Cum e cu pensia doamna ?

 3. Romanul a spus: 17 ianuarie 2014, ora 15:11

  Si cati „oseni” sant inca Milionari peste noapte care au avut si au afaceri cu statul ROMAN!!!Dar au uns gras pt a ramane anonimi!!!

 4. D Bill a spus: 17 ianuarie 2014, ora 14:53

  Poate ne-ar convinge DNA-ul ca-si face „treaba” daca ar „pescui” ,macar un ciumpalac,si din vechea gasca PDL-ista(dar unul „gras”) a fostului urmarit penal beshescu(dosarul flota si spalare de bani inchise pentru ca are „imunitate”)!!Dar…poate baietii-si pastreaza de lucru pentru 2015 cand „cineva” nu va mai avea in maini hatzurile.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517