Image 1
Image 2

Inundaţii şi revărsări de ape în judeţ

Tur-zona Adrian
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Tur-zona Adrian
Tur-zona Adrian

Precipitaţiile din ultimele zile au condus la revărsarea unor cursuri de ape din judeţ, provocând implicit şi pagube.

După cum am aflat de la Dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor – SGA Satu Mare, revarsarea pârâului Lechincioara a afectat parterul unei locuinţe,

11 anexe gospodăreşti, 6 curţi, 1.8 km drum comunal, 7.3 km străzi, 5 ha teren arabil şi 15 ha fâneţe în localitatea Cămărzana. Valea Rea, ca urmare a scurgerilor de pe versanţi a inundat 4 subsoluri de locuinţe, 4 curţi, 2 km străzi şi 5 ha teren în localitatea Certeze, respectiv 5 locuinţe în  Moişeni.

Revărsarea pârâului Batarci a afectat Valea Strâmba, fiind puse în dificultate 14 locuinţe, care au fost izolate temporar, dar neafectate, 1 podeţ şi 0.2  ha teren arabil.

Pentru gestionarea acestor situaţii au intervenit autorităţile locale şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă. Pompierii militari nu au fost solicitaţi.

Joi, 23 mai se afla sub incidenţa codului portocaliu Raul Tur – S.H. Craidorolţ şi pe râul Crasna – S.H. Domăneşti.

În 23 mai au fost stopate infiltraţiile la subtraversarea digului de pe malul stâng al râului Tur, în zona localităţii Adrian, din judeţul Satu Mare. Intervenţia a fost executată în condiţii dificile, în mare parte din barcă şi de pe o punte improvizată de către echipele SGA Satu Mare şi SVSU Livada. Pentru izolarea zonei unde s-au produs infiltraţiile au fost folosiţi 500 de saci cu nisip.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DEȘEURI MENAJERE

Baia Mare și Sighetu Marmației au mari probleme

Deșeurile menajere dau multe bătăi de cap autorităților locale și județene. Cost ridicat și stocare limitată sau inexistentă. Cele mai mari probleme le au municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației. Reprezentanții Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Maramureș spun că deșeurile de pe platformele temporare de stocare se află în continuare acolo, deși până în data de 10 octombrie ar fi trebuit ca spațiile respective să fie golite. Operatorii de salubritate care le gestionează, Drusal și Herodot, au fost amendați.