Într-o fermă din judeţul Arad, o oaie a fătat şase miei | Informaţia Zilei

Într-o fermă din judeţul Arad, o oaie a fătat şase miei

Scris de Ioan Aniţaş, 13 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dacă în copilărie mulţi, poate majoritatea, dintre cititorii ziarului nostru au aflat din cărţi că o capră a dat naştere la trei iezi, subsemnatul a avut privilegiul ca în urmă cu aproximativ 20 de ani, la Baba Novac, în bătătura unui sătean, să vadă o capră care a dat naştere la patru iezi.

A fost primul semnal care a dovedit, dacă mai era nevoie, că cel puţin prin prisma numărului iezilor aduşi pe lume povestea este verosimilă. Tot cu ani în urmă, consemnam în coloanele ziarului nostru un fapt inedit: o vacă a fătat trei viţei, pe care a reuşit să-i crească. O altă situaţie cel puţin bizară, semnalată de medicul veterinar Dorin Rob: o vacă a fătat un viţel fără ochi. Avea orbitele dezvoltate, doar ochii lipseau.

De-a lungul anilor cu siguranţă v-aţi întâlnit şi dumneavoastră cu aspecte asemănătoare. Oi cu doi sau trei miei, capre cu doi sau trei iezi, dar imprevizibilul nu se lasă aşteptat. Natura şi animalele din jurul nostru ajung să facă surprize celor care le îngrijesc.

Iată că presa centrală consemnează un fapt inedit, considerat de unii specialişti în zootehnie ca fiind un record naţional. Recordul a fost înregistrat într-o fermă de ovine din judeţul Arad, acolo unde se regăsesc animale din rasa Romanov, provenite din Rusia. Nu, să nu vă imaginaţi că ar fi vorba despre fătări foarte numeroase cu trei şi patru miei. Doar una din oi a fătat şase miei, spre surprinderea ciobanului, dar şi a specialiştilor în zootehnie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517