00.00 Audienţe în direct cu Eva, invitat: Erdei D. István. Titlul emisiuni: Az adóforradalom hozadékai és a BKT módosítása (Urmările revoluţiei fiscale şi modificările Codului Penal).(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Nicolae Bura, Ciprian Costea, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Dragnea, condamnat cu executare în primă instanţă.(reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă între cunoscuţi. 03.40 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Radu David. Titlul emisiuni: File din istoria Colegiului Naţional Ioan Slavici. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 05.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Eva, invitat: Erdei D. István. Titlul emisiuni: Az adóforradalom hozadékai és a BKT módosítása (Urmările revoluţiei fiscale şi modificările Codului Penal).(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Ovi D. Pop. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela.Titlul emisiunii: Gorogkatolikus elet (Viaţa greco-catolică). 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Nicolae Bura, Ciprian Costea, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Dragnea, condamnat cu executare în primă instanţă.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Vasile Nechita,invitaţi: Hajnalka şi Paul Kallai. Titlul emisiunii: Legumicultorii sunt sufocaţi de concurenţa importurilor. 14.15 Teleshopping 14.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu,invitaţi: Formaţia Mister. 16.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Pop Maria. Titlul emisiuni:Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm. 17.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Angajaţi ai Protecţiei Mediului Satu Mare, în excursie de studiu în sudul ţării. 18.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Stelian Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament al bolnavilor de cancer. (reluare) 19.00 Cultură, festival Samfest Jazz internaţional. (în direct) 23.30 Ştiri

Întoarcerea din Japonia

Scris de Dumitru Păcuraru, 16 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

După milenii de cultură a onoarei Japonia a dat cu bâta-n baltă la Pearl Harbor atacând SUA înainte de a-i declara război. Drept pedeapsă americanii, tot fără niciun avertisment, deci lăsând onoarea la o parte, au aruncat două bombe atomice asupra a două oraşe omorând zeci de mii de oameni nevinovaţi.

Întâmplarea face ca omul de la care se aşteaptă rezolvarea unei probleme cruciale pentru România să fi fost obligat să-şi întrerupă o vizită oficială în Japonia.
Aceasta este singura legătură a situaţiei din România anului 2018 şi Japonia anilor 1940. Din fericire.

Sunt însă situaţii care induc ideea unui război în care nu se respectă regulile onoarei. În acelaşi timp, niciunul dintre combatanţi nu este dispus să-şi facă harakiri, nici măcar la nivelul a ceea ce în comunism se chema autocritică.

În cazul nostru cele două entităţi aflate în stare de război nedeclarat sunt PSD şi DNA. Un partid de guvernământ, cu o majoritate parlamentară confortabilă, pornit pe revoluţionarea din temelii a societăţii, consideră că o instituţie numită DNA conduce ţara cu dosare. Adică îi fură puterea.

S-a mers şi mai departe. ALDE, partid asociat la guvernare, prin vocea liderului său, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, afirmă că DNA a încercat o lovitură de stat, încercând să dărâme guvernul. Se referă la anchetarea unor miniştri după adoptarea Ordonanţei 13.

Se consideră că această situaţie – şi este vorba despre deschiderea unor dosare penale pentru politicieni din cele două partide – nu mai poate continua. Ca o primă măsură i s-a cerut ministrului de Justiţie să propună o soluţie. Toată lumea s-a gândit că Tudorel Toader va propune revocarea şefei DNA.

Ministrul Toader, un sofist desăvârşit, dar şi un jurist de mare clasă, a scăldat-o. Nu propune nici revocarea, dar nu este de acord nici cu metodele de conducere ale Laurei Kovesi. Nu a atacat pe neaşteptate, ca la Pearl Harbor, nici nu a aruncat bombe atomice asupra DNA.

În stilul său caracteristic ministrul Tudorel Toader a anunţat că „marele anunţ” va fi prezentat într-o altă zi de joi. Aşa cum a mai spus, va prezenta un raport în faţa parlamentului.

Evident, un raport în care îşi va spune punctul de vedere asupra activităţii DNA, a Parchetului General şi DIICOT. Dar poporul vrea sânge. Lumea aşteptă revocarea Laurei Kovesi. Nu pentru că ar avea o părere negativă despre Laura Codruţa Kovesi, ci pentru a vedea ce se va întâmpla dacă se va cere revocarea ei.

Laura Kovesi este un politician adevărat. Coferinţa de presă susţinută miercuri seara a avut toate caracteristicile pentru a fi încadrată în zona politicului.
Acţiunile DNA au fost receptate de ani de zile, şi încă sunt, politice în sensul cel mai pur al cuvântului. DNA, în ciuda unor erori, a unor abuzuri, a reuşit să destructureze reţelele de tip mafiot girate de oameni politici.

Acesta este marele merit al DNA şi din această cauză Kovesi are toate datele unui lider politic, mai puţin a unui jurist. Acest lucru nu i se poate lua. Dacă se va propune revocarea Laurei Codruţa Kovesi va primi o aură de martir, deschizându-i-se calea spre o carieră politică de excepţie. Ea poate deveni candidatul prezidenţial cu prima şansă la alegerile din 2019. Evident, cu condiţia ca Iohannis să nu-şi mai dorească un nou mandat.

Abonează-te acum Online!