26.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Iuliu Ilyes, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandal în PNL.De ce a demisionat Bolojan?(reluare) 01.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 02.30 Ne cheamă natura 03.30 Cultură, Fior de Zatmar 04.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko , invitat: Kallos Zolan, Szejke Otttilia. Titlul emisiunii: Cum va fi noul an şcolar pentru secţiile maghiare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară 10.20 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Laurenţiu Costin. Titlul emisiunii: ”Pescuirea minunată” – găsirea sensului vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Iuliu Ilyes, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandal în PNL.De ce a demisionat Bolojan?(reluare) 13.00 Ştiri 13.25 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Lorincz Tiberiu.Titlul emisiuni: Căile ferate înguste din jurul Sătmarului. 14.20 Teleshopping 14.40 Cultură, Digania – O tradiţie reînviată 16.10 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dorel Ziman. Titlul emisiunii: Un nou început de an şcolar la liceul cu program sportiv Satu Mare. 17.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta.

Întoarcerea din Japonia

Scris de Dumitru Păcuraru, 16 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

După milenii de cultură a onoarei Japonia a dat cu bâta-n baltă la Pearl Harbor atacând SUA înainte de a-i declara război. Drept pedeapsă americanii, tot fără niciun avertisment, deci lăsând onoarea la o parte, au aruncat două bombe atomice asupra a două oraşe omorând zeci de mii de oameni nevinovaţi.

Întâmplarea face ca omul de la care se aşteaptă rezolvarea unei probleme cruciale pentru România să fi fost obligat să-şi întrerupă o vizită oficială în Japonia.
Aceasta este singura legătură a situaţiei din România anului 2018 şi Japonia anilor 1940. Din fericire.

Sunt însă situaţii care induc ideea unui război în care nu se respectă regulile onoarei. În acelaşi timp, niciunul dintre combatanţi nu este dispus să-şi facă harakiri, nici măcar la nivelul a ceea ce în comunism se chema autocritică.

În cazul nostru cele două entităţi aflate în stare de război nedeclarat sunt PSD şi DNA. Un partid de guvernământ, cu o majoritate parlamentară confortabilă, pornit pe revoluţionarea din temelii a societăţii, consideră că o instituţie numită DNA conduce ţara cu dosare. Adică îi fură puterea.

S-a mers şi mai departe. ALDE, partid asociat la guvernare, prin vocea liderului său, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, afirmă că DNA a încercat o lovitură de stat, încercând să dărâme guvernul. Se referă la anchetarea unor miniştri după adoptarea Ordonanţei 13.

Se consideră că această situaţie – şi este vorba despre deschiderea unor dosare penale pentru politicieni din cele două partide – nu mai poate continua. Ca o primă măsură i s-a cerut ministrului de Justiţie să propună o soluţie. Toată lumea s-a gândit că Tudorel Toader va propune revocarea şefei DNA.

Ministrul Toader, un sofist desăvârşit, dar şi un jurist de mare clasă, a scăldat-o. Nu propune nici revocarea, dar nu este de acord nici cu metodele de conducere ale Laurei Kovesi. Nu a atacat pe neaşteptate, ca la Pearl Harbor, nici nu a aruncat bombe atomice asupra DNA.

În stilul său caracteristic ministrul Tudorel Toader a anunţat că „marele anunţ” va fi prezentat într-o altă zi de joi. Aşa cum a mai spus, va prezenta un raport în faţa parlamentului.

Evident, un raport în care îşi va spune punctul de vedere asupra activităţii DNA, a Parchetului General şi DIICOT. Dar poporul vrea sânge. Lumea aşteptă revocarea Laurei Kovesi. Nu pentru că ar avea o părere negativă despre Laura Codruţa Kovesi, ci pentru a vedea ce se va întâmpla dacă se va cere revocarea ei.

Laura Kovesi este un politician adevărat. Coferinţa de presă susţinută miercuri seara a avut toate caracteristicile pentru a fi încadrată în zona politicului.
Acţiunile DNA au fost receptate de ani de zile, şi încă sunt, politice în sensul cel mai pur al cuvântului. DNA, în ciuda unor erori, a unor abuzuri, a reuşit să destructureze reţelele de tip mafiot girate de oameni politici.

Acesta este marele merit al DNA şi din această cauză Kovesi are toate datele unui lider politic, mai puţin a unui jurist. Acest lucru nu i se poate lua. Dacă se va propune revocarea Laurei Codruţa Kovesi va primi o aură de martir, deschizându-i-se calea spre o carieră politică de excepţie. Ea poate deveni candidatul prezidenţial cu prima şansă la alegerile din 2019. Evident, cu condiţia ca Iohannis să nu-şi mai dorească un nou mandat.

Abonează-te acum Online!