Interpreta Maria Petca Poptean, la ceas aniversar | Informaţia Zilei

Interpreta Maria Petca Poptean, la ceas aniversar

Scris de I. Z., 03 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Binecunoscuta solistă Maria Petca Poptean s-a născut în data de 2 ianuarie 1954, în comuna Târşolţ, Ţara Oaşului. Este unul dintre interpreţii consacraţi ai muzicii populare oşeneşti. De curând, şi-a lansat volumul „Maria Petca Poptean – Privighetoarea Oaşului”, volum la care a muncit ani de zile şi pentru care a primit referinţe nu doar de la colegii de scenă, ci şi de la importanţi oameni de cultură şi televiziune.

Maria Petca Poptean este o persoană simplă, îi place să spună despre ea că este modestă, optimistă, ambiţioasă cu dragoste şi respect pentru tradiţiile neamului românesc şi cu credinţă în Dumnezeu. Pentru întreaga activitate, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare i-a acordat titlul de „luminător al satelor”, o mare distincţie.

Redacţia Infomaţia Zilei îi urează nenumărate împliniri profesionale şi un călduros “La mulţi ani!”

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517