Interdicţii în Piaţa de Vechituri în spaţiul dedicat animalelor | Informaţia Zilei

Interdicţii în Piaţa de Vechituri în spaţiul dedicat animalelor

Scris de Ioan Aniţaş, 07 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

De zeci de ani, sătmărenii sau obişnuit ca în Piaţa de Vechituri din Satu Mare, să găsească diverse obiecte mai vechi sau mai noi, alături de oferta deosebit de bogată de haine şi încălţăminte. Desigur, din incinta acestui spaţiu nu lipseau de-a lungul anilor păsările şi animalele mici, dar nici cele exotice, mici.

Nu de puţine ori, crescătorii îşi etalau oferta chiar pe trotuar, înainte de a intra în incinta pieţii. De o vreme, în dorinţa de a putea oarecum ţine sub control prezenţa animalelor mici şi a păsărilor, municipalitatea a amenajat un spaţiu destinat celor care vor să vândă găini, porumbei, iepuri, păsări exotice şi chiar căţei de diverse rase. Se pare că de o vreme, sunt interdicţii în ceea ce priveşte folosirea acestui spaţiu. Ca urmare a acestei situaţii, am fost sunaţi la redacţie de către Makara Andrei, cititor al ziarului nostru, care ne-a spus:

„Este surprinzător faptul că de o vreme, sătmăreanul de rând nu-şi poate valorifica în condiţii civilizate eventualele animale şi păsări mici pe care le are în gospodărie. M-am interesat la conducerea Pieţei de Vechituri din Satu Mare dacă pot duce spre cedare/vânzare căţei, pentru a nu-i lăsa pe drumuri. Mi s-a spus că Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare ar fi interzis accesul păsărilor şi a animalelor mici în spaţiul amenajat odinioară cu această destinaţie – adăpostirea celor care au de vânzare iepuri, găini, păsări exotice, căţei sau te miri ce altceva. La DSVSA ni s-a spus că este o decizie a Primăriei Satu Mare, în sensul interzicerii accesului păsărilor şi animalelor mici. Înţeleg că ar exista o hotărâre de consiliu local. Păsări am înţeles că pot fi interzise să fie scoase din curţi, pentru că e gripă aviară, dar în cazul iepurilor şi al căţeilor ce e? E bine că în ciuda faptului că este pestă porcină africană la mistreţii din judeţ, zilele trecute a fost organizat concurs de tăiat porci. Acest fapt fiind invocat de mine, de la DSVSA mi s-a spus că totul s-a desfăşurat sub control sanitar veterinar. Aştept o explicaţie din partea Primăriei Satu Mare, cu referire la interdicţia impusă la Piaţa de Vechituri din Satu Mare”.

Abonează-te acum Online!
 1. y a spus: 08 februarie 2020, ora 10:44

  @zoli, Domuţa face doar ce i se cere. E trist dar adevărat. Nimeni din vest nu vrea să ne meargă nouă bine, să ne descurcăm. Important este să cumpărăm produsele lor. Nu contează calitatea. Toate legile şi protocoalele impuse nouă sunt ceva de genul „te leg de mâini şi de picioare şi apoi te arunc în apă”.
  Olandezii au o vorbă. Olandezul îşi vinde pe mă-sa pe 2 €. De ce? Pentru că l-a primit gratis! Chiar aşa gândesc, experienţă personală.

 2. zoli a spus: 07 februarie 2020, ora 12:09

  Ce urmareste acest descreierat de domuta ,vrea sa lichideze toate animalele din judet sa fie lumea total dependenta de niste borfasi?? Ce face este deja insupoartabil D-LE PREFECT, D-LE PRESEDINTE DE CONS.JUD trezitiva ,dati cu el de pamint ce faceti dormiti si voi???Cum poate permite acest individ toate magariile astea fara sa fie luat la rost Oare mass media de ce nu ia atitudine cind se vede ca acest individ a luat-o razna ?????

 3. Dac Bulibas a spus: 07 februarie 2020, ora 09:54

  Se urmareste lichidarea ultimelor ramasite din taranimea romaneasca !. Ar fi pacat sa se desfiinteze acest sector destinat vanzatorilor de animale mici si pasari unde multi satmareni merg cu copii sa se delecteze in frumusetea si varietatea animalelor si pasarilor. In rom. se invoca orice numai ca sa se distruga.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517