Înţelegere româno-ungară privind situaţia lucrătorilor transfrontalieri | Informaţia Zilei

Înţelegere româno-ungară privind situaţia lucrătorilor transfrontalieri

Scris de Terezia G., 25 martie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Bogdan Aurescu

Bogdan Aurescu

Bogdan Aurescu şi Peter Szijjarto au purtat o discuţie telefonică miercuri 25 martie 2020 pentru deblocarea situaţiei lucrătorilor transfrontalieri care fac naveta zilnic de o parte şi de alta a frontierei româno-ungare. MAE a obţinut un acord din partea Guvernului de la Budapesta.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe publicat pe site-ul instituţiei, detaliile privind implementarea acestei decizii urmează să fie stabilite prin dialog direct la nivelul Ministerelor de Interne din România şi Ungaria.

Poliţiile de frontieră din cele două ţări care vor stabili de comun acord punctele de frontieră ce vor putea fi utilizate în acest scop, distanţa de la frontiera de stat de o parte şi de alta a acesteia în care va putea fi aplicată această înţelegere şi data de la care înţelegerea va intra în vigoare.

„În contextul măsurilor restrictive decise de autorităţile ungare, începând cu data de 17 martie, ora 00.00, privind interzicerea accesului cetăţenilor străini în Ungaria, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut convorbiri succesive cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, solicitând inclusiv identificarea unei soluţii pentru deblocarea situaţiei lucrătorilor transfrontalieri cetăţeni români, astfel încât aceştia să-şi poată continua activitatea. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a făcut un demers oficial, prin Ambasada României la Budapesta, vineri, 20 martie, solicitând autorităţilor ungare şi identificarea unei soluţii pentru lucrătorii transfrontalieri, subliniind că aceştia se află în prezent în imposibilitatea continuării activităţii şi riscând să îşi piardă locurile de muncă. Această temă a fost ridicată de ministrul român de externe şi în cadrul reuniunii prin videoconferinţă a Consiliului Afaceri Externe din 23 martie 2020.”, se menţionează în încheiere în comunicatul MAE.

Abonează-te acum Online!
 1. patriot a spus: 28 martie 2020, ora 07:56

  La comentariile prietenilor mei as mai adauga: Toate regimele dictatoriale sint si au fost stabile.Vezi Casachstan, Belorus,Turkmenistan , ungaria ,Turcia ,Rusia.Ei au todeauna o fata curata pentru ca au mediile sub controlul lor si cu aceasta aparatura puternica prostesc un popor intreg- de exemlu ungaria.

 2. patriot a spus: 28 martie 2020, ora 07:41

  La comentariile prietenilor mei as mai adauga: Toate regimele dictatoriale sint si au fost stabile.Vezi Casachstan, Belorus,Turkmenistan , ungaria ,Turcia ,Rusia.Ei au todeauna o fata curata pentru ca au mediile sub controlul lor si cu aceasta aparatura puternica prostesc un popor intreg- de exemlu ungaria.

 3. Babacu a spus: 27 martie 2020, ora 10:49

  @Dac Bulibas: ai grija la limbajul tau de birjar cherchelit, ca atragi atentia administratorului acestui site si iar iti taie piuitul, cum de altfel ti s-a mai intimplat.
  Birjarii sint si ei buni la ceva, sa conduca atelaje sau sa incarce pubele de gunoi, nu sa srie cu copitele pe tastatura.

 4. Dac Bulibas a spus: 27 martie 2020, ora 10:15

  @Babacule , Bou ce esti !, comparatia la care te referi nu este altceva in realitate decat o constatare din partea lui Peter Szijjarto. In traducere directa , El a menţionat că „dacă ar lua-o personal”, ar găsi oarecum puncţie că, în ziua în care ministrul român de externe a solicitat asistenţă pentru întoarcerea cetăţenilor români care se întorceau acasă, un alt organ al guvernului român a impus mii de euro primarului din Sepsiszentgyörgy care de ziua nationala al maghiarimii a folosit simbolul naţional. „Ar fi bine să evităm astfel de cazuri. Ajutăm cetăţenii români să ajungă acasă, dar cerem ca în aceste momente dificile, asistenţa reciprocă şi loialitatea reciprocă să domine relaţiile noastre. ” ( A spus adevarul !. Maghiarul nu este nici mincinos si nici smecher ca voi !. Este Om de onoare !.)

 5. Babacu a spus: 26 martie 2020, ora 13:03

  Cine face comparatie intre tranzitul persoanelor dintr-o tara cu o amenda de primar din alta tara nu poate fi decit un ZERO BARAT! Nici eu nu mi-as permite sa fac asemenea comparatii, darmite un ministru de externe care reprezinta o tara!

 6. Dac Bulibas a spus: 26 martie 2020, ora 12:51

  @Babacule !, mai Boule incaltat ce esti !!! Peter Szijjarto pe care o consideri o nulitate politica se afla in functie din 23 septembrie 2014 !. Din 2014 incoace Romanica cati ministri de externe „inteligenti „a avut ?….”Inteligentul „Bogdan Aurescu oare cat timp va fi ministru ?. Politica romaneasca functioneaza din inertie nu ca cel din Ungaria care are un Guvern si economie stabila. Bunko esti tu si cei multi ca tine care nu stiti sa apreciati putinele valori pe care le aveti in tara printre care si maghiarimea ! la fel cum nu ati stiut sa-i apreciati nici pe Brancusi, Cioran si altii de-ai vostri romani precum nici Rezolutia de la Alba Iulia facuta de voi romanii cu privire la nationalitatile conlocuitoare ! .

 7. Sandokan a spus: 26 martie 2020, ora 09:10

  Sa nu credeti nici un cuvant al lui petrica sigyartau, apartine deun partid si guvern totalitar si corupt.

 8. Babacu a spus: 25 martie 2020, ora 16:36

  Bogdan Aurescu este un tip inteligent. Peter Szijjarto este o nulitate politica, lipitor de afise, a avansat in politica la fel cum avanseaza micii nostri politruci romanasi. Si el a fost cred ca vreun sef de cabinet pe la nu stiu ce ministru, iar de acolo hop! l-au saltat pe functie de ministru! Acest „bunko” confunda lucrurile, zilele trecute a confundat tranzitul strainilor prin Ungaria cu amenda primarului din Sf. Gheorghe! Adica „noi v-am lasat sa treceti prin Ungaria, voi de ce l-ati amendat pe primar?”

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Goldis Admitere

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517