24.10.2019 00.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Manuela Rogoz, Ioan Stănică. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă vine în judeţul Satu Mare de ziua armatei române. (reluare) 04.00 Panoramic Sportiv cu Ionuţ Blăjean, invitat: Attila Pelcz. Titlul emisiuni: Activitate bogată pentru clubul Judo Master Satu Mare. 05.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Călin Secan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 10.00 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Marian Buzilă – un tenor de succes 11.00 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Ce este stima de sine? 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Manuela Rogoz, Ioan Stănică. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă vine în judeţul Satu Mare de ziua armatei române. (reluare) 14.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Rodica Lohan. Titlul emisiuni: Tinerii şi sănătatea mintală. 17.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Paul Dancu. Titlul emisiuni: Uniunea Democrată a Slovacilor şi Polonezilor Satu Mare se prezintă. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Întâlnire spirituală cu Smaranda Milu Némethi, vineri la Muzeul de Artă

Scris de Vasile Andreica, 11 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Afişul expoziţiei

Muzeul de Artă din Satu Mare (Piaţa Libertăţii, nr. 21) va găzdui vineri, 12 iulie, de la ora 17, vernisajul unei noi expoziţii-eveniment, o întâlnire spirituală cu regretata pictoriţă Smaranda Milu Nemethi, ale cărei lucrări au intrat în patrimoniul Muzeului sătmărean. Expoziţia a primit titlul “…încă un popas printre Lucruri mărunte”.

Născută la Carei în 16 iulie 1981, Smaranda a fost eleva Liceului de Artă “Aurel Popp” din Satu Mare, unde s-a situat în fruntea listei celor admişi, iar mai apoi studentă la Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca, secţia de pictură.

Talentul ei a fost evident încă din gimnaziu, când a fost descoperită de profesoara Ordódi Ema, iar mai târziu la şcoala superioară i-au fost apreciate şi calităţile de grafician, care i-au facilitat accesul profesional în domeniul publicităţii, respectiv funcţia de Art director la Leo Burnett, Bucharest, Sister Bucureşti, Gav Bucureşti şi Creative director la HYBRID – Creative Studio. Dar marea ei pasiune a rămas pictura de şevalet.

Pregătirea ei profesională s-a completat cu experienţa dobândită la Accademia de Belle Arti e Restauro Abadir din Palermo, unde şi-a însuşit şi ştiinţa restaurării. De asemenea a urmat un master în publicitate la UBB Cluj-Napoca.

Activitatea ei artistică s-a configurat ca dihotomie a două perioade: Înainte şi După, bulversată fiind de un diagnostic nemilos. Înainte o pictură a speranţei, a emoţiilor, realizată pe mari dimensiuni, frecvent compuneri de mai multe module, caracterizată de forţa culorii, iar După stilul se schimbă, culoare devine pastelată, evanescentă, pentru a reda o întoarcere a artistei la minunatele zile ale copilăriei.

A fost prezentă în expoziţii personale şi de grup în România la Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Satu Mare, Carei, iar în străinătate în Franţa, Italia şi Ungaria. A făcut ilustraţie de carte la Editura Dacia, Editura Eikon şi la revista Poesis. Cicluri de lucrări  prezente în expoziţia retrospectivă: Preludiu, Mizeria umană, Norii, Sirene, Comunicare, Lucruri mărunte.

Activitatea creativă a artistei plastice se desfăşura în atelierul propriu din curtea casei părinteşti şi la Bucureşti, unde se stabileşte şi unde leagă o trainică prietenie cu pictorul sătmărean la origini Vasile Pop Negreşteanu.

Timpul pentru Smaranda n-a mai avut răbdare, răpind-o la 13 martie 2019, la Bucureşti, în braţele mamei sale, Stela Némethi, care a hotărât, într-un gest de supremă nobleţe, să doneze muzeului sătmărean creaţiile fiicei sale, pentru eternizare, după cum scrie Felicia Grigorescu, curatorul expoziţiei.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.