Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Ciprian Crăciun – raport la 500 de zile 03.36 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Se deschid sezoanele de vânătoare 05.48 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 09.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 10.55 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.16 Teleshopping 11.33 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Părăsirea timpurie a şcolii, cauze şi soluţii 14.28 Teleshopping 14.43 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu 15.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Sike Tamas, titlul emisiunii: Parcurile, grădinile, refugii importante pentru biodiversitate 15.55 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Despre oamenii demonizaţi 16.48 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 17.40 Panoramic sportive, cu Ionuţ Blăjean, invitat Florin Mulcuţan, titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine 18.40 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţ 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Rostul consilierii psihologice în doliu 23.30 Ştiri

Întâlnire pe tema Centenarului la Primăria Satu Mare

Scris de I. Z., 29 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Intalnire centenar

Intalnire centenar

Conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare a avut vineri, 29 septembrie, o întâlnire cu o parte dintre reprezentanții asociațiilor patriotice, istorice și culturale care desfășoară activități în municipiul și județul Satu Mare. Tema discuțiilor a fost legată de organizarea manifestărilor și activităților cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri.

Au răspuns invitației reprezentanții Asociației Cultural-Patriotice “Avram Iancu”, Asociației Socio-Culturale “ Țara Oașului ”, Asociației “Codrenilor”, Asociației Scriitorilor și Istoricilor din Satu Mare, Asociației Culturale “Poesis”, Asociației “Cultul Eroilor“ cât și cei din partea Asociației “ASTRA”. De asemenea, alături de conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare, au mai fost prezenți directorii instituțiilor de cultură subordonate, respectiv Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti”, Teatru de Nord Satu Mare și Centrul Cultural “G. M. Zamfirescu”.

Primarul Kereskényi Gábor, viceprimarii Doina Feher și Adrian Albu au deschis întâlnirea cu o scurtă prezentare a propunerilor pe care municipalitatea le are până în prezent în vederea organizării acestui eveniment.

Primăria Municipiului Satu Mare, prin Serviciul Comunicare și Coordonare Instituții Subordonate – Compartimentul evenimente, cultură, educatie, sport, a propus mai multe activități care ar urma să se desfășoare pe parcursul unui întreg an aniversar. De altfel, fiecare dintre invitați a primut un draft al propunerilor de până acum, urmând ca la următoarea întâlnire acest draf de proiect să fie completat cu propunerile asociațiilor.

Pentru ca evenimentul să fie cu adevărat unul reușit, municipalitatea dorește să implice în aceste activități autoritățile locale partenere, instituțiile subordonate, instituțiile de cultură din județ, unitățile de învățâmânt, asociațiile și fundațiile, respectiv întrega comunitate locală.

Edilul municipiului a subliniat că este important ca toate proiectele care  pun în evidență acest evenimentul principal al istoriei României să poate fi implementate, astfel încât să rămână dovezi ale acestei aniversări și generațiilor viitoare.

”Să dăm importanța și solemnitatea care se cuvine unui asemenea eveniment, fără festivisme ieftine! Vom continua consultările, inclusiv cu mediul politic, cultele și societatea civilă. Doresc să înțeleagă toată lumea că Primăria Municipiului Satu Mare este deschisă la propuneri și, cu sprijinul Consiliului Local vom aloca pentru acest eveniment și un buget pe măsură”, a spus primarul Gabor Kereskenyi.

În acest sens, edilul a mai spus că dorește să aibă întâlniri și cu alți repreznetanți ai asociațiilor din județ, ai cultelor religioase și ai partidelor politice, pentru ca, în proiectul final să fie cuprinse toate propunerile și proiectele de valoare.

Pe această cale lansăm un apel tuturor organizațiilor și asociațiilor din județul Satu Mare să trimită la adresa  cultură@primariasm.ro propuneri de activități pe care doresc să le organizeze în municipiul Satu Mare cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.