Întâlnire la Consiliul Judeţean pentru stabilirea traseului şoselei de centură a Negreştiului

Scris de I. Z., 11 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba însoţit de vicepreşedintele Ioan Rus au condus marţi, 11 ianuarie, discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Transportului şi ai primăriilor Negreşti-Oaş, Vama, Racşa şi Oraşu Nou cu privire la construcţia variantei de ocolire a oraşului Negreşti-Oaş.

Întâlnirea care a avut loc la sediul Consiliului Judeţean a avut scopul de a stabili care sunt paşii de urmat pentru începerea investiţiei. Cei prezenţi au hotărât înfiinţarea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară din care să facă parte toţi cei responsabili pentru pornirea procesului administrativ. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Satu Mare au insistat asupra faptului că este o oportunitate unică menită a aduce dezvoltare economică zonei, de a prelua traficul greu, dar şi pentru a reduce aglomeraţia. Reprezentanţii judeţului au făcut apel la primari pentru identificarea terenurilor şi a proprietarilor acestora.

Forma finală a drumului va fi stabilită prin alegerea celei mai bune variante după realizarea studiului de fezabilitate.

La începutul lunii decembrie, la iniţiativa Consiliului Judeţean Satu Mare, planul de finanţare pentru construcţia variantelor de ocolire a localităţilor Negreşti-Oaş şi Ardud a fost inclus în Master Planul General de Transport al României, proiect finanţat din fondurile Programului Operaţional de Transport al Uniunii Europene 2021-2027.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517