Întâlnire între doi campioni mondiali, Popovici şi Montgomery

Scris de Constantin Demian, 04 august 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Camelia Potec, preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie a reuşit să-l aducă în România pe Jim Montgomery, americanul care în urmă cu 49 de ani devenea primul om din lume care cucerea aurul la 100 m şi 200 m la aceeaşi ediţie a Mondialelor. O performanţă realizată la Budapesta anul acesta şi de românul David Popovici.
Evident, cu acest prilej, campionul mondial, David Popovici s-a întâlnit cu americanul Jim Montgomery. Acesta i-a oferit sfaturi tânărului sportiv român şi a rememorat împreună cu acesta cursele sale din urmă cu aproape 50 de ani.

„Sunt multe similarităţi între noi, dar şi câteva diferenţe. Eu eram cu 8-9 luni mai mare decât el atunci când am câştigat medaliile de aur la 100-200. Eram într-o cu totul altă eră a nataţiei atunci. David este un erou deja în România, toată lumea îi urmăreşte cursele.

Am discutat despre ce îşi doreşte să facă mai departe, despre cum să elimine stresul, cum să se relaxeze” , a spus Jim Montgomery, câştigător a cinci titluri mondiale şi 3 olimpice la nataţie.

„Cu siguranţă ştie că va fi şi mai rapid în viitor. La Jocurile Olimpice din 2024 voi fi cu ochii pe el. Cu siguranţă va fi mai puternic din punct de vedere fizic, aşa a fost şi cazul meu, la 21 de ani înotam cu o secundă şi jumătate mai rapid decât am făcut-o la 18-19 ani” a spus Montgomery.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517