Insulele Feroe – România, de la ora 19:00 | Informaţia Zilei

Insulele Feroe – România, de la ora 19:00

Scris de Constantin Demian, 12 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Reprezentativa de fotbal a României va disputa sâmbătă seara al şaptelea joc din campania de calificare la Euro 2020. Fotbaliştii tricolori vor întâlni, în deplasare, selecţionata Insulelor Feroe, ultima clasată în Grupa F a preliminariilor.

În ciuda aparenţei, testul nu va fi unul facil pentru selecţionata României. Mai ales că meciul se va juca pe o vreme de rece, de toamnă târzie, ploaie, vânt, pe un teren sintetic, suprafaţă de joc cu care tricolorii nu prea sunt obişnuiţi. În plus, feroezii nu mai sunt amatorii de acum 15-20 de ani chiar dacă, pe lângă fotbal, au şi alte ocupaţii.

Dar indiferent de aceste aspecte, România are mare nevoie de victorie în partida din această seară. Altfel, în cazul unui (semi)eşec, calificarea este compromisă total iar selecţionerul Cosmin Contra, vrea nu vrea, va trebui să plece de la cârma reprezentativei noastre. Înaintea acestui meci, România se află pe locul 3 în grupă cu 10 puncte, la un singur punct în spatele Suediei şi la un punct distanţă de locul 4, Norvegia. Aşa că, partida cu Feroe este foarte importantă în contextul în care ”tricolorii” joacă peste câteva zile contra Norvegiei.

Rămâne de văzut însă care va fi atitudinea lui Cosmin Contra pentru acest meci. Va merge la victorie sau la ciupeală? Atac sau apărare? Va da credit ”consacraţilor”, gen Dragoş Grigore, Keşeru, sau va alege să se gândească la viitor şi să meargă pe mâna tinerilor? Sau, cel mai probabil, va găsi o soluţie de compromis.

În ce-l priveşte pe sătmăreanul nostru, Adrian Rus, este greu de crezut că va fi titularizat în contextul în care are probleme la echipa de club şi nu prea joacă la Fehervar. Mai degrabă antrenorul îl va titulariza pe Mogoş (Cremonese/L2 Italia) proaspăt convocat, la 26 de ani, la echipa naţională. Sigur va juca Ianis Hagi căruia, iată, i-a fost încredinţat tricoul cu numărul 10, număr purtat de mult mai celebru Gică Hagi. Altfel, din punctul nostru de vedere, în poartă ar trebui să fie titularizat Ionuţ Radu. Din cei trei portari convocaţi, Radu este singurul care joacă meci de meci în timp ce Niţă şi Tătăruşanu, sunt rezerve la echipele lor de club. Aşa că, trebuie debutat şi Ionuţ Radu. Dar nu credem că antrenorul îşi va asuma acest risc.

Formaţia probabilă a României: Tătăruşanu – Mogoş, Chiricheş, Nedelcearu, Bancu, Răzvan Marin, Nistor, Hagi, Stanciu, Keşeru, Puşcaş.

Partida va încep la ora 19.00 şi va fi televizată în direct de Pro TV. Arbitrii partidei sunt din Azerbaidjan cu Aliar Aghaiev la centru şi cu Zeinal Zeinalov, Akif Amirali la cele două linii.
Tot sâmbătă, în Grupa F se mia joacă meciurile Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21.45).

CLASAMENT Grupa F
1.Spania 6 6 0 0 17- 3 18
2.Suedia 6 3 2 1 13- 8 11
3.România 6 3 1 2 13- 7 10
4.Norvegia 6 2 3 1 11- 8 9
5.Malta 6 1 0 5 2-13 3
6.Feroe 6 0 0 6 3-20 0

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345