Inspectoratul Şcolar Judeţean are un nou site

Scris de Vasile Nechita, 22 octombrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

isjZilele trecute am descoperit că Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare şi-a construit un nou site superior vechiului site atât în ceea ce priveşte conţinutul, cât şi forma grafică.

Iată titlurile de rubrici: meniu, căutare, discipline, examene, noutăţi, contact. Ne-au reţinut atenţia informaţii noi cum ar fi: date calitative despre şcolile gimnaziale din judeţul Satu Mare (document elaborat de Ministerul Educaţiei naţionale), lista mediatorilor şcolari din judeţul Satu Mare, numeroase programe, proiecte, regulamente, probleme specifice pe discipline, planificări, metodologii, portofolii, ordine de ministru, cercuri pedagogice, cursuri de instruire…

Cu câteva luni în urmă, Mariana Roman, inspector general şcolar, anunţase pregătirea lucrării. Vechiul site a fost criticat chiar din interiorul branşei. Numai că deficienţele acelui site nu proveneau atât din forma grafică şi concepţie, cât din neactualizarea lui. Practic, era mai mult un obiect de decor, lucru pe care l-am mai semnalat în coloanele ziarului nostru.

Rămâne de văzut în ce măsură actualul site, bine realizat, va fi ţinut la zi cu toate noutăţile şi evenimentele care au loc în domeniul învăţământului sătmărean.

Abonează-te acum Online!
 1. flaviu a spus: 24 octombrie 2013, ora 13:24

  Mulțumim cotidianului Informația zilei, în special d-lui Vasile Nechita pentru sprijinul acordat profesorilor din județul Satu Mare, prin campania susținută de reînnoire a site isj satu mare care a devenit satmar.ro
  Din păcate, problema actualizarii informatiilor în timp util pentru profesori s-a rezolvat doar pe jumătate. 
  Doresc totuși să reamintesc inspectorilor școlari care ne aflăm de aproape 2 luni în anul școlar 2013-2014 și nu are rost să ,,umple,, site-ul cu informații vechi, care și-au pierdut valabilitatea de câteva luni.
  Astfel la disciplina învățamânt primar se afla postate informatii privitoare la Implementarea clasei pregatitoare in anul scolar 2012-2013 – prezentare și Pilotarea evaluarilor nationale la sfarsitul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a în anul scolar 2012-2013 – prezentare. La disciplina limbi moderne Raport cercuri pedagogice, semestrul 2, an scolar 2012 – 2013, limbi moderne. La disciplina biologie, chimie Lansarea programului de educatie ecologica “Viata pentru mediu, viata pentru om” 2012 – 2013. La socio-umane Regulament Olimpiada de Geografie 2012-2013 și la alte olimpiade care s-au desfasurat în lunile mai-iunie. La educație fizică Prevederi metodologice ONSS 2012-2013. La disciplina religie nu este postat nimic. La probleme educationale ale rromilor Baza de date a elevilor de etnie rromă Anul şcolar 2012-2013
  La secțiunea organigrama nu se afla postate niciun cv al vreunui inspector, nicio  declarație de avere și nici de interese. Nu putem afla ce-l recomanda din cv pe un inspector școlar pentru funcția primită de la partidul politic aflat al putere.
  La programe europene s-ar fi cuvenit postate proiectele europene câștigate sau la care colaborează  isj satu mare. Există  așa  ceva ? Având în vedere că este un inspector școlar pe proiecte, același de aproape 10 ani, care a acumulat o experiență vastă.
  Una din neajunsurile care n-au fost remediate nici cu aceasta ocazie este accesul cadrelor didactice la forum.isj.sm.edu.ro. De ce nu se face un link de la site-ul inspectoratului scolar spre forum? De ce înregistrarea ca și utilizator trebuie aprobată de administratorul site-ului care este și informaticianul inspectoratului școlar și nu are studii superioare în domeniu?
  Ar trebui să se solicite autentificarea dacă se dorește postarea de către respectiva persoană a unor comunicate în domeniu. Inregistrarea să dea doar drepturi suplimentare de accesare a forumului. In rest, informarea de pe site să fie liberă pentru cei interesați.
  Singura persoană care are acces la forum, cu excepția inspectorilor, este secretara fiecarei unități de învățământ. In multe cazuri trebuie să așteptam până d-na secretara trebuie sa termine de facut cafeaua pentru d-l director sau până își termină micile barfe cu unele profesoare.
  De ce nu se da acces liber fiecarui profesor la forum, ca sa se informeze in timp util despre anunțurile postate de inspectorii scolari? Luați ca si exemplu forumul isj hunedoara care ,,permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea,, Nu putem spune că secretomania forumului isj satu mare faciliteza comunicarea. Toate informatiile se disemineaza într-un cerc restrans de privilegiați și doar cu mari eforturi ajunge la marea masă a profesorilor.
  Așteptam cu interes să vedem cât timp va dura până la democratizarea accesului la libera informare de pe forumul isj al tuturor profesorilor interesati de o buna documentare în procesul didactic. Vă mulțumim încă o dată pentru sprijin

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.