Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Ciprian Crăciun – raport la 500 de zile 03.36 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Se deschid sezoanele de vânătoare 05.48 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 09.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 10.55 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.16 Teleshopping 11.33 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Părăsirea timpurie a şcolii, cauze şi soluţii 14.28 Teleshopping 14.43 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu 15.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Sike Tamas, titlul emisiunii: Parcurile, grădinile, refugii importante pentru biodiversitate 15.55 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Despre oamenii demonizaţi 16.48 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 17.40 Panoramic sportive, cu Ionuţ Blăjean, invitat Florin Mulcuţan, titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine 18.40 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţ 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Rostul consilierii psihologice în doliu 23.30 Ştiri

Inspectoratul Şcolar ajunge în instanţă cu reclamaţia profesorilor de la Colegiul Naţional “Kölcsey Ferenc“. Litigiul are la bază o întârziere a depunerii dosarelor pentru gradaţia de merit

Scris de Vasile Nechita, 27 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cu puţin timp în urmă, opt profesori de la Colegiul Naţional “Kölcsey Ferenc“ din Satu Mare, reprezentat de Fulop Iosif Ştefan, au apelat la audienţele organizate de Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Oradea.

Nemulţumirea lor provine din faptul că au pierdut 25% majorare salarială aferentă gradaţiei de merit din pricina unor greşeli de ordin organizatoric pe care acum nimeni nu şi le asumă, susţin ei.

Ce reclamă petenţii

“Noi considerăm că am fost umiliţi, jigniţi şi puşi pe drumuri de nişte domni de la Satu Mare din autorităţile locale. Pentru data de 5 mai trebuia să depunem dosarele pentru concurs. Am depus toţi dosarele şi a reieşit că suntem invalizi, adică ne-a fost anulat. De ce? Pentru că ulterior cineva trebuia să mai pună dosarul în ceva plicuri, să pună nişte ştampile şi una dintre ştampile nu a fost cu data de 5 mai, ci cu data de 8 mai“, a declarat pentru Informaţia zilei Fulop Iosif Ştefan, profesor. Ei susţin că nu au fost corect evaluaţi. “Din actul oficial emis reiese că la punctul 2D noi nu am fost punctaţi. Eu şi ceilalţi profesori le-am cerut să corecteze documentul din 31 aprilie 2017“, explică interlocutorul.
Grupul de profesori s-a adresat conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi prefectului, fără să obţină o soluţionare favorabilă. În cele din urmă s-au adresat Avocatului Poporului, care i-au sfătuit pe reclamanţi să acţioneze în instanţă persoanele sau instituţia care se face responsabilă, ceea ce au şi făcut.

Punctul de vedere al Inspectoratului Şcolar Judeţean

Pentru a clarifica litigiul, ne-am adresat Inspectoratului Şcolar Judeţean, solicitând un punct de vedere. Am primit un comunicat, semnat de Adriana Dîngă, inspector şcolar , pe care îl redăm integral în cele ce urmează.
„Având în vedere solicitarea dumneavoastră, vă transmitem faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a răspuns petiţiilor adresate de profesorii de la Colegiul Naţional ”Kolcsey Ferenc”. Motivul pentru care nu au fost evaluate dosarele, depuse în vederea participării la concursul pentru acordarea gradaţiei de merit – sesiunea 2017, este faptul că prezentarea raportului de activitate în plenul consiliului profesoral al unităţii de învăţământ a avut loc în data de 8 mai 2017, conform copiei procesului verbal inclus în dosar, în condiţiile în care graficul desfăşurării concursului de acordare a gradaţiei de merit prevedea întocmirea şi depunerea, de către candidaţi, a dosarelor şi obţinerea avizelor la nivelul unităţii de învăţământ până la data de 5 mai 2017. Menţionăm faptul că prezentarea raportului de activitate în plenul consiliului profesoral al unităţii de învăţământ se realizează pentru dezbaterea modului în care raportul reflectă realizările candidatului potrivit fişei de evaluare şi documentelor doveditoare.
Profesorii de la Colegiul Naţional ”Kolcsey Ferenc” s-au adresat instanţei de judecată. Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare nu a fost înştiinţat referitor la prezentarea situaţiei în cadrul audienţelor organizate de instituţia Avocatul Poporului.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare îşi menţine punctul de vedere şi în instanţa de judecată.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
  1. Eu a spus: 28 septembrie 2017, ora 15:59

    Cum adica ulterior cineva mai trebuia sa depuna ceva, daca termenul era 5 mai?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.