Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Aurelia Pop, Ioan Nintaş. Titlul emisiunii: Federaţia sanitas reîncepe seria protestelor de stradă. (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Alexandru Horvat, Eugenm Kovacs, Horea Anderco.Titlul emisiunii: Ce decizie va lua preşedintele Iohannis în cazul Koveşi ?. (reluare) 02.30 Portret de artist – Valer Sasu 03.30 Serată de poezii 04.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ciprian Buzită. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Softa Markos. Titlul emisiunii: Legume exotice. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Aurelia Pop, Ioan Nintaş. Titlul emisiunii: Federaţia sanitas reîncepe seria protestelor de stradă. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Călin Secan. Titlul emisiunii: Postul Psihologic. 10.00 Dacia 1300 o masină care încă rezistă 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Radu Hutton. Titlul emisiunii: Pregătiri de Paşte în parohiile greco-catolice din Ciuperceni şi Dumbrava. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Alexandru Horvat, Eugen Kovacs, Horea Anderco.Titlul emisiunii: Ce decizie va lua preşedintele Iohannis în cazul Koveşi ?. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 14.35 Teleshopping 14.50 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Rudiger Mangel, Hilde Gott. Titlul emisiunii: Dezvoltarea serviciilor de psihiatrie. 15.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Ioan Man. Titlul emisiunii: Cât de ameninţată este biodiversitatea? 16.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Olimpiu Micle. 17.35 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai.Titlul emisiunii: Jucătorii de la LPS Satu Mare au inceput sezonul de primăvară. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş. 22.30 Iata omul 23.30 Ştiri

Inspectoratul Şcolar ajunge în instanţă cu reclamaţia profesorilor de la Colegiul Naţional “Kölcsey Ferenc“. Litigiul are la bază o întârziere a depunerii dosarelor pentru gradaţia de merit

Scris de Vasile Nechita, 27 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cu puţin timp în urmă, opt profesori de la Colegiul Naţional “Kölcsey Ferenc“ din Satu Mare, reprezentat de Fulop Iosif Ştefan, au apelat la audienţele organizate de Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Oradea.

Nemulţumirea lor provine din faptul că au pierdut 25% majorare salarială aferentă gradaţiei de merit din pricina unor greşeli de ordin organizatoric pe care acum nimeni nu şi le asumă, susţin ei.

Ce reclamă petenţii

“Noi considerăm că am fost umiliţi, jigniţi şi puşi pe drumuri de nişte domni de la Satu Mare din autorităţile locale. Pentru data de 5 mai trebuia să depunem dosarele pentru concurs. Am depus toţi dosarele şi a reieşit că suntem invalizi, adică ne-a fost anulat. De ce? Pentru că ulterior cineva trebuia să mai pună dosarul în ceva plicuri, să pună nişte ştampile şi una dintre ştampile nu a fost cu data de 5 mai, ci cu data de 8 mai“, a declarat pentru Informaţia zilei Fulop Iosif Ştefan, profesor. Ei susţin că nu au fost corect evaluaţi. “Din actul oficial emis reiese că la punctul 2D noi nu am fost punctaţi. Eu şi ceilalţi profesori le-am cerut să corecteze documentul din 31 aprilie 2017“, explică interlocutorul.
Grupul de profesori s-a adresat conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi prefectului, fără să obţină o soluţionare favorabilă. În cele din urmă s-au adresat Avocatului Poporului, care i-au sfătuit pe reclamanţi să acţioneze în instanţă persoanele sau instituţia care se face responsabilă, ceea ce au şi făcut.

Punctul de vedere al Inspectoratului Şcolar Judeţean

Pentru a clarifica litigiul, ne-am adresat Inspectoratului Şcolar Judeţean, solicitând un punct de vedere. Am primit un comunicat, semnat de Adriana Dîngă, inspector şcolar , pe care îl redăm integral în cele ce urmează.
„Având în vedere solicitarea dumneavoastră, vă transmitem faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a răspuns petiţiilor adresate de profesorii de la Colegiul Naţional ”Kolcsey Ferenc”. Motivul pentru care nu au fost evaluate dosarele, depuse în vederea participării la concursul pentru acordarea gradaţiei de merit – sesiunea 2017, este faptul că prezentarea raportului de activitate în plenul consiliului profesoral al unităţii de învăţământ a avut loc în data de 8 mai 2017, conform copiei procesului verbal inclus în dosar, în condiţiile în care graficul desfăşurării concursului de acordare a gradaţiei de merit prevedea întocmirea şi depunerea, de către candidaţi, a dosarelor şi obţinerea avizelor la nivelul unităţii de învăţământ până la data de 5 mai 2017. Menţionăm faptul că prezentarea raportului de activitate în plenul consiliului profesoral al unităţii de învăţământ se realizează pentru dezbaterea modului în care raportul reflectă realizările candidatului potrivit fişei de evaluare şi documentelor doveditoare.
Profesorii de la Colegiul Naţional ”Kolcsey Ferenc” s-au adresat instanţei de judecată. Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare nu a fost înştiinţat referitor la prezentarea situaţiei în cadrul audienţelor organizate de instituţia Avocatul Poporului.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare îşi menţine punctul de vedere şi în instanţa de judecată.

Abonează-te acum Online!
  1. Eu a spus: 28 septembrie 2017, ora 15:59

    Cum adica ulterior cineva mai trebuia sa depuna ceva, daca termenul era 5 mai?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.