15.11.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Doina Feher, Sergiu Băbăşan, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Cât de mult ne afectează MCV?(reluare) 01.45 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.15 Cultură – Lansare de carte 04.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Voicu Sichet. Titlul emisiuni: Voicu Sichet – raport la 4015 de zile. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Ioan Leitner. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Cornel Mureşan, Cornel Achim. Titlul emisiunii: Poziţia guvernanţilor privind acciza pentru pălincă.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Racz Ervin. Titlul emisiunii: Reformacio cask rola szol. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Doina Feher, Sergiu Băbăşan, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Cât de mult ne afectează MCV?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Voicu Sichet. Titlul emisiuni: Voicu Sichet – raport la 4015 de zile. 14.30 Teleshopping 14,45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessey. Titlul emisiunii: Un nou program de educaţie ecologică adresat tinerilor: Labirintul reciclării. 15.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitaţi: Ciprian Prodan, Tiberiu Csik . Titlul emisiunii: În memoriamDaniel Prodan . 16.45 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratamente medicale în strainătate. 17.15 Cultură – O familie de artişti. 17.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Ioan Leitner. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Lovitura de stat din decembrie 1989.

Inspectoratul Şcolar acordă profesorilor punctaje pentru gradaţia de merit

Scris de Vasile Nechita, 04 iulie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Potrivit calendarului Concursului pentru acordarea gradaţiilor de merit – sesiunea 2018, în intervalul 2-13 iulie 2018, Comisia de evaluare a Inspectoratului Şcolar verifică dosarele şi acordă punctaje profesorilor care s-au înscris în concurs.

Până în prezent, a fost stabilit numărul de gradaţii de merit, au fost depuse dosarele la secretariatele şcolilor, au fost analizate de inspectorul şcolar care coordonează disciplina, după care a elaborat raportul referitor la activitatea candidatului în specialitate. Numărul de gradaţii de merit la nivelul judeţului Satu Mare este repartizat pe discipline.

Calendarul perioadei următoare

În prezent (2 – 13 iulie 2018), comisia de evaluare verifică dosarele şi acordă punctajele. În intervalul 16 – 17 iulie 2018, consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar aprobă lista cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării, listă care va fi afişată la avizierul inspectoratului şcolar. Urmează (19 – 23 iulie) depunerea contestaţiilor şi (24 – 26 iulie) soluţionarea lor, iar pe 27 iulie, rezultatelor finale vor fi afişate la inspectoratele şcolare. Pe 18 iulie, lista cu personalul didactic validat în vederea acordării gradaţiei de merit va fi înaintată la Ministerul Educaţiei, care pe 30 august va emite ordin de ministru.

Condiţii de acordare

Gradaţia de merit se atribuie începând cu 1 septembrie 2018 şi reprezintă o creştere cu 25% a salariului de bază deţinut. Profesorii care vor să obţină gradaţia sunt punctaţi şi dacă se implică în implementarea programului “Şcoala după şcoală”.
Gradaţia de merit se acordă prin concurs pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar. Gradaţia de merit se atribuie pe o perioadă de 5 ani, potrivit Legii educaţiei.
Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat proiectul de Metodologie şi criteriile privind acordarea gradaţiei de merit personalului didactic din învăţământul preuniversitar de stat în sesiunea 2018. La concurs pot să participe profesorii cu vechime de cel puţin 5 ani, evaluaţi cu calificativul „Foarte bine” în fiecare an şcolar, fără sancţiuni disciplinare sau penale “în perioada pentru care se realizează evaluarea”. Criteriile de performanţă sunt publicate şie pe site-ul ISJ.

Profesorii pensionaţi

Profesorii titulari menţinuţi în activitate, în funcţia didactică, peste vârsta de pensionare, raportată la 1 septembrie 2018, beneficiază de gradaţie de merit până la încheierea perioadei de acordare a gradaţiei de merit, dar nu mai mult de încheierea perioadei de menţinere ca titular în învăţământul preuniversitar.
Profesorii pensionaţi nu mai pot beneficia de această gradaţie, de la încetarea contractului individual de muncă.
Profesorii care iau gradaţie de merit până la 31 august 2018 pot participa la un nou concurs.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.