20.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Cine merge la dezvoltare şi transporturi. Ce va face preşedintele?(reluare) 01.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 02.45 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitaţi: Bekessy Elisabeta, Gabor Ferenc. Titlul emisiunii: Primăvara aceasta şi casele pot deveni mai verzi.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Omul cotemporan şi negarea lui Dumnezeu. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Cine merge la dezvoltare şi transporturi. Ce va face preşedintele?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Gheorghe Popdan. Titlul emisiunii: Sportul şcolar eminescian în 2018 şi 2019. 14.20 Teleshopping 14.40 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii:Cum ne conformăm la programele ecologice şi la ţinta de reciclare. 15.25 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 17.00 Zone Folclorice 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Cultură

Inspectoratul de Jandarmi şi-a sfinţit noul Drapel de Luptă

Scris de Vera Pop, 23 noiembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Ceremonialul militar pentru prezentarea noului Drapel de Luptă a avut loc în curtea unităţii

Ceremonialul militar pentru prezentarea noului Drapel de Luptă a avut loc în curtea unităţii

   La reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare a avut loc un briefing de presă, activitate urmată de primirea noului Drapel de Luptă al unităţii.

 

În prima parte a întâlnirii, a avut loc o conferinţă susţinută de colonelul Ovidiu Adrian Popa, inspectorul-şef al unităţii, care a reliefat două aspecte din viaţa unităţii. În primul rând, acesta a vorbit despre Drapelul de Luptă al unităţii primit în 1995. Datorită modificărilor legislative în ceea ce priveşte stema şi însemnele statului, a fost nevoie de o reactualizare la toate elementele simbolistice de pe Drapel în conformitate cu Legea 146 din 2016. În primul rând acvila de pe ogiva steagului şi de pe stema aferentă flamurei a fost încoronată conform legii şi a regulamentelor militare.

Alte modificări se referă la apariţia semnului heraldic al Jandarmeriei Române pe cele patru colţuri ale drapelului, în timp ce în partea de sus a acvilei şi pe inele este înscrisă titulatura cu denumirea onorifică de “General de Brigadă Ioniţă Borşan”.

“Drapelul de luptă al unităţii este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. El evocă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertatea naţională şi tradiţiile de luptă, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României. Drapelul de luptă pledează pentru ridicarea spirituală a jandarmilor şi a poporului român, având o mare putere mobilizatoare, pentru trezirea sentimentelor naţionale ale neamului”, sunt cuvintele transmise de jandarmi.

Jandarmeria va asigura ordinea de 1 Decembrie

Un alt subiect abordat de ;eful IJJ a fost cel referitor la evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri care vor avea loc în perioada următoare, unde instituţia Jandarmeriei va asigura în totalitate măsurile de ordine publică. Cele mai ample manifestări vor fi în Satu Mare, urmate de cele din Carei, Negreşti-Oaş şi Tăşnad. La 1 Decembrie vor fi dispuse nişte măsuri de blocare a unor căi de comunicaţie în municipiul Satu Mare, pe Calea Traian, Bulevardul I.C. Brătianu şi `n Piaţa Libertăţii. Unele dintre aceste artere vor fi blocate doar la anumite intervale orare.

În continuare, în curtea unităţii a avut loc ceremonialul militar pentru prezentarea noului Drapel de luptă al unităţii. La manifestare a participat prefectul judeţului, Darius Filip, alături de jandarmii unităţii şi de un veteran de război.

Manifestarea a început cu intonarea Imnului Naţional al României şi a continuat cu serviciul religios susţinut de preotul militar Cristian Silaghi.

Steagul a fost binecuvântat şi sfinţit, după care colonelul Ovidiu Popa a luat cuvântul în faţa plutonului. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea jandarmilor.

Abonează-te acum Online!
 1. IOANA a spus: 26 noiembrie 2018, ora 19:40

  PANARAME CE SUNTETI !!!!!!!!!!

 2. Eu a spus: 26 noiembrie 2018, ora 08:05

  Drapelul de lupta împotriva ramanilor sub directa coordonare a lu Dragnea?

 3. zoli a spus: 24 noiembrie 2018, ora 17:47

  Jandarmeria=slugoii lui DRAGNEA

 4. suporter adevarat a spus: 23 noiembrie 2018, ora 19:36

  da ce vrei CETATEAN sa moara preotii de foame si sa saraceasca daca nu primesc ceva pomana?

 5. cetatean a spus: 23 noiembrie 2018, ora 19:28

  Ce tampenii mai inventati ,,SFINTIREA DRAPELULUI ” cheltuim banii contribuabilului cu sfintitu si cu tot felul de scamatorii .Nu sunteti normali in secolul 21 umblam cu cioara vopsita !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.