Iniţiativă în sprijinul dotării Şcolii Gimnaziale Gherţa Mică | Informaţia Zilei

Iniţiativă în sprijinul dotării Şcolii Gimnaziale Gherţa Mică

Scris de Vasile Nechita, 04 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Elevii şi preşcolarii Şcolii Gimnaziale din Gherţa Mică, împreună cu cadrele didactice şi având sprijinul părinţilor, au organizat, în zilele de 15, 17 şi 22 decembrie 2019 un Târg de Crăciun.
Coordonatorii acestui proiect educativ au fost Barth Mia Rodica, învăţătoare şi Gavriş Angela, profesoară pentru învăţământul preşcolar, lor alăturându-li-se aproape toate cadrele didactice, copiii, dar mai ales părinţii copiilor.


În Căminul Cultural din comună, pus la dispoziţia orgnizatorilor de Primăria Gherţa Mică, preşcolarii şi elevii din clasele primare şi gimnaziale şi-au prezentat obiectele realizate cu drag şi migală: felicitări, ornamente pentru brad, coroniţe pentru uşă, globuri, ghirlande, aranjamente pentru masa de Crăciun, steluţe şi brăduţi ornamentali.
Scopul acţiunii a fost dotarea claselor şi a grupelor de grădiniţă ale unităţii şcolare cu echipamente IT şi pregătirea unor pachete de Crăciun pentru un grup de copii cu cerinţe speciale din comuna Gherţa Mică.
Banii proveniţi din vânzarea decoraţiunilor de Crăciun urmează să fie folosiţi de părinţii copiilor implicaţi în acţiune pentru procurarea echipamentelor IT şi a pachetelor către familiile aflate în dificultate cu ocazia Crăciunului. Deşi a fost prima dată când s-a pus în practică, iniţiativa s-a bucurat de un real succes în rândul preşcolarilor, şcolarilor şi al dascălilor, dar mai ales în rândul părinţilor. Încântarea şi entuziasmul celor mici au adus astfel mai aproape spiritul sărbătorilor de iarnă, iar munca lor creativă s-a dovedit a fi utilă instituţiei în care studiază.
Valorizând relaţiile de socializare şi educând elevii în spiritul generozităţii, iniţiatorii speră ca proiectul educativ se va dovedi benefic, implicând din ce în ce mai mulţi participanţi care înţeleg că numai dăruind bucurie, speranţă şi vise altora devii cu adevărat Om.
Informaţiile ne-au fost comunicate de Mia Barth, învăţătoare la Şcoala Gimnazială Gherţa Mică.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517