Image 1
Image 2

Îngheţată de pepene cu miere

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g de miez de pepene galben, 400 ml de frişcă lichidă, 150 g de mascarpone (caşcaval cremă), miere după gust, o linguriţă de cardamom (condiment exotic), 2-3 linguri de rom, sau câteva picături de esenţă de rom.

Mod de preparare:

Pepenele galben şi mascarpone se mixează până devine o pastă omogenă fină. La achiziţionare se alege un pepene cât mai aromat (se simte după miros) şi cât mai portocaliu, cât mai frumos colorat. Frişca se bate spumă, apoi cele două se amestecă, se adaugă cardamomul, mierea şi romul sau esenţa. Se mai bate 3-4 minute cu mixerul, sau se amestecă 30 minute cu aparatul pentru îngheţată. Dacă nu aveţi un astfel de aparat, amestecaţi cu mixerul, după ce este gata, timp de 3 ore se mai lasă la congelator. La servire se ornează cu spumă de frişcă, cu bucăţi de pepene galben sau alte fructe şi cu frunzuliţe de mentă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Similar cu o omletă sau o clătită, okonomiyaki este un fel de mâncare japonez extrem de popular. Aluatul se face cu ouă, făină, apă, igname ras și varză mărunțită. În amestec sunt adăugate ocazional ingrediente suplimentare precum pește, fructe de mare, carne, legume sau brânză.