Ingrediente:
500 g de miez de pepene galben, 400 ml de frișcă lichidă, 150 g de mascarpone (cașcaval cremă), miere după gust, o linguriță de cardamom (condiment exotic), 2-3 linguri de rom, sau câteva picături de esență de rom.
Mod de preparare:
Pepenele galben și mascarpone se mixează până devine o pastă omogenă fină. La achiziționare se alege un pepene cât mai aromat (se simte după miros) și cât mai portocaliu, cât mai frumos colorat. Frișca se bate spumă, apoi cele două se amestecă, se adaugă cardamomul, mierea și romul sau esența. Se mai bate 3-4 minute cu mixerul, sau se amestecă 30 minute cu aparatul pentru înghețată. Dacă nu aveți un astfel de aparat, amestecați cu mixerul, după ce este gata, timp de 3 ore se mai lasă la congelator. La servire se ornează cu spumă de frișcă, cu bucăți de pepene galben sau alte fructe și cu frunzulițe de mentă.
Fii primul care comentează