Image 1
Image 2

InfoCons: 64% din consumatori se concentrează mai mult pe diminuarea risipei alimentare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
În opinia analiştilor, limitarea deşeurilor va rămâne o prioritate şi după ridicarea restricţiilor.

Săptămâna aceasta a avut loc o dezbatere online pe tema risipei alimentare, notează InfoCons, asociaţie naţională de protecţie a consumatorilor, pe pagina sa de internet. Întrebarea eurodezbaterii a fost următoarea: “Poate situaţia actuală să ne facă mai conştienţi de risipa alimentară?”.

Au participat la discuţii reprezentanţi din cele şase ţări partenere ale Proiectului “Respect mâncării!”, printre care şi România, reprezentată de InfoCons. Discuţiile s-au concentrat în jurul unor teme precum conştientizarea deşeurilor alimentare prin care ar trebui să înţelegem conştientizarea asupra impactului global al risipei alimentare. Specialiştii spun că risipa alimentară determină extinderea agro-industriei prin despăduriri, iar acestea din urmă duc la răspândirea coronavirusului.

Conform exemplelor date pe site, cetăţenii din Marea Britanie îşi gestionează alimentele mai bine în această perioadă, făcând liste înainte de a merge la cumpărături, ceea ce a condus la o scădere cu 34% a deşeurilor de cartofi, carne de pui, lapte şi pâine. În opinia analiştilor, limitarea deşeurilor va rămâne o prioritate şi după ridicarea restricţiilor. Datele celui mai recent sondaj realizat în 15 state arată că aproape 64% din consumatori declară că în prezent se concentrează mai mult pe diminuarea risipei alimentare şi vor face la fel şi în viitor. 45% spun că alegerile lor în domeniul alimentar se bazează pe durabilitate. Potrivit sursei citate, ONU avertizează că actuala criză provocată de noul coronavirus ca determina ca mai mult de un sfert de miliard de oameni să ajungă în pragul înfometării.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with