Inflaţia a şters creşterile de venituri pentru peste 80% din angajaţii din România

Scris de Cristina Bursuc, 19 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

ştigul salarial mediu net din august, in Rom]nia, a fost de 3.933 de lei, în scădere cu 1,1% faţă de luna anterioară (lună în care s-au acordat primele de vacanţă), respectiv cu 12,8% peste nivelul din august 2021.

Cum rata anuală a inflaţiei în luna august a fost de 15,3%, câştigul salarial real din România a fost în august cu 2,5% mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Din calculele Curs de Guvernare, inflaţia a anulat creşterile de venituri a circa 81% din angajaţii din România.

Angajaţii din agricultură şi industria alimentară s-au numărat printre puţinii ”protejaţi” de inflaţie, ca urmare a facilităţilor fiscale introduse recent, respectiv scutirea de la plata impozitului pe venit, a CASS, reducerea CAS cu 3,75% şi introducerea salariului minim brut de bază de 3.000 lei.

În iunie, salariile medii nete ale agricultorilor şi ale salariaţilor din industria alimentară au consemnat avansuri de 22, respectiv 23,2% faţă de luna mai.

În august, avansul faţă de anul anterior era de circa 35% pentru angajaţii din domeniul agricol, respectiv de 39,4% pentru cei din industria alimentară, ritmurile de creştere fiind de peste trei ori mai rapide decât media de la nivel naţional. Prin urmare, câştigurile salariale reale din aceste două domenii au fost pozitive.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 06 decembrie 2022, ora 11:16

  Sursa : Digi24.ro

  ” Cum îşi taie singur statul român craca de sub picioare. „Mărirea taxelor e cea mai proastă idee pe timp de criză”
  06.12.2022 06:58
  Ştefan Lică

  Statul român a mărit sau a introdus noi taxe în acest an şi se pregăteşte să continue aceeaşi politică şi în 2023. E cea mai mare greşeală, pentru că noile taxe vor contribui şi mai mult la inflaţie, avertizează profesorul de economie Christian Năsulea, într-o analiză pentru „Adevărul”.

  Profesor de economie la Universitatea Bucureşti, Christian Năsulea a realizat la începutul anului studiul numit „Politicile eronate ne scumpesc viaţa”. Realizat ca parte a unei cercetări coordonate de Epic Center Network, o reţea de institute cu sediul la Londra şi care are diverse colaborări şi oferă consiliere Parlamentului European, Comisiei Europene şi Marii Britanii, studiul a fost continuat, iar rezultatele sale au fost date publicităţii luni, 5 decembrie.
  etc,etc,……”.

  ( Guvern mizerabil !!!…)

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517