Inedit! În fiecare zi de vineri, toată Şcoala Bălcescu – Petofi citeşte | Informaţia Zilei

Inedit! În fiecare zi de vineri, toată Şcoala Bălcescu – Petofi citeşte

Scris de Ioana Vladimirescu, 14 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În fiecare zi de vineri, toată şcoala citeşte timp de 10 minute. Toţi elevii Şcolii Gimnaziale Bălcescu – Petofi din Satu Mare, peste 750 de copii, citesc vineri de vineri de la ora 10 la 10 şi 10 minute, toţi deodată, de la mic la mare, cadre didactice şi personal auxiliar.

Asta se întâmplă la şcoala sătmăreană în fiecare zi de vineri din toamna acestui an, de când specialistul în educaţie pe nume Anca Tîrcă a lansat Campania intitulată “Toată şcoala citeşte”, proiect-invitaţie către şcolile din ţară de a se alătura unui demers prin care e încurajat “gustul pentru lectură” în rândul copiilor. Preţ de zece minute sau un sfert de oră toată lumea din şcoală lasă totul deoparte şi citeşte. Foarte multe şcoli au răspuns provocării, iar una din acestea e Şcoala Bălcescu – Petofi din Satu Mare.

La Şcoala Gimnazială Bălcescu – Petofi toţi elevii citesc zece minute în fiecare zi de vineri, desigur alături de profesori şi de toţi angajaţii unităţii de învăţământ. Copiii consideră că activitatea este una interesantă şi aşa cum aflăm de la cadrele didactice, multora le-a stârnit şi interesul pentru carte, în sensul că din clipa în care au început un volum sunt curioşi ce se întâmplă mai departe şi nu se lasă până nu îl citesc pe tot.

Abonează-te acum Online!
 1. genial a spus: 15 februarie 2020, ora 22:46

  Normal, telefonul e intre paginile cartii :P

 2. Dac Bulibas a spus: 15 februarie 2020, ora 11:47

  Cu asta nu se rezolva problema cititului dar in schimb rezolva problema curateniei stergand pe jos cu pantalonii de pe ei asa cun se vede in imagine !!!Ha,ha,ha…..Frumosi tineri !!!,…, cand calatoresc pe mijloace de transport in comun pun picioarele incaltate pe scaune raspandind mizerie si bacterie iar aici stau pe jos pe unde calca cu piciorul ( lipsa de educatie si respect !!!). Totul fac pe dos tantalaii !!!. ( dar in clase sezand pe scaun cum este normal nu pot citi ?…). Aspect de imagine !.

 3. profesor a spus: 14 februarie 2020, ora 21:22

  Iar din pauza copiilor??? chiar dacă pauzele sunt scurte…E foarte bine că se citeşte, dar de ce nu la ora de limba română? sau în altă oră?

 4. freddy cha a spus: 14 februarie 2020, ora 19:17

  Ce citesc?
  Si de ce atunci?
  Timpenie dupa model occidental sau nordamerican.

 5. Unknown a spus: 14 februarie 2020, ora 18:37

  Pe noi nu ne lasa profesoara de istorie!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517