Industria de asigurări a plătit în 2021, zilnic, despăgubiri de circa 2 milioane de euro pentru daunele RCA

Scris de Cristina Bursuc, 28 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Frecvenţa daunelor RCA în România rămâne una dintre cele mai ridicate la nivel european, iar industria de asigurări din România a plătit în fiecare zi calendaristică a anului trecut despăgubiri de circa 2 milioane de euro doar pentru daunele RCA, aproape dublu faţă de 2016, potrivit datelor transmise de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Asigurătorii atrag atenţia, pe baza datelor prezentate de Poliţia Română în Buletinul Siguranţei Rutiere 2021, că vinerea este ziua cea mai neagră pe şoselele din România când au loc cele mai multe accidente rutiere grave, iar anul trecut în aceste zile s-au produs peste 770 de accidente grave. Duminica au avut loc 717 accidente grave, iar în restul zilelor săptămânii tendinţa este descrescătoare: 699 luni, 681 marţi şi 680 miercuri.

În medie, pe drumurile publice din România, în fiecare lună a anului 2021, au avut loc 410 accidente rutiere grave, în care şi-au pierdut viaţa 148 persoane şi au fost rănite grav 316. Lunile cu cele mai multe accidente rutiere grave sunt cele tradiţionale de vacanţă (iulie, august).

„Dinamica pe luni a accidentelor grave reflectă scăderea numărului acestora în prima parte a anului, în timp ce, începând cu luna mai, se constată o creştere a numărului acestora, până în luna august – ca urmare a creşterii mobilităţii în contextul încălzirii vremii, urmată de o scădere până în noiembrie”, se menţionează în comunicat.

Potrivit UNSAR, principalele cauze care contribuie la producerea accidentelor rutiere grave sunt neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi traversarea neregulamentară de către pietoni. Cele mai multe accidente rutiere grave au loc în mediul rural.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517