Image 1
Image 2

Îndemn al Patriarhiei Române la donarea de sânge şi plasmă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Patriarhia Română îndeamnă la intensificarea donării de sânge şi plasmă convalescentă Covid-19 în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”.

”În contextul medical şi epidemiologic actual, atât de dificil, prin care trece societatea românească, Patriarhia Română adresează tuturor celor ce înţeleg valoarea salvării unei vieţi umane îndemnul său de a participa la nobila acţiune a donării de sânge.Totodată, adresează şi îndemnul de a dona, conform criteriilor de eligibilitate, plasmă convalescentă Covid-19, pentru salvarea celor aflaţi în situaţie critică din cauza infestării cu noul coronavirus. Donarea de sânge şi de plasmă convalescentă Covid-19 sunt acum cele mai luminoase şi necesare fapte de iubire jertfelnică şi de solidaritate umană!” se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române. Pe parcursul celor 6 ani ai campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!” iniţiată de Patriarhia Română au participat 40.800 de donatori, cantitatea de sânge recoltată fiind de peste 18.000 de litri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DRUMUL UNEI OPERE DE ARTA

Cum a ajuns pictura “Moartea Fecioarei” de Caravagio in colectia muzeului Luvru

Acest tablou ilustrează revoluția iconografică și formală pe care Caravaggio a instigat-o la sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea. Distantandu-se de pretioasa, afectata moda manierista, artistul a inaugurat un stil franc, robust, energic. El și-a asumat sarcina de a traduce realitatea și emoțiile oamenilor fără a se îngrijora de convențiile reprezentărilor sacrului. Impactul său asupra evoluției concepțiilor picturale în secolul al XVII-lea a fost considerabil. 

Peste 1500 de participanți la concertul de pricesne de la Catedrala Ortodoxă

MUNICIPIUL SATU MARE

Peste 1500 de participanți la concertul de pricesne de la Catedrala Ortodoxă

Întreg municipiul Satu Mare și Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” au răsunat sub glasurile angelice ale celor peste 1300 de copii, elevi ortodocși la diferite instituții de învățământ din reședința de județ, dar și din alte orașe și localități. Aceștia au fost reuniți în cadrul proiectului județean “Comuniunea și bucuria întâlnirii cu Hristos, pricesne și laude aduse Domnului de către tineri”.