00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 01.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 02.15 Ne Cheamă Natura 03.30 Concert de jazz la Satu Mare 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Tabără de creaţie la Ocoliş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 14.50 Teleshopping 15.10 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 16.10 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 16.07.2019

Închiderea termocentralei Mintia pune în pericol Deva

Scris de Vasile Andreica, 26 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, atrage atenţia, într-o scrisoare deschisă, că 4.700 de locuinţe din oraş, dar şi unele instituţii publice, între care şcoli şi Spitalul Judeţean Hunedoara, vor rămâne fără apă caldă şi căldură dacă termocentrala de la Mintia îşi va înceta activitatea.

„Îmi exprim profunda îngrijorare cu privire la situaţia critică în care se găseşte în prezent Termocentrala de la Mintia”, îşi începe edilul scrisoarea. Oancea a solicitat Guvernului să analizeze ”cu maximă responsabilitate” situaţia Termocentralei Mintia şi a atras atenţia că 700 de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă, iar mii de locuinţe şi mai multe instituţii publice nu vor mai avea căldură şi apă caldă.

„Primăria Municipiului Deva şi Consiliul Local Deva au venit în sprijinul Termocentralei şi implicit al SCEH SA Hunedoara prin măsuri concrete, de natură să asigure continuitatea activităţii. Vă solicit să dispuneţi măsuri urgente pentru a asigura continuarea activităţii şi pentru a evita prăbuşirea SCEH SA Hunedoara. De asemenea, vă solicit o întrevedere cât mai urgent posibil, pentru a identifica împreună cele mai bune soluţii menite să salveze Termocentrala Mintia de la închidere”, a mai scris Oancea.

Termocentrala de la Mintia, care este deţinută de Complexul Energetic Hunedoara, este programată să fie închisă în anul 2020 pe motiv de lipsă de investiţii. În luna mai a acestui an, premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul unei vizite în Valea Jiului, că Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă prin care termocentrala să fie preluată de Consiliul Judeţean Hunedoara. Luni seara, peste 200 de energeticieni au protestat în Piaţa Victoriei din Deva.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.