27.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 04.00 Descendenţii familiei Karolyi la Carei 05.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 05.30 Cultură 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Petrică Mureşan. 10.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiunii: Ştim să protejăm mediul? 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă, invitat: pr. Tiberiu Vălean. 17.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Închiderea termocentralei Mintia pune în pericol Deva

Scris de Vasile Andreica, 26 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, atrage atenţia, într-o scrisoare deschisă, că 4.700 de locuinţe din oraş, dar şi unele instituţii publice, între care şcoli şi Spitalul Judeţean Hunedoara, vor rămâne fără apă caldă şi căldură dacă termocentrala de la Mintia îşi va înceta activitatea.

„Îmi exprim profunda îngrijorare cu privire la situaţia critică în care se găseşte în prezent Termocentrala de la Mintia”, îşi începe edilul scrisoarea. Oancea a solicitat Guvernului să analizeze ”cu maximă responsabilitate” situaţia Termocentralei Mintia şi a atras atenţia că 700 de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă, iar mii de locuinţe şi mai multe instituţii publice nu vor mai avea căldură şi apă caldă.

„Primăria Municipiului Deva şi Consiliul Local Deva au venit în sprijinul Termocentralei şi implicit al SCEH SA Hunedoara prin măsuri concrete, de natură să asigure continuitatea activităţii. Vă solicit să dispuneţi măsuri urgente pentru a asigura continuarea activităţii şi pentru a evita prăbuşirea SCEH SA Hunedoara. De asemenea, vă solicit o întrevedere cât mai urgent posibil, pentru a identifica împreună cele mai bune soluţii menite să salveze Termocentrala Mintia de la închidere”, a mai scris Oancea.

Termocentrala de la Mintia, care este deţinută de Complexul Energetic Hunedoara, este programată să fie închisă în anul 2020 pe motiv de lipsă de investiţii. În luna mai a acestui an, premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul unei vizite în Valea Jiului, că Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă prin care termocentrala să fie preluată de Consiliul Judeţean Hunedoara. Luni seara, peste 200 de energeticieni au protestat în Piaţa Victoriei din Deva.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.