21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

Incendiu violent în centrul Londrei. Un bloc de 30 de etaje, cuprins de flăcări

Scris de Mioara Maxim, 14 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În total, 200 de pompieri luptau în cursul nopţii de marţi spre miercuri împotriva unui incendiu uriaş care devasta un bloc de locuinţe cu aproximtiv 30 de etaje din vestul Londrei, au anunţat serviciile de prim-ajutor, potrivit AFP.

UPDATE ORA 12.00 Uriaşul incendiu care a distrus în noaptea de marţi spre miercuri un imobil de locuinţe în vestul Londrei a făcut până în prezent ‘mai mulţi morţi’ şi zeci de răniţi, informează AFP şi Reuters.

 
‘Avem acum 50 de pacienţi duşi la 5 spitale din Londra în urma incendiului de la Grenfell Tower’, a declarat Stuart Crichton, directorul-adjunct pentru operaţiuni la London Ambulance Service, după ce anunţase anterior că există 30 de răniţi.

La rândul său, şefa echipelor de pompieri din capitala britanică a anunţat cu puţin timp înainte că ‘există mai mulţi morţi’ în acest incendiu. ‘Nu pot confirma o cifră concretă pentru moment din cauza dimensiunii şi complexităţii imobilului’, a afirmat Dany Cotton, responsabilă a London Fire Brigade, într-o declaraţie de presă. ‘În cei 29 de ani de când lupt cu focul, nu am mai văzut un incendiu de asemenea anvergură’, a declarat Cotton.
Blocul-turn de 24 de etaje şi 120 de apartamente era aproape calcinat după ce a fost mistuit de flăcări o bună parte din noapte.

Bilanţul riscă să se agraveze, în condiţiile în care martori au declarat că persoane se mai află încă în interiorul clădirii.

Potrivit London Fire Brigade, focul a cuprins toate etajele, începând cu al doilea şi până la cel mai de sus. Mai multe ambulanţe se află la faţa locului.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat incendiul drept ‘incident major’.

 

Poliţia londoneză a precizat că, „deocamdată, numai doi răniţi primesc îngrijiri la faţa locului după ce s-au intoxicat cu fum”.
„Poliţia, brigada de pompieri şi serviciile de ambulanţă din Londra sunt la faţa locului”, a adăugat poliţia londoneză.

„Patruzeci de maşini de 200 de pompieri au fost chemaţi la incendiul de la turnul Lancaster West Estate”, în cartierul North Kensington, a făcut cunoscut London Fire Brigade.

Fotografii publicate de martori pe reţele sociale arată întregul imobil practic în flăcări. Mai mulţi martori au afirmat că s-au auzit ţipete în interiorul clădirii.

Pompierii au fost chemaţi în jurul orei 01.15 (00.15 GMT) la incendiul care s-a declanşat în acest turn construit în anul 1974, potrivit Agerpres.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.