Incendiu la o fermă pomicolă, stins după 7 ore de pompierii sătmăreni (Video, foto) | Informaţia Zilei

Incendiu la o fermă pomicolă, stins după 7 ore de pompierii sătmăreni (Video, foto)

23 de pompieri militari, 10 pompieri voluntari, 10 cetăţeni au lucrat mai bine de 7 ore pentru stingerea unui incendiu în localitatea Cean din judeţul Satu Mare.

 

În cursul zilei de vineri, la ora 18:50, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la două hale de depozitare aparţinând unei ferme pomicole din localitatea Cean.

Iniţial, la faţa locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Tăşnad cu două autospeciale de stingere a incendiilor, însă la sosirea acestora s-a constatat faptul că incendiul se manifesta cu violenţă la ambele hale, cu posibilitatea propagării la casa de locuit din imediata apropiere, dar şi la pădure, astfel că forţele au fost suplimentate rapid cu încă 2 autospeciale de stingere a incendiilor de la Detaşamentului de Pompieri Carei şi 2 autospeciale de la subunitatea de pompieri din Marghita (BH).

Din cauza faptului că evenimentul a fost observat şi anunţat destul de tarziu, la sosirea pompierilor incendiul se manifesta pe o suprafaţă mare şi cuprinsese multe materiale combustibile (boxpaleţi de depozitare, 70 mc lemne de foc, utilaje, acoperişul). Forţele au intervenit concomitent pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar şi pentru protejarea pădurii aflate la o distanţă foarte mică.
Pentru identificarea şi stingerea tuturor focarelor s-a intervenit şi cu ajutorul a două buldo-escavatoare şi a unei cisterne de 14000 de litri, puse la dispoziţie de către un operator economic din zonă.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost un scurtcircuit electric la unul dintre generatoarele de curent aflate sub tensiune şi nesupravegheate.

Nu au fost înregistrate victime, însă pagubele materiale au fost însemnate. Au ars: 2 hale (aprox. 240 mp, respectiv 450 mp), 900 buc. boxpaleţi, 2 generatoare, 1 motostivuitor, 60 buc. rezervoare din plastic, 70 mc lemne, acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 180 mp.

La faţa locului s-au deplasat şi locţiitorul comandantului Detaşamentului de Pompieri Carei, mr. Sorin Bulgărean şi prim-adjunctul inspectorului şef, lt.col Aurel Ulici, care a preluat conducerea intervenţiei.

Sursă: ISU Satu Mare

Incendiu hale de depozitare ale unei ferme pomicole din localitatea Cean. 26 iulie 2019.

Publicată de ISU SATU MARE pe Sâmbătă, 27 iulie 2019

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517