17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Incendiu la o fermă pomicolă, stins după 7 ore de pompierii sătmăreni (Video, foto)

23 de pompieri militari, 10 pompieri voluntari, 10 cetăţeni au lucrat mai bine de 7 ore pentru stingerea unui incendiu în localitatea Cean din judeţul Satu Mare.

 

În cursul zilei de vineri, la ora 18:50, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la două hale de depozitare aparţinând unei ferme pomicole din localitatea Cean.

Iniţial, la faţa locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Tăşnad cu două autospeciale de stingere a incendiilor, însă la sosirea acestora s-a constatat faptul că incendiul se manifesta cu violenţă la ambele hale, cu posibilitatea propagării la casa de locuit din imediata apropiere, dar şi la pădure, astfel că forţele au fost suplimentate rapid cu încă 2 autospeciale de stingere a incendiilor de la Detaşamentului de Pompieri Carei şi 2 autospeciale de la subunitatea de pompieri din Marghita (BH).

Din cauza faptului că evenimentul a fost observat şi anunţat destul de tarziu, la sosirea pompierilor incendiul se manifesta pe o suprafaţă mare şi cuprinsese multe materiale combustibile (boxpaleţi de depozitare, 70 mc lemne de foc, utilaje, acoperişul). Forţele au intervenit concomitent pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar şi pentru protejarea pădurii aflate la o distanţă foarte mică.
Pentru identificarea şi stingerea tuturor focarelor s-a intervenit şi cu ajutorul a două buldo-escavatoare şi a unei cisterne de 14000 de litri, puse la dispoziţie de către un operator economic din zonă.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost un scurtcircuit electric la unul dintre generatoarele de curent aflate sub tensiune şi nesupravegheate.

Nu au fost înregistrate victime, însă pagubele materiale au fost însemnate. Au ars: 2 hale (aprox. 240 mp, respectiv 450 mp), 900 buc. boxpaleţi, 2 generatoare, 1 motostivuitor, 60 buc. rezervoare din plastic, 70 mc lemne, acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 180 mp.

La faţa locului s-au deplasat şi locţiitorul comandantului Detaşamentului de Pompieri Carei, mr. Sorin Bulgărean şi prim-adjunctul inspectorului şef, lt.col Aurel Ulici, care a preluat conducerea intervenţiei.

Sursă: ISU Satu Mare

Incendiu hale de depozitare ale unei ferme pomicole din localitatea Cean. 26 iulie 2019.

Publicată de ISU SATU MARE pe Sâmbătă, 27 iulie 2019

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.