Incendiu devastator la Catedrala Notre Dame; turla catedralei s-a prăbuşit | Informaţia Zilei

Incendiu devastator la Catedrala Notre Dame; turla catedralei s-a prăbuşit

Scris de Vasile Andreica, 16 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Notre Dame în flăcări

Notre Dame în flăcări

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat organizarea unei strângeri de fonduri pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame. Soţul actriţei Salma Hayek a anunţat că va dona 100 milioane de euro.

„Ceea ce s-a întâmplat în această seară la Paris, la Catedrala Notre-Dame, este o tragedie oribilă. Cel mai rău scenariu a fost evitat, chiar dacă bătălia nu a fost câştigată încă, iar următoarele ore vor fi dificile”, a declarat Macron

Preşedintele francez a mai adăugat că „începând de mâine” va lansa o strângere de fonduri la nivel internaţional cu scopul de a restaura clădirea. „Vom reconstrui Notre-Dame pentru că asta aşteaptă poporul francez de la noi”, a adăugat Macron.

Comandantul Brigăzii de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat că pompierii au reuşit să salveze în întregime structura edificiului, potrivit site-ului Thelocal.fr.

„Putem considera că structura Notre-Dame este salvată şi păstrată în întregime”, a afirmat generalul Jean-Claude Gallet. El a mai adăugat, potrivit Associated Press, că două treimi din acoperişul clădirii au fost distruse, iar un pompier a fost rănit în timpul intervenţiilor. Oficialul a anunţat că operaţiunile de stingere a incendiului vor continua în cursul nopţii.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei au fost recuperate.

Secretarul de Stat din Ministerul de Interne, Laurent Nunez, a anunţat pe Twitter luni spre marţi noaptea că incendiul a început să scadă în intensitate, iar turnul nordic al clădirii este în siguranţă. Incendiul a fost stins după 16 ore.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517