27.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 04.00 Descendenţii familiei Karolyi la Carei 05.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 05.30 Cultură 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Petrică Mureşan. 10.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiunii: Ştim să protejăm mediul? 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Ştefan Ressler, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: Liderii partidelor au fost la consultări cu preşedintele Iohannis.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă, invitat: pr. Tiberiu Vălean. 17.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Incendiile de vegetaţie s-au înmulţit în judeţ şi provoacă pagube

Scris de Matei Larisa, 10 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

ISU Satu Mare atrage atenţia şi spune că ele provoacă efecte negative solului

Nu mai puţin de 13 incendii de vegetaţie au avut loc în judeţul Satu Mare de la începutul lunii septembrie şi până în prezent, deşi arderea miriştilor şi a vegetaţiei uscate provoacă multe efecte negative solului, reprezentând totodată un pericol foarte mare prin posibilitatea propagării flăcărilor la construcţii şi sisteme din apropiere.

Din păcate, aceasta este cea mai întâlnită practică în activităţile de igienizare a terenurilor. De altfel, la cele 13 incendii au acţionat forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Someş” al judeţului Satu Mare, însă pe lângă acestea au existat şi situaţii în care au acţionat Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă fără a mai fi nevoie de deplasarea pompierilor militari.

Incendiu la Ardud cu posibilitate de propagare la o construţie învecinată

Un astfel de incendiu a avut loc şi sâmbătă 7 septembrie, când Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,”Someş” Satu Mare a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren situat la ieşirea din localitatea Ardud, cu posibilitatea de propagare la o construcţie învecinată. Cu toate că atât pompierii voluntari din cadrul SVSU Ardud, cât şi forţele profesioniste din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au ajuns în scurt timp la locul evenimentului, flăcările s-au extins la o anexă în care erau depozitate mai multe obiecte din lemn, plastic dar şi 20 de baloţi de paie. Acestea au ars în totalitate, iar acoperişul anexei pe o suprafaţă de aproximativ 30%. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost folosirea focului deschis în spaţii deschise.

Acceptul autorităţilor pentru lucrările de ardere

”Facem şi pe această cale, un apel pentru a determina renunţarea la igienizarea terenurilor prin incendiere şi redăm în continuare câteva aspecte legale privind desfăşurarea unor astfel de acţiuni. Lucrările de ardere se vor face numai după obţinerea acceptului autorităţii competente de protecţia mediului şi cu informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă şi după obţinerea Permisului de lucru cu focul de la primăria pe raza căreia se va efectua arderea. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens. Acesta se întocmeşte în două exemplare, unul se înmânează persoanei care execută operaţiunile cu foc deschis, iar celălalt rămâne la emitent”, transmit reprezentanţii ISU.

Abonează-te acum Online!
  1. Lena a spus: 10 septembrie 2019, ora 09:52

    Si ceva amenzi nimic? Dam gratis foc la pamant?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.