17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitați: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Știri 02.30 Audiențe în direct, cu Mihaela Ghiță, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Anițaș, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumusețe, stil cu Ioana Vladimirescu și Ioana Zaharia. 06.00 Educație Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialiști în protecția mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitați: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viața la Țară cu Ioan Anițaș. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinței cu Mihaela Ghiță. Titlul emisiuni: Înălțarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Știri 12.30 Audiențe în direct, cu Mihaela Ghiță, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitați: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educația, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ștefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor județene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiță, invitat: Cătălin Cismaș. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audiențe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Știri 22.30 Audiențe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Incendiile de vegetaţie s-au înmulţit în judeţ şi provoacă pagube

Scris de Matei Larisa, 10 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

ISU Satu Mare atrage atenția și spune că ele provoacă efecte negative solului

Nu mai puțin de 13 incendii de vegetație au avut loc în județul Satu Mare de la începutul lunii septembrie și până în prezent, deși arderea miriştilor şi a vegetaţiei uscate provoacă multe efecte negative solului, reprezentând totodată un pericol foarte mare prin posibilitatea propagării flăcărilor la construcții și sisteme din apropiere.

Din păcate, aceasta este cea mai întâlnită practică în activităţile de igienizare a terenurilor. De altfel, la cele 13 incendii au acționat forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare, însă pe lângă acestea au existat și situații în care au acționat Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență fără a mai fi nevoie de deplasarea pompierilor militari.

Incendiu la Ardud cu posibilitate de propagare la o construție învecinată

Un astfel de incendiu a avut loc și sâmbătă 7 septembrie, când Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,”Someş” Satu Mare a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit pe un teren situat la ieșirea din localitatea Ardud, cu posibilitatea de propagare la o construcție învecinată. Cu toate că atât pompierii voluntari din cadrul SVSU Ardud, cât și forțele profesioniste din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare au ajuns în scurt timp la locul evenimentului, flăcările s-au extins la o anexă în care erau depozitate mai multe obiecte din lemn, plastic dar și 20 de baloți de paie. Acestea au ars în totalitate, iar acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 30%. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.

Acceptul autorităților pentru lucrările de ardere

”Facem și pe această cale, un apel pentru a determina renunțarea la igienizarea terenurilor prin incendiere și redăm în continuare câteva aspecte legale privind desfășurarea unor astfel de acțiuni. Lucrările de ardere se vor face numai după obţinerea acceptului autorității competente de protecția mediului și cu informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență și după obținerea Permisului de lucru cu focul de la primăria pe raza căreia se va efectua arderea. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență sau persoana desemnată în acest sens. Acesta se întocmeşte în două exemplare, unul se înmânează persoanei care execută operaţiunile cu foc deschis, iar celălalt rămâne la emitent”, transmit reprezentanții ISU.

Abonează-te acum Online!
  1. Lena a spus: 10 septembrie 2019, ora 09:52

    Si ceva amenzi nimic? Dam gratis foc la pamant?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.