Fraţii Kouachi au fost ucişi. Criza s-a soldat cu 20 de morţi | Informaţia Zilei

Teroriştii din Franţa au fost ucişi. Criza s-a soldat cu 20 de morţi

Scris de Bogdan Mihalca, 09 ianuarie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Un barbat inarmat a luat mai multi ostatici intr-un magazin evreiesc de la marginea Parisului

Un barbat inarmat a luat mai multi ostatici intr-un magazin evreiesc de la marginea Parisului

Fraţii Kouachi, principalii suspecţi în atentatul de la Charlie Hebdo, au fost ucişi în vineri seara în timpul unui asalt al poliţiei asupra tipografiei din Dammartin-en-Goele, unde se baricadaseră în cursul dimineţii. Un asalt simultan a avut loc şi în Paris, la Vincennes, unde un alt atacator, despre care se crede că ar avea legătură cu fraţii Kouachi, luase ostatici într-un magazin evreiesc. Şi acest bărbat a fost ucis în atac.

Atât bărbatul blocat în tipografia din Dammartin-en-Goele, cât şi unii dintre ostaticii din magazinul din Paris, au fost eliberaţi. În cazul atacului din Vincennes, patru dintre ostatici au fost găsiţi morţi în magazin, la finalul asaltului şi alţi patru sunt foarte grav răniţi, potrivit surselor din poliţie citate de presa franceză. În cursul zilei, înainte de asaltul poliţiei, doi dintre terorişti au avut trei convorbiri telefonice cu jurnaliştii televiziunii franceze BFM TV, acestea fiind practic singurele mărturii care ar indica faptul că teroriştii se revendică din ramura yemenită a Al-Qaida şi fac parte dintr-o reţea care s-a coordonat în ultimele trei zile.

Fraţii Cherif şi Said Kouachi au fost neutralizaţi, vineri, într-un atac al forţelor franceze la o tipografia din nordul Franţei, în care se baricadaseră dimineaţă, împreună cu un ostatic. Cei doi fraţi au fost neutralizaţi în momentul în care au ieşit din clădire şi au deschis focul spre forţele de ordine, potrivit presei franceze. Cherif şi Said Kouachi sunt suspectaţi de comiterea atacului terorist care a avut loc miercuri la redacţia revistei Charlie Hebdo, în urma căruia 12 persoane şi-au pierdut viaţa.

În paralel cu atacul de la tipografia din oraşul Dammartin-en-Goele, forţele franceze au luat cu asalt şi un magazin evreiesc, unde Amedy Coulibaly, urmărit pentru atacul armat de joi, din Montrouge, ţinea mai multe persoane ostatice. În urma atacului, Coulibaly, care ar fi avut legături cu fraţii Kouachi, a fost ucis.

Cât despre ostatici, situaţia este următoarea: un tânăr de 27 de ani, care a stat ascuns în tipografie fără ştirea teroriştilor, a fost eliberat. Mai multe persoane luate ostatice în magazinul evreiesc au fost eliberate, unele grav rănite. Presa franceză vorbeşte, însă, şi despre cel puţin patru ostatici morţi.

Există, însă, o a patra persoană căutată de poliţie, în legătură cu atacurile armate din ultimele zile. Este vorba despre o tânără de 26 de ani, pe nume Hayat Boumeddiene, acuzată că ar fi fost complicea lui Amedy Coulibaly, autorul atacurilor de la Montrouge şi de la Vincennes.

În total, cel puţin 17 oameni au fost ucişi în atacurile teroriste din ultimele zile din Franţa: 8 jurnalişti de la Charlie Hebdo, un angajat, un vizitator al ziarului, trei poliţişti şi patru clienţi ai magazinului evreiesc din Vincennes. Moartea celor trei terorişti duce totalul victimelor la 20.

Abonează-te acum Online!
 1. gigi a spus: 12 ianuarie 2015, ora 16:13

  multà lume scrie,scrie si iar scrie dar nu stie despre ce e vorba! aici e o situatie cinematograficà fàcutà „”ca la carte”, unde trebuie pus la cale ceva de-a mobilita „opinia publicà” ameriCini , israel,si anglia cautà aleati de face ràzboi Siriei si franta fàrà o asemenea de „”circ” nu poate intra si iatà: au pus la cale!! vinovatii sunt: EVREII!!! ei manipuleazà tot ce ràsuflà pe pàmint!!!

 2. Eugen a spus: 11 ianuarie 2015, ora 13:41

  Si astfel „teroristii” au devenit martiri buni numai de slavit si dati de exemplu pozitiv ca fiind niste eroi in tarile arabe !. Acestia nu au murit si vor trai o eternitate alaturi de Marele Alah al carui onoare l-au razbunat !.

 3. satmareanul a spus: 10 ianuarie 2015, ora 11:46

  Cand un autocar plin de romani a prabusit in prapastie nu sa scris atata ca acum. Poate ca acesti caricaturisti care mai deunazi ne faceau tigani inseamna mai mult pentru poporul roman.
  Ce ipocriti suntem. Mancam rahat numai sa aparem frumosi in strainatate.

 4. Roatis Alexandru a spus: 10 ianuarie 2015, ora 04:14

  Pacat ca nu traiesc caricaturistii care au fost ucisi sa le faca niste caricaturi echipelor de interventie.

 5. Roatis Alexandru a spus: 10 ianuarie 2015, ora 04:13

  Pacat ca nu traiesc caricaturistii care au ucis sa le faca niste caricaturi echipelor de interventie.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517