00.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Ardelean, Florin Iura, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Candidatul PSD la prezidenţiale, stabilit duminică, după alegeri. (reluare) 02.00 Ne Cheamă Natura 03.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu– raport la 7575 de zile. 04.00 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Szilagyi Ştefan. Titlul emisiunii: Fotbalul judeţean îşi decide în curând campioana sezonului 2018-2019. 05.00 Festival concurs - Samus Guit Art la Poesis 06.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Ştiri 07.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Ardelean, Florin Iura, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Candidatul PSD la prezidenţiale, stabilit duminică, după alegeri. (reluare) 09.00 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu, invitat: Mariana Sălăgean. Titlul emisiuni: Echipele PSD de campanie primite cu braţele deschise în judeţ.(reluare) 10.00 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Realitatea şi provocările familiilor. 11.15 Teleshopping 11.30 Ştiri 12.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Ardelean, Florin Iura, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Candidatul PSD la prezidenţiale, stabilit duminică, după alegeri. (reluare) 14.00 Cultură 14.15 Teleshopping 14.30 Promovare Electorală, Ludovic Orban a găsit la Satu Mare o organizaţie PNL puternică. (reluare) 15.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 16.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu– raport la 7575 de zile. 17.10 Zone Folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Cultură – Performanţe istorice pentru învătământul sătmărean. 18.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (reluare) 23.30 Reportaj la Sâmbra Oilor 22.05.2019

În urma materialului din Informaţia Zilei, finanţiştii au donat sânge

Scris de Matei Larisa, 25 septembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
După cum v-am relatat şi în alte rânduri, Centrul de Transfuzii Sanguine se confruntă cu o lipsă continuă de sânge, în timp ce în spitale mii de oameni se luptă pentru viaţa lor, aşteptând sângele de care au atâta nevoie. 
 

Nu este o problemă de care Centru de Transfuzii Sanguine se  loveşte rar, din nefericire. În urma campaniilor desfăşurate de „Informaţia Zilei” şi angajaţii centrului de transfuzii, primii care au dat dovadă de solidaritate şi spirit civic au fost angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice.

Circa 35 de angajaţi s-au mobilizat şi s-au prezentat marţi , 24 septembrie, la Centrul de Transfuzii Sanguine Satu Mare, pentru a dona sânge, urmând ca în cursul zilei de azi să meargă şi alţii. Directoarea instituţiei, Doiniţa Crişan, ne-a mărturisit că gestul a fost bine-venit, stocul de sânge fiind la limită. „Le suntem foarte recunoscători, pentru gestul de umanitate. Pe această cale doresc să le mulţumesc şi domnului director Ioan Şipoş şi domnului Daniel Chiş – lider de sindicat. Este un exemplu demn de urmat, şi sperăm ca şi oamenii şi chiar alte instituţii să se mobilizeze şi să se prezinte la centru”, a mărturisit aceasta.
În momentul de faţă cea mai mare lipsă este la grupele de sânge 0 şi AB4 negativ, însă lipsa este prezentă şi la celelalte grupe, din nefericire.
 
Beneficiile donatorilor
Vă reamintim că ărintre beneficiile donatorilor se numără un set de analize care constă în bolile transmisibile prin sânge precum hepatita B şi C, HIV-ul, sifilisul, un set de analize heumoleucograma completă şi un alt set de biochimie care cuprinde peste 25 de analize şi mai primesc 7 tichete de masă. Toate acestea, la un laborator privat ar însuma peste 600 de lei. De asemenea, angajaţii care donează beneficiază de o zi liberă. Beneficii există şi pentru organismul uman. Donarea de sânge le este foarte benefică hipertensivilor, iar mulţi hipertensivi donează tocmai pentru a-şi regla tensiunea.
 
Ce condiţii trebuie să îndeplinească donatorii? 
 
Orice persoană care a împlinit 18 ani şi este relativ sănătoasă, mai exact să nu fi avut antecedente a hepatitei, sifilisului, malariei, TBC-ului sau boli neuro-psihice, se poate prezenta la centru. De asemenea, trebuie să aibă o tensiune arterială de minim 110 cu 70, greutatea să fie de minim 50 de kg şi o hemoglobină la bărbaţi de minimum 13,5 iar la femei de minimum 13. Dacă donatorul are peste 50 de ani, acesta trebuie să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să rezulte faptul că este apt de donare.
Abonează-te acum Online!
  1. Vailllant a spus: 26 septembrie 2018, ora 03:41

    SOS.Ma intoxic,centrala noua vaillant este mai toxica decat gazarea prin aerul care l emana,din cazan si din calorifere !!!!
    Cine ma poate ajuta ?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.