21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

În urma materialului din Informaţia Zilei, finanţiştii au donat sânge

Scris de Matei Larisa, 25 septembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
După cum v-am relatat şi în alte rânduri, Centrul de Transfuzii Sanguine se confruntă cu o lipsă continuă de sânge, în timp ce în spitale mii de oameni se luptă pentru viaţa lor, aşteptând sângele de care au atâta nevoie. 
 

Nu este o problemă de care Centru de Transfuzii Sanguine se  loveşte rar, din nefericire. În urma campaniilor desfăşurate de „Informaţia Zilei” şi angajaţii centrului de transfuzii, primii care au dat dovadă de solidaritate şi spirit civic au fost angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice.

Circa 35 de angajaţi s-au mobilizat şi s-au prezentat marţi , 24 septembrie, la Centrul de Transfuzii Sanguine Satu Mare, pentru a dona sânge, urmând ca în cursul zilei de azi să meargă şi alţii. Directoarea instituţiei, Doiniţa Crişan, ne-a mărturisit că gestul a fost bine-venit, stocul de sânge fiind la limită. „Le suntem foarte recunoscători, pentru gestul de umanitate. Pe această cale doresc să le mulţumesc şi domnului director Ioan Şipoş şi domnului Daniel Chiş – lider de sindicat. Este un exemplu demn de urmat, şi sperăm ca şi oamenii şi chiar alte instituţii să se mobilizeze şi să se prezinte la centru”, a mărturisit aceasta.
În momentul de faţă cea mai mare lipsă este la grupele de sânge 0 şi AB4 negativ, însă lipsa este prezentă şi la celelalte grupe, din nefericire.
 
Beneficiile donatorilor
Vă reamintim că ărintre beneficiile donatorilor se numără un set de analize care constă în bolile transmisibile prin sânge precum hepatita B şi C, HIV-ul, sifilisul, un set de analize heumoleucograma completă şi un alt set de biochimie care cuprinde peste 25 de analize şi mai primesc 7 tichete de masă. Toate acestea, la un laborator privat ar însuma peste 600 de lei. De asemenea, angajaţii care donează beneficiază de o zi liberă. Beneficii există şi pentru organismul uman. Donarea de sânge le este foarte benefică hipertensivilor, iar mulţi hipertensivi donează tocmai pentru a-şi regla tensiunea.
 
Ce condiţii trebuie să îndeplinească donatorii? 
 
Orice persoană care a împlinit 18 ani şi este relativ sănătoasă, mai exact să nu fi avut antecedente a hepatitei, sifilisului, malariei, TBC-ului sau boli neuro-psihice, se poate prezenta la centru. De asemenea, trebuie să aibă o tensiune arterială de minim 110 cu 70, greutatea să fie de minim 50 de kg şi o hemoglobină la bărbaţi de minimum 13,5 iar la femei de minimum 13. Dacă donatorul are peste 50 de ani, acesta trebuie să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să rezulte faptul că este apt de donare.
Abonează-te acum Online!
  1. Vailllant a spus: 26 septembrie 2018, ora 03:41

    SOS.Ma intoxic,centrala noua vaillant este mai toxica decat gazarea prin aerul care l emana,din cazan si din calorifere !!!!
    Cine ma poate ajuta ?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.