Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

În urma articolului din Informaţia Zilei, autorităţile au hotărât redeschiderea târgurilor

Scris de Ioan Aniţaş, 17 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Sedinta prefectura

Sedinta prefectura

Aşa cum anticipam în ziarul nostru de marţi, 17 octombrie, după parcurgerea tuturor etapelor obişnuite în asemenea situaţii, au fost ridicate o serie de restricţii care au fost impuse la începutul lunii august, imediat după confirmarea celor două focare de pestă porcină africană în cartierul Balta Blondă.

Măsurile luate pentru asanarea focarelor şi eficienţa demersurilor au condus la depăşirea fără probleme a perioadei privind restricţiile. În acelaşi număr de ziar la care facem referire menţionam faptul că odată cu expirarea termenului de monitorizare a focarului şi a zonelor adiacente este necesară o decizie din partea Unităţii Locale de decizie.

Decizia nr. 4/17.10.17

Ca urmare a acestei situaţii favorabile, iată că marţi, 17 octombrie, la Prefectura Satu Mare, s-a reunit în componenţa extinsă Unitatea Locală de Combatere a Bolilor, prezidată de prefectul Darius Filip.

Doctorul veterinar Nicolae Dumuţa, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor – DSVSA Satu Mare, a prezentat asistenţei măsurile care s-au luat la momentul suspiciunii focarelor de pestă porcină africană din Balta Blondă, dar şi multitudinea de analize care s-au efectuat, inclusiv în perioada de supraveghere.

Rezultatele analizelor şi investigaţiilor făcute au condus la concluzia că în acest moment nu există în zonă pericolul apariţiei altor focare de pestă porcină africană.

Ca urmare a rezultatelor investigaţiilor, a analizelor şi a efectelor obţinute prin impunerea restricţiilor specifice, a fost emisă Decizia nr. 4/17.10.2017, prin care Unitatea Locală de Decizie a hotărât ridicarea restricţiilor începând cu 16 octombrie, în zona de protecţie şi de supraveghere din jurul focarelor de pestă porcină africană din Satu Mare, zona Balta Blondă.

 

Continuarea o puteţi citi în ediţia tipărită din data de 18 octombrie 2017.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.