18.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 01.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 02.35 Ne cheamă natura 03.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 04.20 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 05.20 Cultură, Fior de Zatmar 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Dumitru Pop. Titlul emisiunii: Perspective de dezvoltare a comunelor din zona metropolitană. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 09.15 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 09.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.30 Teleshopping 14.55 Cultură, cu Vera Pop,invitat: Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.20 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licenţă pro. 16.15 Cultură, Fior de Zatmar 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan.

În urma articolului din Informaţia Zilei, autorităţile au hotărât redeschiderea târgurilor

Scris de Ioan Aniţaş, 17 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Sedinta prefectura

Sedinta prefectura

Aşa cum anticipam în ziarul nostru de marţi, 17 octombrie, după parcurgerea tuturor etapelor obişnuite în asemenea situaţii, au fost ridicate o serie de restricţii care au fost impuse la începutul lunii august, imediat după confirmarea celor două focare de pestă porcină africană în cartierul Balta Blondă.

Măsurile luate pentru asanarea focarelor şi eficienţa demersurilor au condus la depăşirea fără probleme a perioadei privind restricţiile. În acelaşi număr de ziar la care facem referire menţionam faptul că odată cu expirarea termenului de monitorizare a focarului şi a zonelor adiacente este necesară o decizie din partea Unităţii Locale de decizie.

Decizia nr. 4/17.10.17

Ca urmare a acestei situaţii favorabile, iată că marţi, 17 octombrie, la Prefectura Satu Mare, s-a reunit în componenţa extinsă Unitatea Locală de Combatere a Bolilor, prezidată de prefectul Darius Filip.

Doctorul veterinar Nicolae Dumuţa, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor – DSVSA Satu Mare, a prezentat asistenţei măsurile care s-au luat la momentul suspiciunii focarelor de pestă porcină africană din Balta Blondă, dar şi multitudinea de analize care s-au efectuat, inclusiv în perioada de supraveghere.

Rezultatele analizelor şi investigaţiilor făcute au condus la concluzia că în acest moment nu există în zonă pericolul apariţiei altor focare de pestă porcină africană.

Ca urmare a rezultatelor investigaţiilor, a analizelor şi a efectelor obţinute prin impunerea restricţiilor specifice, a fost emisă Decizia nr. 4/17.10.2017, prin care Unitatea Locală de Decizie a hotărât ridicarea restricţiilor începând cu 16 octombrie, în zona de protecţie şi de supraveghere din jurul focarelor de pestă porcină africană din Satu Mare, zona Balta Blondă.

 

Continuarea o puteţi citi în ediţia tipărită din data de 18 octombrie 2017.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.