În timp ce vacanţele în Bulgaria se ieftinesc cu 10%, în România hotelierii "ridică" preţurile cu 5% | Informaţia Zilei

În timp ce vacanţele în Bulgaria se ieftinesc cu 10%, în România hotelierii “ridică” preţurile cu 5%

Scris de Cristina Bursuc, 08 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Hotelierii bulgari au anunţat, pentru anul 2020,tarife mai mici cu până la 10% pentru vacanţele din lunile de vară, comparativ cu anul anterior, în timp ce ofertele din România vor creşte cu 5%, în acelaşi interval, potrivit consultanţilor din turism.

Reprezentanţii agenţiilor de turism din România sunt de părere că ieftinirea vacanţelor de la Marea Neagră vor avea loc pe fondul falimentului celei mai vechi companii de turism din lume, Thomas Cook.

„Rămaşi fără turiştii vestici încă din vara anului trecut, hotelierii bulgari s-au adaptat cererii şi au scăzut preţurile pentru acest an.În schimb, dacă vorbim de litoralul din România, ofertele mai mici se găsesc în extrasezon, în timp ce, pentru ofertele din lunile de vară, românii vor trebui să plătească mai mult cu maximum 5%”, notează specialiştii.

În viziunea consultantului în turism Traian Bădulescu, ofertele tip early booking sunt mai atrăgătoare în acest an, în funcţie de perioada rezervării, dar şi de perioada sejurului:

„Ofertele tip early booking au început sa pătrundă pe piaţa românească pe la mijlocul anilor 2000, întâi pentru destinaţiile clasice externe şi apoi pentru litoralul românesc. De la an la an s-a mărit numărul hotelurilor şi destinaţiilor care intră în aceste programe, create pe baza unui parteneriat între hotelieri şi agenţiile de turism. De asemenea, reducerile au devenit din ce în ce mai flexibile şi consistente, în funcţie de perioadă. Mai amintesc că la ora actuală multe oferte tip early booking se lansează încă din toamna anului precedent, ceva de neimaginat acum 10 sau chiar 5 ani”.

În ceea ce priveşte vacanţele estivale în România, directorul unei agenţii de turism susţine că vânzările pentru litoralul Mării Negre sunt în creştere cu aproximativ 25 – 30%, însă şi tarifele vorînregistra o majorare medie de 5% faţă de anul anterior.

„Dar în acelaşi timp putem constata oferte mai mici ca preţ pentru perioada de extrasezon, respectiv lunile iunie şiseptembrie. Pentru luna iunie avem oferte începând de la 199 lei/cameră dublă/5 nopţi cazare în Neptun, hotel 2 stele sau 219 lei/cameră dublă/5 nopţi, cazare hotel 3 stele. Aceste oferte se vor menţine toată luna februarie”, a afirmat reprezentantul agenţiei de turism. Consultanţii din domeniu consideră că ofertele din România nu au cunoscut scăderile de preţ de care se bucură turiştii care merg în Bulgaria din cauza voucherelor de vacanţă, fapt pentru care „hotelierii noştri încă ţin la preţ”.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 10 februarie 2020, ora 10:51

    In Rom. se poate face aceasta porcarie de crestere nejustificata al pretului deoarece voucherele de vacanta acordate sunt valabile doar pe teritoriul rom. si nu pot fi folosite in alt scop ca urmare , hotelierii profita pe deplin de acest lucru. Alta ar fi atitudinea hotelierilor din rom. daca voucherele de vacanta ar fi valabile si pe teritoriul Bulgariei !!!…..

  2. Sandokan a spus: 09 februarie 2020, ora 09:16

    Litoralul din Bulgaria este mai moderna, si serviciile sint mai bune ca in Romania. La noi se fura si ultimul Cent din alocatiile pentru turism.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517