24.10.2019 00.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Manuela Rogoz, Ioan Stănică. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă vine în judeţul Satu Mare de ziua armatei române. (reluare) 04.00 Panoramic Sportiv cu Ionuţ Blăjean, invitat: Attila Pelcz. Titlul emisiuni: Activitate bogată pentru clubul Judo Master Satu Mare. 05.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Călin Secan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 10.00 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Marian Buzilă – un tenor de succes 11.00 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Ce este stima de sine? 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Manuela Rogoz, Ioan Stănică. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă vine în judeţul Satu Mare de ziua armatei române. (reluare) 14.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Rodica Lohan. Titlul emisiuni: Tinerii şi sănătatea mintală. 17.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Paul Dancu. Titlul emisiuni: Uniunea Democrată a Slovacilor şi Polonezilor Satu Mare se prezintă. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

În sunetul clopotului, toată suflarea sătucului Aliza a participat sfinţirea bisericii

Scris de Mihaela Ghiţă, 09 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În fruntea unui sobor de preoţi a oficiat Preasfinţitul părinte Timotei Sătmăreanul

În duminica a treia după Rusalii, toată suflarea satului Aliza a îmbrăcat haine de sărbătoare.

Cu mic cu mare, credincioşii ortodocşi şi-au îndreptat paşii spre sfântul lăcaş de rugăciune pentru a asista la un moment istoric din viaţa comunităţii, şi anume sfinţirea bisericii cu hramul „Duminica Sfinţilor Români” de către Preasfinţitul părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului. Biserica din localitatea Aliza este filie a Parohiei Ortodoxe Terebeşti, Protopopiatul Carei.

În sunetul clopotului şi cu multă bucurie în suflet, credincioşii l-au întâmpinat pe episcopul Timotei cu flori, dar şi cu un colac de grâu curat şi sare.

Din soborul slujitor au făcut parte preotul Florian Mocanu, protopopul Careiului, arhim. Dr. Emanuil Rus, stareţul Mănăstirii Bixad, pr. Ioan Cristian Sălnicean, parohul bisericii, alături de alţi părinţi slujitori din parohiile învecinate. Între credincioşii prezenţi la acest eveniment au fost prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, primarul comunei Terebeşti, Mariana Nicoleta Avorniciţi, şi ing. Mircea Leţiu, fost membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului şi al Adunării Naţionale Bisericeşti.

Slujba de târnosire s-a desfăşurat întru totul după tipicul sfinţirii din Biserica Ortodoxă. Slujba a fost oficiată în faţa bisericii. Lăcaşul de rugăciune a fost miruit în exterior cu Sfântul şi Marele Mir, după care a fost sfinţită Sfânta Masă, în piciorul căreia s-au pus Documentul de sfinţire şi sfinte moaşte, după care a fost spălată cu aghiasmă şi apă de trandafiri. Apoi, în cele patru colţuri ale mesei au fost puse icoanele sfinţilor evanghelişti: Matei, Ioan, Luca şi Marcu. La final, Sfânta Masă a fost înveşmântată şi s-au pus obiectele liturgice necesare: Sfânta Cruce din spatele ei, chivotul, antimisul, Sfânta Evanghelie, două cruci de binecuvântare şi candela.

Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o scenă amplasată în curtea bisericii. În cadrul slujbei, Preasfinţitul Timotei l-a avansat în treapta de iconom pe părintele paroh Ioan Cristian Sălnicean. Tot cu acest prilej au fost oferite diplome de vrednicie mai multor binefăcători care au contribuit la înfrumuseţarea bisericii, dar şi la organizarea evenimentului. În semn de preţuire, preotul alături de credincioşi i-au dăruit părintelui episcop o icoană a hramului şi un coş de flori. După binecuvântările de final, toţi cei prezenţi au participat la o agapă frăţească.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.