În starea de urgenţă, tăşnădeni şi oameni vulnerabili din zonele limitrofe au primit mii de pachete cu mâncare | Informaţia Zilei

În starea de urgenţă, tăşnădeni şi oameni vulnerabili din zonele limitrofe au primit mii de pachete cu mâncare

Scris de Ioan Aniţaş, 18 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Instituirea Stării de Urgenţă a mobilizat numeroase resurse umane cu scopul de a reduce posibilităţile de răspândire a virusului SARS-COV-2, care a afectat întreaga planetă.

Pe lângă o serie de măsuri impuse prin ordonanţe militare, au fost stabilite şi o serie de reguli menite a ajuta sub diverse forme – asigurare hrană, achiziţionare medicamente, produse alimentare şi de igienă de strictă necesitate. Multe din aceste activităţi au fost prestate de voluntari, iar parte din fondurile necesare au fost asigurate prin bunăvoinţa sponsorilor persoane fizice şi persoane juridice.

Odată cu sfârşitul stării de urgenţă generată de răspândirea virusul SARS-COV-2 s-a încheiat şi acţiunea intitulată “Împreună pentru Tăşnădeni”. În cadrul acestui proiect în colaborare cu Primăria Oraşului Tăşnad, cultele religioase istorice tăşnădene şi cele din satele aparţinătoare şi comunităţile de romi din localitate, prin ajutorul financiar şi material al unor persoane fizice şi juridice au fost distribuite de către personalul Asociaţiei Caritas Catolica Oradea, filiala Tăşnad, şi voluntarii asociaţiei pachete cu alimente pentru familii/persoane cu situaţie financiară foarte grea sau persoane care au probleme grave de sănătate. Săptâmânal au fost distribuite 520 de pachete, cu care s-au uşurat greutăţile cauzate de această pandemie beneficiarilor. “După câteva ocazii oamenii ne-au primit cu lacrimi în ochi, dar cu zâmbet pe buze, exprimând prin această cale recunoştinţa lor, abia au aşteptat să le bată cineva la uşă şi să poată prelua pachetele cu alimente.

Pachetele erau pregătite şi distribuite după un regulament strict, respectând măsurile de precauţie, şi având grijă de sănătatea angajaţilor, voluntarilor şi al persoanelor din împrejurime. Angajaţii şi tinerii voluntari, cei care au participat la această acţiune au dat dovadă de entuziasm şi perseverenţă de la o săptămână la alta. A fost o persoană care a contribuit cu maşina proprie la această acţiune nobilă.

În paralel cu această campanie, angajaţii asociaţiei au încercat să răspundă la cererile persoanelor vârstnice ca de ex. efectuarea cumpărăturilor, obţinerea medicamentelor, achitarea facturilor, dar de aceste servicii se va putea beneficia şi în perioada următoare.

Pe această cale mulţumim în primul rând sponsorilor pentru ajutorul acordat, dar şi angajaţilor şi voluntarilor, pentru că au contribuit prin ajutor financiar ori cu utilizarea timpului lor liber pentru a ajuta oamenii nevoiaşi în aceste vremuri grele şi nu în folosul lor.

Avem rugămintea faţă de locuitorii oraşului şi ai satelor aparţinătoare ca să se comporte în continuare disciplinat şi să aibă grijă de sănătatea lor şi a celor din jur”, a menţionat Boier Anita, reprezentanta instituţiei coordonatoare a acestui program de ajutorare a categoriilor vulnerabile.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345