20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

În satul Someşeni s-a sfinţit monumentul ridicat în memoria eroilor din cele două războaie mondiale

Scris de Ioan Aniţaş, 05 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Monument Someseni

Monument Someseni

Luni, 5 iunie, în cea de a doua zi de Rusalii, comunitatea din satul Someşeni, comuna Apa, alături de invitaţi, a participat la dezvelirea şi sfinţirea monumentului ridicat în memoria eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale. Monumentul este amplasat în cimitirul din sat.

Aşa cum s-a subliniat în cadrul evenimentului, în cimitirul satului Someşeni a fost şi mai este un monument vechi, din lemn, ridicat în memoria localnicilor căzuţi în cele două războaie mondiale. Din motive lesne de înţeles, în primăvara acestui an, Primăria şi Consiliul Local din comuna Apa, au decis alocarea unor fonduri pentru construirea unui monument nou, pentru eternitate. În timp relativ scurt, noul monument, amplasat în imediata vecinătate a celui din lemn a fost ridicat şi s-a ales ca zi de dezvelire şi sfinţire, a doua zi de Rusalii.

După liturghia săvârşită de protopopul ortodox de Satu Mare Ioan Socolan, secondat de preotul paroh Alin Andreescu şi preoţii ortocşi din Apa – Daniel Gros, respectiv cel din Iojib – Emil Satmari, localnici au străbătut traseul de la biserică la cimitir, acolo unde erau sosiţi şi invitaţii din Satu Mare.

Soborul de patru preoţi, lucru mai rar întâlnit într-o aşezare cu aproximativ 150 de numere de case, a oficiat o slujbă în memoria localnicilor căzuţi în cele două războaie mondiale şi s-a ridicat un Te Deum, după care s-a sfinţit monumentul.

 

Mai multe în ediţia tipărită din „Informaţia Zilei” – 6 iunie 2017, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.