Image 1
Image 2

În Satu Mare, testările sistemului Ro-Alert vor avea loc în perioada 18-30 iulie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În perioada 18.07.2019 – 30.07.2019, în interval orar 09:00 – 12:00, la nivelul județului Satu Mare va avea loc o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT, drept urmare cetățenii sunt rugați să nu se panicheze la primirea mesajelor de alertare.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră. Operatorul Sistemului RO-ALERT are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta/desena zona în care trebuie difuzat mesajul de avertizare. Celulele rețelelor de comunicații mobile ale furnizorilor de servicii de comunicații mobile din zonele selectate vor difuza mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile compatibile și configurate corespunzător care se afla in acele zone.

Mesajele sunt difuzate doar in situații majore de urgență, în zonele afectate. Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile. Telefoanele configurate pentru receptia mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj: „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”. Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.

Datele de testare

Astfel în perioada menționată mai sus, la nivelul județului Satu Mare va avea loc o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT, după cum urmează: joi, 18 iulie în Carei, iar vineri, 19 iulie în Cehal, Săcășeni și Săuca.

În data de 22 iulie sistemul va fi testat în Agriș, Micula, Porumbești, Halmeu, Turulung, Livada, Medieșu Aurit, Bătarci,Turț, Gherța Mică, Orașu Nou, Târșolț, Călinești-Oaș, Racșa, Tarna Mare, Cămârzana, Odoreu, Culciu, Apa și Botiz.

În data de 23 iulie, sistemul va fi testat la Santău, Andrid, Tiream, Craidorolț, Ardud, Terebești, Homoroade, Valea Vinului, Culciu, Săcășeni, Acâș și Supur.

În data de 24 iulie, în intervalul orar 09:00 – 12:00, se va transmite un mesaj către toate localitățile care se învecinează cu localități din alte județe, inclusiv cele care sunt localități de graniță. În zilele de 25 – 26 iulie, în intervalul 09:00 – 12:00, vor fi transmise mesaje către toate localitățile de pe raza județului. În data de 30 iulie, în intervalul 09:00 – 12:00, mesaje vor fi transmise către toate localitățile de pe raza județului.

Activitatea are scopul de a examina funcționarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone. ”Pentru a primi mesajele transmise de IGSU și structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile”, transmite ISU Satu Mare.

Din momentul operaționalizării Sistemului RO-ALERT (septembrie 2018) și până în prezent, au fost transmise peste 400 de mesaje de avertizare a populației, în situații reale. Fenomene meteorologice periculoase prognozate, inundații sau viituri, degajări mari de fum în urma incendiilor sau prezența unor animale sălbatice periculoase în zone locuite (urși), toate acestea fiind situații care au impus avertizarea cetățenilor din zonele vizate, în timp real, prin Sistemul RO-ALERT. Astfel, populația a fost informată de existența pericolului imediat și a putut adopta măsurile de autoprotecție.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS ÎNCĂLZIRE ÎN ROMÂNIA

Iarna, casele de la sate pot să ardă dacă nu se iau măsuri

Potrivit statisticilor, peste 500 de persoane vârstnice își pierd viața sau sunt rănite, în fiecare an, în urma incendiilor; Cele mai multe cazuri soldate cu decese se înregistrează în rândul persoanelor de peste 70 de ani.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now