Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: Începând de azi profesorii pot fi închişi pentru luare de mită (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Radu Ulmeanu, Mircea Dobra, Ciprian Costea, titlul emisiunii: Americanii ne spun că nu suntem pregătiţi pentru impozitul pe gospodărie (reluare) 02.22 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Maria Oprea, titlul emisiunii: Afecţiunile tiroidei 03.20 Aniversarea Nunţii de Aur la Bixad 03.57 Să ne cunoaştem sportivii, secţia de judo de la CSM Satu Mare 04.17 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia, invitat dr. Liana Strîmb, titlul emisiunii: Modalităţi de preparare în fitoterapie 05.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Şansele învăţământului de la sate 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: Începând de azi profesorii pot fi închişi pentru luare de mită (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.50 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Copiii, mediul virtual şi reţelele de socializare 10.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Sidonia Lăţea, titlul emisiunii: Homeopatia pe înţelesul tuturor 11.22 Teleshopping 11.37 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Radu Ulmeanu, Mircea Dobra, Ciprian Costea, titlul emisiunii: Americanii ne spun că nu suntem pregătiţi pentru impozitul pe gospodărie (reluare) 13.00 Ştiri 13.38 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Bătrânii sunt frâna agriculturii 14.40 Teleshopping 14.57 Spiriduş Ghiduş 16.15 Danţu la Şură din Soconzel, tradiţie şi autenticitate 16.55 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Compostarea deşeurilor biodegradabile o componentă în reciclare 17.40 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Andreea Maria Paul 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu 21.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita 22.20 Portret de artist, cu Ioana Vladimirescu 23.30 Ştiri

În Satu Mare tarifele la salubrizare cresc cu 35% de luna viitoare

Scris de Alexandra Ardelean, 16 februarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Primaria Satu Mare-conf

Primaria Satu Mare-conf

De luna viitoare sătmărenii vor plăti mai mult pentru serviciile de salubritate. Acest lucru este un efect al taxei suplimentare pentru depunerea deşeurilor la groapa de gunoi de 80 de lei pe tonă care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017.

 

Taxa a fost stabilită de guvernanţi printr-o Ordonanţă de urgenţă şi urmăreşte reducerea deşeurilor depozitate la groapa de gunoi. Astfel spus, Ministerul Mediului a fost de părere că dacă populaţia va plăti mai mult se vor produce mai puţine deşeuri.

        În cadrul unei conferinţe de presă, Masculic Csaba, administrator public, a profitat de ocazie pentru a le transmite sătmărenilor faptul că autorităţile locale nu pot face nimic pentru ca tarifele aplicate la serviciile de salubritate să nu crească şi astfel ordonanţa de urgenţă să nu se resimtă în buzunarele sătmărenilor.

Mai multe în ediţia tipărită din „Informaţia Zilei” – 16 februarie 2017, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
 1. Dany a spus: 20 februarie 2017, ora 08:01

  SUNTEM FRUNTAS la : mortalitate, impozite , pretul apei, salarii mici incet si la gunoi si cu toate acestea preturile cresc. Numai lucruri bune . Oare de ce alesii nostrii nu se preocupa de bunastarea locuitorilor ??
  De ce la altii se poate si la noi nu ? Baia Mare , Oradea si alte orase pot sa se dezvolte noi nu . Incet ne intrece si Zalaul.

 2. cetatean a spus: 17 februarie 2017, ora 19:17

  Dar de câte ori ne-a informat Florisalul că putem lua saci de la ei pt gunoiul uscat??? NICIODATĂ !!!! Plătim tot la două luni factura dar NICIODATĂ NU NI S-A SPUS DESPRE ACEŞTI SACI ! Mai mult decât atât, tot pe banii noştri cumpărăm saci şi punem deşeurile separat, plastic, hârtie, sticlă. Le ducem cu maşina noastră la pubelele de pe stradă unde, cică, se face colectarea selectivă. Ca să fim cetăţeni civilizaţi. Dar ce să vezi??? Vine Florisalul şi le aruncă pe TOATE ÎN ACEEAŞI REMORCĂ! ADIO colectare selectivă! Are grijă Florisalul să ne mintă!!! Şi să ne ia banii! Măcar de- am avea un oraş curat, dar e mizerie la tot pasul!!!

 3. #rezist a spus: 17 februarie 2017, ora 19:02

  Nu va mai incap groapa? GUNOIELOR ! De asta mariti taxa??

 4. #rezist a spus: 17 februarie 2017, ora 19:01

  ”Ministerul Mediului a fost de părere că dacă populaţia va plăti mai mult se vor produce mai puţine deşeuri….” SERIOS?? Daca de maine omul duce mai putin gunoi la tomberon nu va plati majorarea??? Eu cred ca dimpotriva… Se va produce mai mult gunoi pentru ca si voi sunteti niste gunoaie si pe zi ce trece va adunati mai multi si mai multi! Iar acum nu va mai incape nici groapa. Poate de asta marti cu 35% Florisalul…

 5. Dac Bulibas a spus: 17 februarie 2017, ora 11:47

  Nu mi-ati afisat toate comentariile.

 6. Dac Bulibas a spus: 17 februarie 2017, ora 11:46

  Ce bucurie …… Indiferent ca pun sau nu saptamanal gunoiul pt. a fi ridicat si transportat la groapa de gunoi , aceasi taxa platesc sub forma de abonament lunar sau nu ?. Alta ar fi situatia daca s-ar introduce taxa pe sac pe care ar trebui platit direct la cumpararea sacului iar gunoiul sa fie depozitat, ridicat si transportat in saci si nu asa cum se preocedeaza momentan. Asta ar necesita si scoaterea abonamentului lunar !. Eu degeaba ma straduiesc sa produc mai putine deseuri daca efectiv nu simt la buzunar.

 7. platitor de taxe si impozite la zi a spus: 17 februarie 2017, ora 07:28

  Primaria SM la atat se pricepe, sa mareasca impozitele si taxele. Daca nu e FMI, e UE, daca nu e niciuna nicialta vor inventa ceva. Gospodarul orasului de ce nu-si face treaba?

 8. cetatean a spus: 16 februarie 2017, ora 22:07

  @Stela Cadar. Sa zicem ca se majoreaza tariful pentru gunoi la 10 lei si ceva per capita, ceea ce inseamna cam 4 jumatati de pubela de 120 litri pe luna. Deci pe saptamana mi se duce o jumatate de pubela de gunoi (cca 60 litri) cu 2,5 lei la rampa de la Doba, ca ploua,ca ninge, ca e ger, ca e canicula, ca e sarbatoare sau nu, si nu numai mie ci la toti cetatenii orasului si la firmele din el, neintrerupt an de an. Intrebarea mea este vi se pare o suma „astronomica”? Cand iau un taxi doar pornirea costa 2,2 lei. Problematica deseurilor in acest judet o stiu doar cateva persoane, poate se pot numara pe degetele de la 2 maini iar Dl.Ilyes este una dintre acestea.

 9. Dac Bulibas a spus: 16 februarie 2017, ora 17:31

  Din Aprilie se vor scumpi si gazul cu 10% respectiv, curentul cu 3%.

 10. raudetot@yahoo.com a spus: 16 februarie 2017, ora 17:20

  ”dacă populaţia va plăti mai mult se vor produce mai puţine deşeuri.”
  Ce sa intelegem de aici? Daca tigarile se scumpesc, fumam mai putin, daca taxa se mareste, aruncam mai putin la gunoi????Dar unde sa aruncam sa se micsoreze, cum este firesc, taxa aceasta de 4 ori mai mare la Satu Mare?

 11. raudetot@yahoo.com a spus: 16 februarie 2017, ora 17:17

  Unde este comentariul meu privitor la taxa salubrizare in tară????????????????????????

 12. D-REX a spus: 16 februarie 2017, ora 14:21

  DE CE NU PUBLICI ?

 13. Dac Bulibas a spus: 16 februarie 2017, ora 14:09

  Ce bucurie …… Indiferent ca pun sau nu saptamanal gunoiul pt. a fi ridicat si transportat la groapa de gunoi , aceasi taxa platesc sub forma de abonament lunar sau nu ?. Alta ar fi situatia daca s-ar introduce taxa pe sac pe care ar trebui platit direct la cumpararea sacului iar gunoiul sa fie depozitat, ridicat si transportat in saci si nu asa cum se preocedeaza momentan. Asta ar necesita si scoaterea abonamentului lunar !. Eu degeaba ma straduiesc sa produc mai putine deseuri daca efectiv nu simt la buzunar.

 14. Dac Bulibas a spus: 16 februarie 2017, ora 13:45

  Parte preluata de pe Profit.ro :

  Românii ar putea plăti taxe de salubritate mai mari anul viitor, în condiţiile în care la 1 ianuarie 2017 intră în vigoare o taxă pentru depunerea deşeurilor la groapa de gunoi de 80 de lei pe tonă, care se va majora la 120 de lei pe tonă în 2018. Unele administraţii locale din ţară, care deţin depozite de deşeuri şi urmează să plătească taxa majorată, au început deja să transfere povara taxei către contribuabili.

  Potrivit Legii 384/2013 privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă(OUG) 31/2013 pentru modificarea şi completarea OUG 196/2005 privind Fondul pentru mediu, de la 1 ianuarie 2017 va intra în vigoare taxa pentru depozitarea deşeurilor la groapa de gunoi, în valoare de 80 de lei/tonă, care mai degrabă este o penalitate prin care se urmăreşte reducerea deşeurilor depozitate, scrie News.ro.

 15. raudetot@yahoo.com a spus: 16 februarie 2017, ora 12:56

  In editia de azi a ziarului se scrie clar ca satmarenii vor plati acum aproximativ 10 lei taxa de salubrizare. Dar taxa la Satu Mare este cea mai mare in tara, de 3 ori ca la Bucuresti si Cluj. Este peste 15 lei. Cum va ajunge, majorata, la 10 lei??????

 16. D-REX a spus: 16 februarie 2017, ora 12:37

  FLORISAL are concurenta in orasul nostru sau detine monopolul?

 17. george a spus: 16 februarie 2017, ora 10:57

  Este gresit sa se spuna ca autoritatile locale nu pot face nimic. Ba pot, si anume, Florisal sa impuna tuturor abonatilor, colectarea separata a deseurilor uscate de gunoiul menajer, deoarece doar acesta din urma trebuie sa ajunga la groapa de gunoi.Foarte multi abonati nu-si ridica de la Florisal sacii destinati gunoiului uscat si ca atare nu separa deseurile rezultate in gospodarii. Se poate vedea din listele de la Florisal cat de interesati sunt satmarenii de protejarea mediului. Am si o propunere: Florisal sa distribuie din oficiu,(concomitent cu colectarea gunoiului uscat) odata la doua luni, acei saci galbeni, multi satmareni fiind prea comozi sa-i ridice de la birourile Florisal.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.