00.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Ardelean, Florin Iura, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Candidatul PSD la prezidenţiale, stabilit duminică, după alegeri. (reluare) 02.00 Ne Cheamă Natura 03.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu– raport la 7575 de zile. 04.00 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Szilagyi Ştefan. Titlul emisiunii: Fotbalul judeţean îşi decide în curând campioana sezonului 2018-2019. 05.00 Festival concurs - Samus Guit Art la Poesis 06.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Ştiri 07.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Ardelean, Florin Iura, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Candidatul PSD la prezidenţiale, stabilit duminică, după alegeri. (reluare) 09.00 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu, invitat: Mariana Sălăgean. Titlul emisiuni: Echipele PSD de campanie primite cu braţele deschise în judeţ.(reluare) 10.00 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Realitatea şi provocările familiilor. 11.15 Teleshopping 11.30 Ştiri 12.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Ardelean, Florin Iura, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Candidatul PSD la prezidenţiale, stabilit duminică, după alegeri. (reluare) 14.00 Cultură 14.15 Teleshopping 14.30 Promovare Electorală, Ludovic Orban a găsit la Satu Mare o organizaţie PNL puternică. (reluare) 15.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 16.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu– raport la 7575 de zile. 17.10 Zone Folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Cultură – Performanţe istorice pentru învătământul sătmărean. 18.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (reluare) 23.30 Reportaj la Sâmbra Oilor 22.05.2019

În Sălaj parcă s-a răsturnat carul cu eurodeputaţi pe locuri eligibile

Candidati europarlamentare

Candidati europarlamentare

Listele pentru Parlamentul European sunt definitivate. Au fost surprize mari, dovadă că s-au purtat negocieri secrete în cercuri foarte strânse.  Liviu Dragnea a pus pe listă doi oameni care nu erau membri PSD. Preotul greco-catolic Chris Terhes şi ziarista Carmen Avram, situaţi pe locuri eligibile, au luat locul unor „grei” ai PSD, cum ar fi Ioan Mircea Paşcu şi Victor Boştinaru. La PNL lista se deschide cu un ziarist, nemembru de partid, Rareş Bogdan. 

Singurul candidat din Satu Mare situat pe un loc eligibil este Ovidiu Silaghi (ALDE). Dar să nu-l uităm pe Vasile Blaga (PNL), cu soţie din Satu Mare. În schimb în Sălaj parcă s-a răsturnat carul cu eurodeputaţi pe locuri eligibile. Corina Creţu, şi ea fostă ziaristă după 1990, cu părinţi originari din Sălaj, dar cu multe rudenii în Satu Mare, deschide lista Pro România. Dacian Cioloş (USR-PLUS) din Pericei, are un frate la Satu Mare. Chris Terhes,  născut în Zalău, plecat în urmă cu 17 ani în SUA, a lăsat preoţia pentru un mandat în Parlamentul European.

Un candidat apropiat de Satu Mare poate fi considerat şi Daniel Buda (PNL). Este singurul deputat care efectiv s-a interest de problemele oamenilor din Satu Mare.

La rândul ei Carmen Avram este maramureşancă, din Vişeu.

Confruntarea politică promite să fie dură. Candidaţii se vor bate pentru fiecare vot. Satu Mare va deveni câmp de bătaie mai ales pentru eurocandidaţii din împrejurimi. De pildă, vedem un duel între sălăjenii Dacian Cioloş şi Chris Terhes, dar şi între ei şi Corina Creţu. Ca om al locului, Ovidiu Silaghi îşi va apăra teritoriul. Prin ITV, ca televiziune regională din aceste judeţe.

Să nu uităm că UDMR mizează pe voturile maghiarilor din Satu Mare, Sălaj şi Maramureş, sperând ca printr-o prezenţă mai mare la vot să obţină trei mandate de eurodeputaţi.

PSD a strâns 1,3 milioane de semnături

Partidele şi-au finalizat listele pentru alegerile europarlamentare. PSD şi Alianţa USR – PLUS şi-au depus marţi la Biroul Electoral Central listele de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, dar şi listele cu semnăturile de susţinere. Astăzi, Partidul Naţional Liberal îşi va depune listele de candidaţi.

De departe cele mai multe semnături de susţinere au depus social democraţii.

Secretarul general PSD, Codrin Ştefănescu a fost la BEC împreună cu o parte dintre candidaţii înscrişi în cursa pentru europarlamentare. Acesta a anunţat că PSD a depus listele cu cele 1.330.995 de semnături strânse.

Candidaţii de pe primele locuri ale listei PSD au promis că „se vor lupta pentru binele românilor” şi, mai ales, îşi vor vorbi de bine ţara.

„Îi rog pe români să nu trimită în Parlamentul European persoane care votează împotriva propriei lor ţări, să trimită o echipă de patrioţi, aşa cum suntem noi, pentru că noi considerăm că România are drepturi egale în UE, România are de oferit în UE, România merită mai mult şi românii merită mai mult. Dumnezeu să ne ajute!”, a declarat Rovana Plumb.

Originară din Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, jurnalista Carmen Avram a susţinut că pentru ea este „o zi foarte mare şi foarte importantă”. „Intru într-un univers complet necunoscut mie, e un demers în premieră pentru mine (…) voi face absolut tot ce îmi stă în putinţă să ducem în Parlamentul European adevărul despre această ţară, adevărul despre oamenii acestei ţări, lângă care am crescut, pe care îi cunosc foarte bine şi cred că ştiu exact ce îşi doresc. Şi aş vrea ca cuvintele lor, dorinţele lor să ajungă la Bruxelles şi România să îşi recapete strălucirea pe care a pierdut-o acum nişte ani din varii motive şi cred că asta se poate face prin noi”, a spus Carmen Avram.

Preotul greco-catolic Cristian Terhes consideră că avem ocazia să repunem România pe hartă. „Cred că avem ocazia să repunem România pe hartă şi să trimitem la Bruxelles persoane care pot cu adevărat să reprezinte şi să lupte pentru România”, a spus Terheş.

Lista candidaţilor PSD la europarlamentarele a fost validată în reuniunea Comitetului Executiv al PSD de la Palatul Parlamentului.

Pe primele 15 locuri se află următoarele persoane: Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Cristian Terhes, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană.

Liberalul Daniel Buda, eurodeputatul care s-a interesat de problemele sătmărenilor

Partidul Naţional Liberal îşi depune la BEC listele de candidaţi pentru alegerile europarlamentare miercuri la ora 14.

Lista PNL pentru alegerile europarlamentare este deschisă de jurnalistul Rareş Bogdan, urmat de Mircea Hava, Siegfrid Mureşan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi, Marian Jean Marinescu, Vlad Nistor, Mihai |urcanu, Violeta Alexandru.

Europarlamentarul Daniel Buda este probabil cel mai apropiat de judeţul Satu Mare. Liberalul este printre puţinii europarlamentari care s-a interesat de acest judeţ. În următorul mandat, Daniel Buda îşi doreşte să susţină fermierii români astfel încât consumatorii să aibă acces la produse de calitate la preţuri accesibile.

„Îmi doresc ca în următorul mandat în Parlamentul European să continui activitatea de susţinere a fermierilor români astfel încât pe de o parte să fie competitivi pe piaţa Uniunii Europene iar pe de altă parte consumatorii, să aibă acces la produse de calitate la preţuri accesibile!

În acelaşi timp, îm doresc ca mai departe să reprezint şi să apăr interesele românilor indiferent unde s-ar afla sau ar trăi în Uniunea Europeană ori în afara acesteia”, a declarat europarlamentarul Daniel Buda.

Ovidiu Silaghi, pe lista  ALDE

Fostul ministru Ovidiu Silaghi se află pe locul patru pe lista ALDE pentru alegerile europarlamentare. Lista ALDE este deschisă de Norica Nicolai, urmată de Daniel Barbu, Renate Weber, Ovidiu Silaghi, Varujan Vosganian, Andrei Gerea, Radu Silaghi, Eusebiu Pisru, Horia Victor Toma, Tudor Ionescu.

:i preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a anunţat lista de candidaţi a formaţiunii. Acesta speră ca UDMR să obţină două sau chiar trei locuri la alegerile europarlamentare. Lista UDMR este deschisă de Winkler Iuliu, Vincze Lorand, Heghedus Csilla, Oltean Csongor şi Sogor Csaba.

Cioloş: “astăzi se face un pas în plus”

Marţi, şi Alianţa USR – PLUS a depus la Biroul Electoral Central lista candidaţilor la alegerile europarlamentare din data de 26 mai.

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, care deschide lista alianţei pentru europarlamentare, a declarat că ”astăzi se face un pas în plus pentru a scăpa România de hoţie şi de penali”. Peste 5000.000 de români au semnat pentru candidaţii Alianţei.

„Astăzi facem un pas în plus pentru a scăpa România de hoţie şi de penali şi pentru a reîncepe drumul României spre Europa, spre democraţie adevărată şi spre bunăstare. (…)  La Zalău, colegii noştri au strâns doar în oraş peste 6.000 de semnături”, a spus Dacian Cioloş, la BEC.

La rândul său, preşedintele USR, Dan Barna, a precizat că semnăturile sunt adunate ”de la oameni care vor o Românie fără penali şi fără hoţie”. „Mergeţi la vot cu speranţa că (…) redevenim o ţară normală, europeană, o ţară de care putem să fim mândri şi în care să trăim cu mândrie. Suntem foarte siguri că România redevine statul acela european fără penali în funcţii publice”, a spus liderul USR.

Pe primele 15 poziţii se află Dacian Cioloş, Cristian Ghinea, Dragoş Pîslaru, Clotilde Armand, Dragoş Tudorache, Nicolae Ştefănuţă, Vlad Botoş, Ramona Strugariu, Vlad Gheorghe, Alin Mituţă, Anamaria Naomi Reniuţ, Valeriu Nicolae, Oana Ţoiu, Radu Ghelmez,  Liviu Iolu.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.