Asculta acest articol
Eurostat a publicat zilele trecute un material pe tema preţului cărnii în statele membre ale Uniunii Europene. Nivelurile preţurilor din ţări au fost comparate cu indicele mediu al nivelului preţurilor din UE, 100, de unde a rezultat că anul trecut carnea a fost cea mai scumpă în Austria, cu un nivel de preţ de 146, Luxemburg cu 142, Franţa cu 131 şi Belgia cu 126.
La polul opus, cu cele mai scăzute niveluri de preţ pentru carne în 2018, se află Polonia şi România, ambele cu un indice de nivel de preţ de 63, Bulgaria cu 64 şi Lituania cu 71.
Conform sursei citate, categoriile de carne reglementate de aceste statistici includ carnea de vită, porc, miel, oaie, capră, păsări de curte, organe comestibile, delicatese şi alte preparate din carne.
3 comentarii
Dacă Apaservu măreşte tarifele nu înseamnă că şi măcelăriile tre să mărească preţurile dacă s-o scumpit apa injectată în carne….
Voi cei de la I.Z v-ati inebunit la cap sunteti orbi sau chior Unde traiti ia faceti un raport intre salar si pretul carnii Numai scrieti dar fara cap AHHHHH faceti campanie PSD -ului …..dar vedeti ca sunt in buda Fara
articole din astea e mai bine
doamne ce stire ,nu vii se pare ca suntem si cei mai prosti platiti din U E atunci ce pret ar trebui sa platim la carne sau orice alt produs