In programul IMM Invest sunt înscrise 57.800 de IMM-uri | Informaţia Zilei

In programul IMM Invest sunt înscrise 57.800 de IMM-uri

Scris de Cristina Bursuc, 20 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Peste 57.800 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt înscrise în programul IMM Invest, care totalizează circa 726.200 locuri de muncă, până în prezent fiind aprobate de către bănci circa 5.000 de dosare, a declarat Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

„Noi am strâns 57.807 dosare, iar băncile au procesat circa 5.000 din acestea, care sunt aprobate. Este primul şi singurul program care a produs efecte într-o săptămână de la aprobarea lor”.

Acesta a subliniat că nu a mai existat o schemă de finanţare, un astfel de mix de garanţie cu credit şi ajutor de stat.

„Estimăm că până la sfârşitul acestei săptămâni vom avea un număr semnificativ de aprobări. Practic o evaluare la bancă mai mult de cinci zile nu durează. Deci undeva la sfârşitul lunii vom trece peste jumătate de cererile aprobate. Băncile şi-au automatizat aplicaţiile. Începând cu 1 iunie vom face fie realocări, fie suplimentări de plafon”, a mai spus directorul general al FNGCIMM.

Pentru IMM-urile care solicită credite pentru capital de lucru, finanţările pot ajunge până la 5.000.000 lei

IMM Invest este cel mai mare program de susţinere a IMM-urilor din România din ultimii 30 de ani. Principalele avantaje aduse de acesta sunt următoarele: statul asigură până la 90% din valoarea creditului, dobânda creditelor este subvenţionată integral de stat cel puţin până la final de an, zero comisioane legate de garanţia statului, zero comision de rambursare anticipată a creditului, iar perioada de acordare a garanţiei este de până la 72 de luni.

Pentru IMM-urile care solicită credite/linii de credit pentru capital de lucru, finanţările pot ajunge până la 5.000.000 lei, garantate până la 80% în cazul întreprinderilor mijlocii şi până la 1.000.000 lei, cu garantare de maxim 90%, în cazul întreprinderilor mici şi micro. Durata finanţării pentru capital de lucru este de maxim 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă 36 de luni, rata dobânzii fiind Robor la 3 luni +2,5 %/an.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345