Image 1
Image 2

În piețele din Satu Mare s-au colectat 320 litri ulei uzat de la cetățeni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În scopul colectării uleiului uzat provenit din gospodăriile populației, în primăvara acestui an au fost deschise puncte de colectare în cel patru piețe alimentare din Satu Mare. Cantitatea colectată în aceste puncte este de 320 litri.

“Este foarte important ca populația să înțeleagă cât de important este ca să fie colectat acest deșeu, ținând seama de faptul că 1 litru de ulei uzat face ca 1 milion de litri de apă să devină nepotabilă, echivalentul consumului unui cetățean în decurs de 14 ani – a arătat Elisabeta Bekessy, director la Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare. Prin gesturile necugetate de aruncare a uleiului uzat în rețeaua de colectare, se poluează și se distruge această rețea și stațiile de epurare.”

Odată colectat, acest deșeu poate constitui o excelentă materie primă pentru încălzirea de locuințe. În parcul Holrom există o instalație experimentală care poate asigura încălzirea unei suprafețe de 1200 mp, pentru care consumul de ulei uzat se situează între 6 litri/oră pe timp de vară și circa 20 în timp de iarnă.

1 comentariu

  1. Cantitatea colectata este foarte putina. Din punctele unde se vand placinte/carnati prajiti/mititei ar trebui sa fie obligatoriu sa se colecteze macar 2 litri pe zi. Uleiul ars in aceste puncte miroase de la distanta si nu cred ca este sanatos sa mananci un produs prajit in aceste conditii. Cine ii poate obliga pe acesti prestatori de servicii alimentare sa predea uleiul otravitor sa o faca! Si inca ceva: un pic de reclama permanenta la aceste puncte de colectare nu ar strica, de asemenea, ar fi de folos ca in apropierea containerului colector sa existe unul in care sa arunci flaconul dupa golire.
    Este un lucru bun, dar lumea nu prea stie de el.

Lasă un răspuns

Connect with