08.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 03.30 Portret de artist 04.40 Concert la Filarmonica Dinu Lipati din Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 09.35 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între necesitate şi realitate.. 10.25 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: De ce facem sacrificii? 11.05 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Arta de a dărui. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 15.37 Teleshopping 15.55 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Eugeniu Avram. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, Eugenia Sabou (reluare)

În Oraşu Nou Vii s-a asfaltat doar strada pe care locuieşte un consilier local. Locuitorii sunt revoltaţi (Foto)

Scris de Ioan Aniţaş, 17 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Primarul Mailat Gabor şi consilierul local Vasile Tabori s-au lăudat cu drumul asfaltat în Oraşu Nou Vii

Primarul Mailat Gabor şi consilierul local Vasile Tabori s-au lăudat cu drumul asfaltat în Oraşu Nou Vii

Comunicarea defectuoasă dintre autorităţile publice locale cu cetăţenii conduce la o serie de neînţelegeri, chiar sunt formulate suspiciuni privind executarea unor investiţii pe fondul unor eventuale afinităţi.

În acest context por fi incluse câteva sesizări primite recent din localitatea Oraşu Nou Vii, ca urmare a unei asfaltări considerate discutabilă. Suspiciunile sunt la ele acasă, primarul şi aleşii locali sunt consideraţi partinici.

Explicaţia primarului Mailat Gabor

Pentru lămurirea situaţiei stârnite ca urmare a unei asfaltări realizate pe strada unde locuieşte un consilier local, l-am contactat pe Mailat Gabor, primarul comunei Oraşu Nou. Acesta ne-a prezentat punctul de vedere cu privire la această sesizare. Interlocutorul a subliniat faptul că la nivel local au fost întocmite o serie de proiecte de investiţii în dorinţa de a accesa surse de finanţare extrabugetare, pe seama unor programe naţionale şi chiar internaţionale.

Printre aceste proiecte se numără şi cel care priveşte asfaltarea unui drum în lungime de aproximativ 1.500 de metri de la intrarea în satul Oraşu Nou Vii, finanţat pe seama Programului Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL 2. Proiectul a fost evaluat, este eligibil şi se aşteaptă doar finanţarea. Până la realizarea investiţiei, după cum a subliniat primarul Mailat, din venituri proprii s-au asfaltat câte 500 de metri de drum comunal în fiecare sat component al comunei, inclusiv în Oraşu Nou Vii.

În dorinţa de a avea cât mai multe suprafeţe de drumuri asfaltate, cel cu pricina, a fost executat de la locul în care ar urma să se termine porţiunea de 1.500 de metri finanţat prin PNDL2. Cum porţiunea asfaltată din venituri proprii ale consiliului local, trece şi prin faţa casei unui consilier local, se pare că au pornit discuţiile la nivel de bârfe, chiar suspiciunile dovedite nefondate. Este doar o coincindenţă. Cei 500 de metri de drum asfaltat din venituri proprii o să completeze la momentul potrivit ceilalţi 1.500 de metri care se vor asfalta la obţinerea banilor din PNDL2, începând de la intrarea în sat.

Situaţie asemănătoare şi în comuna Apa

Se cuvine subliniat faptul că o situaţie asemănătoare s-a întâmplat cu câţiva ani în urmă, în comuna Apa, când un drum în lungime de aproape 3 kilometri a fost asfaltat în baza a două proiecte distincte. În prima etapă, întâmplător sau nu, asfaltarea s-a oprit pentru o vreme tocmai în faţa casei fiului fostului primar. Cu sau fără temei localnicii au reclamat peste tot unde s-a putut. Timpul a trecut şi suspiciunea se menţinea cu privire la decizia primarului de atunci. Ulterior, sătenii s-au dumirit, dar numai în momentul în care s-a reluat asfaltarea în baza celui de al doilea proiect.

Iată unde conduce insuficienta sau chiar lipsa de comunicare dintre autorităţile publice locale şi cetăţeni.

Abonează-te acum Online!
  1. Cineva a spus: 17 octombrie 2019, ora 10:56

    Si totusi, asta numiti voi asfalt ? Cu o latime de nici macar o banda !? Sau e sens unic ? Mai suntem si mandri de ce am realizat..

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.