19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

În luna iulie, jandarmii sătmăreni au dat 164 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 51700 lei

Scris de Adriana Tivadar, 01 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Luni, 31 iulie 2017, începând cu ora 11.00, în sala de şedinţe a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean(IJJ) Satu Mare a avut loc deja obişnuita conferinţă de presă în care inspectoratul prezintă bilanţul activităţilor desfăşurate până la data respectivă. Au fost prezenţi: col. Ovidiu Popa, insp. şef al IJJ Satu Mare, pr.militar Cristian Silaghi, purtător de cuvânt al IJJ Satu Mare şi reprezentanţii mass media. În acest context a fost prezentat bilanţul activităţilor desfăşurate pe parcursul lunii iulie a.c. şi o informare privind conduita pe care trebuie să o respecte cetăţenii care participă la competiţiile sportive cât şi obligaţiile care le revin organizatorilor. 

O lună plină presărată cu numeroase misiuni
În luna iulie 2017, după cum spune şeful IJJ Satu Mare, jandarmii sătmăreni au avut o lună plină presărată cu numeroase misiuni. Astfel în această perioadă activitatea desfăşurată de către structurile de ordine publică s-a materializat în executarea unui număr de 334 misiuni specifice. Pe genuri de misiuni situaţia se prezintă astfel: 21 misiuni de asigurare a ordinii publice, majoritatea dintre ele fiind executate la manifestări culturale şi religioase: 32 acţiuni de restabilire a ordinii publice ce au constat în aplanarea unor conflicte sau scandaluri: 258 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat poliţie – jandarmi sau poliţie – jandarmi – poliţie de fontieră. Potrivit col. Ovidiu Popa de aproximativ două luni IJJ Satu Mare desfăşoară un număr mare de misiuni în colaborare cu Poliţia de Frontieră deoarece fenomenul imigrărilor ilegale şi a contrabandei cu ţigări a luat amploare şi nu sunt suficienţi lucrători vamali. Totodată  jandarmii sătmăreni au efectuat în cooperare cu alte instituţii (ale Ministerului Afacerilor Interne, Inpsectoratul pentru Imigrări, Poliţia de Frontieră, cu DIICOT etc) 23 de acţiuni. În luna iulie a.c au fost aplicate 198 de sancţiuni contravenţionale, din care 34 avertismente scrise şi 164 amenzi contravenţionale în valoar­e de 51700 lei. În misiunile executate independent ori în colaborare cu poliţia au fost constatate 12 infracţiuni cu 12 autori, iar în caz au fost întocmite actele pentru începerea urmăririi penale.
Misiunile cu cel mai ridicat grad de risc, sunt cele de la competiţiile sportive
Printre atributele principale ale Jandarmeriei Române se numără şi asigurarea măsurilor de ordine publică la competiţiile şi manifestările sportive care implică un grad mare de risc. La nivelul judeţului Satu Mare jandarmii asigură ordinea publică la meciurile de fotbal disputate pe teren propriu de clubul Fanion Olimpia Satu Mare, la meciurile disputate de echipele locale înscrise în Liga a III-a, dar şi la meciurile de handbal şi baschet. Potrivit şefului IJJ Satu Mare, la nivelul judeţului nostru cele mai riscante misiuni executate de jandarmii sătmăreni sunt cele de asigurare a ordinii şi liniştii publice la competiţiile sportive. Iată de ce: ”Aici datorită suporterilor, atât cei gazdă care din punctul nostru de vedere nu sunt atât de vehemenţi şi foarte violenţi, dar există alte cluburi la nivelul Ligii a doua care au suporteri care se manifestă ostil faţă de forţele de ordine şi în general există, aproape la toate meciurile, conflicte între suporteri şi forţele de ordine„ a spus col. Ovidiu Popa insp. şef al IJJ Satu Mare.
Obligaţiile participanţilor la manifestări sportive
Rolul Jandarmeriei este de a asigura măsuri de securitate în zona imediată şi apropiată arenelor sportive, însă după promulgarea Legii 4 măsurile de ordine din interiorul arenelor sportive nu mai sunt asigurate de către jandarmi, aceştia având doar obligaţia de a interveni în incintă pentru a aplana conflictele. Şeful IJJ Satu Mare a arătat că organizatorii au anumite obligaţii pe care trebuie să le respecte fiindcă în caz contrar competiţia sportivă se poate opri. Însă nu doar organizatorii au obligaţii, ci şi participanţii. Acestora le este interzis să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde, fumigene, torţe, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă: să afişeze inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică: să arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori: să sară gardul care delimitează spaţiul de joc sau să intre pe spaţiul de joc: să provoace ori să participe efectiv la scandal în incinta stadionului şi să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice. La finalul întâlnirii col.Ovidiu Popa a arătat că în luna august jandarmii vor fi prezenţi la datorie şi vor asigura liniştea şi ordinea publică la o multitudine de evenimente sportive şi cultural artistice. Pe această cale le recomandă cetăţenilor să: respecte regulile stabilite de organizatori: să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală: să nu depăşească limitele decenţei socio-morale în manifestările comportamentale: să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice şi să ţină cont că manifestările obscene contrar bunelor moravuri sunt sancţionate de lege.
Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.